Facebook Pixel ΑΕΚ: Θέλει δουλειά πολλή με Καρέρα
| 2019-12-14 22:20:00

Προβλέψιμος ο Καρέρα! Αυτή η πρώτη αλλαγή στην ΑΕΚ, καμία αποθέωση

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Προβλέψιμος ο Καρέρα! Αυτή η πρώτη αλλαγή στην ΑΕΚ, καμία αποθέωση

Ποια είναι τα πρώτα στοιχεία που έδειξε η Ένωση με τον Ιταλό.

ΑΕΚ: Θέλει δουλειά πολλή με Καρέρα

Λίγα αλλά πολύ χρήσιμα συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε από το ντεμπούτο του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της ΑΕΚ, το οποίο συνοδεύτηκε με εκτός έδρας νίκη εναντίον της Ξάνθης.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε, ότι τεράστιες αλλαγές δεν είδαμε στο παιχνίδι της Ένωσης. Το λέμε γιατί τις νίκες είθισται να ακολουθούν αποθεώσεις! Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό...

Είναι αυτό που έλεγε κάποτε και ο Χιμένεθ, ότι δεν διέθετε μαγικό ραβδάκι, για να αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη τις καταστάσεις.

Ο Καρέρα ήταν προβλέψιμος. Έκανε αυτό που θα έκανε κάθε Ιταλός τεχνικός! Διασφάλισε την άμυνά του.

Ο νέος προπονητής της Ένωσης παρέταξε αρχικά την ομάδα του σε διάταξη 3-5-2 επιλέγοντας τον Σβάρνα δίπλα σε Τσιγκρίνσκι-Οικονόμου. Η παρουσία του 22χρονου ήταν θετική, ενώ η περιοχή της ΑΕΚ δεν δέχτηκε ιδιαίτερες απειλές.

Η Ένωση κατάφερε να κρατήσει μακρυά από τα καρέ της τους ακρίτες. Ενδεικτικό της καλής της αμυντικής της λειτουργίας ήταν το γεγονός ότι η πρώτη τελική των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 62'.

Ένα άλλο θετικό στοιχείο που παρατηρήθηκε ήταν, ότι η ΑΕΚ έδειξε μεγάλη διάθεση στην ανάκτηση των χαμένων μπαλιών. Έγιναν κάποιες, αλλά με σοβαρότητα αποτράπηκαν οι δύσκολες καταστάσεις.

Όσον αφορά το κέντρο, φάνηκε, ότι ο Καρέρα έδωσε την εντολή στον Κρίστισιτς να ανεβαίνει ψηλά, να συμμετέχει στο επιθετικόπαιχνίδι και να μη φοβάται να δοκιμάζει το πόδι του.

Τελικά δεν του βγήκε ο Σέρβος αλλά ο παρτενέρ του. Το γκολ προήλθε από σουτ του Γαλανόπουλου που πήρε το ριμπάουντ από το κόψιμο του Σόσα.

Επιθετικά είδαμε μία μικρή γεύση από τη φιλοσοφία του Καρέρα, ο οποίος δίνει ελευθερία στους επιθετικογενής του παίκτες.

Συνοπτικά η εμφάνιση της ΑΕΚ στην Ξάνθη ήταν μέτρια. Η Ένωση έκανε πολλά λάθη, δεν κινδύνεψε, γιατί ήταν σοβαρή και πήρε το ματς από γκολ αμυντικογενή ποδοσφαιριστή.

Επομένως θα χρειαστεί λίγη περισσότερο υπομονή, για να δούμε την ΑΕΚ να παίζει με άλλο αέρα έχοντας στον πάγκο τον Καρέρα. Φυσικά απαιτείται και ενίσχυση...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags