Facebook Pixel Sportdog.gr | Βάζει τα κλάματα ο Μουρίνιο - Τo ίδιο ΣΟΚ με ΠΑΟ - Δεν πάει πουθενά έτσι - Koύπα στο μπάσκετ
| 2019-12-19 13:14:00

Βάζει τα κλάματα ο Μουρίνιο - Τo ίδιο ΣΟΚ με ΠΑΟ - Δεν πάει πουθενά έτσι - Koύπα στο μπάσκετ

Sportdog Team
Βάζει τα κλάματα ο Μουρίνιο - Τo ίδιο ΣΟΚ με ΠΑΟ - Δεν πάει πουθενά έτσι - Koύπα στο μπάσκετ

Είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου. Τώρα αγαπήσατε τον Τσιντώτα;

Για κάποιους ήταν έκπληξη. Για άλλους, μπορεί να ήταν απρόσμενο. Στα δικά μου μάτια, η εικόνα της ΑΕΚ στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ήταν βγαλμένη από το παρελθόν. Ειλικρινά, δεν θυμάμαι να υπήρξε κάτι διαφορετικό στη διάρκεια της χρονιάς. Μια κατάσταση που μοιάζει βαλτωμένη, προβληματική, μη αναστρέψιμη. Με το υπάρχον υλικό και δίχως να υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις, με προσθήκες και αποχωρήσεις.

Τουλάχιστον, είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου, γιατί ποτέ δεν είπα κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπω και πιστεύω. Αυτή τη στάνη έχουμε, αυτό το τυρί βγάζει. Σας έλεγα και πριν από καιρό, πως ακόμα και ο Μουρίνιο να ερχόταν στον πάγκο της ΑΕΚ, θα έβαζε τα... κλάματα με όσα θα έβλεπε. Δεν μπορώ να προδικάσω την τύχη του Καρέρα, αλλά δεν μπορώ να διαβάζω άλλο για παίκτες που έχουν... κακοποιηθεί ή για μαγικές διαχειρίσεις.

Τι διαφορετικό έγινε με τον Αστέρα, απ' ότι έγινε με τον ΠΑΟΚ για παράδειγμα; Επιλογή σχηματισμού που δεν έβγαινε, αλλαγή γρήγορη, προσπάθεια για κυριαρχία. Τι διαφορετικό συνέβη με τον Αστέρα από ό,τι στο σοκαριστικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όταν ξαφνικά έκλεισαν οι μηχανές και η ΑΕΚ έχασε τα αυγά και τα πασχάλια; Σας απαντώ. Το μόνο που άλλαξε πραγματικά, είναι η τύχη. Τώρα η ΑΕΚ έχει τύχη, πετυχαίνει γκολ στις πρώτες φάσεις της, έχει μεγάλες επεμβάσεις σαν αυτή που έκανε ο Τσιντώτας.

Ας μη μένουμε άλλο πίσω. Τα πρώτα ματς του Καρέρα στον πάγκο της ΑΕΚ, είναι το τέλος κάθε ενός που θέλει να ζει στον κόσμο των ψευδαισθήσεων. Σε όποιον πιστεύει πως υπάρχουν τεράστιες δυνάμεις που δεν αξιοποιεί η ΑΕΚ γιατί δεν είχε προπονητή. Το ζήτημα της ΑΕΚ είναι πως δεν έχει βρει κανέναν τρόπο να γίνει ομάδα. Και άρα, είναι εύθραυστη και έτοιμη να καταρρεύσει στην παραμικρή πίεση μιας αξιοπρεπούς ομάδας.

Η ΑΕΚ θέλει αλλαγές σε νοοτροπία και πρόσωπα. Ο δρόμος είναι ανηφορικός, διότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων. Φαίνεται, πως δεν υπάρχει κανένας αντίπαλος που να θεωρείται εύκολος. Κυρίως, επειδή η ΑΕΚ δεν πείθει. Φαίνεται πως υπάρχουν παίκτες που παίζουν ξεχωριστά, δίχως να δίνουν προτεραιότητα στην ομάδα. Η άμυνα μπάζει, επειδή ουδείς μπροστά -ή ελάχιστοι για να είμαι δίκαιος- δεν μαρκάρει. Δεν γίνεται έτσι το πράγμα. Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι μια ομάδα.

Ακόμα και για τον Τσιντώτα που ξαφνικά αγάπησαν πολλοί και κατάλαβαν πως υπάρχει φλέβα χρυσού κάτω από τα δοκάρια -ας είναι καλά βέβαια και ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης με την επιστημονική δουλειά του- φανερώνει τα λάθη που υπήρξαν το καλοκαίρι. Όταν η ΑΕΚ απέκτησε τρεις τερματοφύλακες πρώτης εθνικής, με αποτέλεσμα ουδείς να είναι χαρούμενος. Για όσους λησμονούν, ο Τσιντώτας πήρε πρωτάθλημα. Εχει τεράστιες ικανότητες, είναι θέμα χρόνου και ευκαιριών να παίξει.

Το σημαντικό είναι πως και σήμερα μιλάμε έπειτα από νίκη. Αρα, με την ΑΕΚ να μην έχει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, από όσα είχε πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Ο στόχος δεν μπορεί να αλλάζει. Να γίνει το 3Χ3 με τη Λαμία και μετά να γίνουν γρήγορες και ουσιαστικές κινήσεις για το υλικό. Οσο περισσότερες νίκες, για να υπάρχει ηρεμία και περισσότερη άνεση χρόνου ώστε να μην υπάρχουν βεβιασμένες επιλογές που θα δεσμεύσουν το μέλλον.

Στο μπάσκετ πάλι, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Μια κατάσταση που ανθίζει μέρα με τη μέρα. Για πρώτη φορά -αν και καλοί φίλοι επιμένουν πως αυτό συνέβαινε σε σημαντικό βαθμό και πέρυσι- έχεις μια ΑΕΚ με δική της ταυτότητα. Παίζει άμυνα με τα δόντια, δεν καταλαβαίνει από κανέναν αντίπαλο. Προσθέτει συνεχώς επιλογές και δείχνει πως με 1-2 κινήσεις ενίσχυσης, δεν έχει κανένα φραγμό στα όνειρα για το μέλλον.

Είναι η πρώτη φορά μάλιστα, που στάθηκε συνεπής σε ένα μεγάλο ραντεβού με τον κόσμο. Το ΟΑΚΑ γέμισε και η ομάδα έδωσε τρομερή παράσταση. Ηταν μάλιστα επίσης η πρώτη φορά, που η ΑΕΚ δεν κέρδισε ένα ματς από την άμυνά της, αλλά από την επίθεσή της. Βγάζοντας νέα στοιχεία, δείχνοντας πως η δουλειά που κάνει ο Παπαθεοδώρου και οι συνεργάτες του, ήθελε χρόνο για να αποδώσει καρπούς και να κάνει την ΑΕΚ πρωταγωνίστρια.

Οι στόχοι και εδώ είναι ξεκάθαροι: τρεις τελικοί, τουλάχιστον ένα τρόπαιο. Αυτός είναι ο πήχης. Το θετικό είναι πως η ΑΕΚ σε πείθει πως μπορεί να τα καταφέρει και πως έχει τη δυνατότητα να επιβληθεί επί κάθε αντιπάλου. Τεράστια υπόθεση, σε ένα χώρο που η ΑΕΚ ψάχνει τη δική της θέση. Και ήδη, κόντρα στο σύστημα, είναι η ομάδα που έχει φέρει τους τελευταίους διεθνείς τίτλους στο ελληνικό μπάσκετ. Και άσε τους άλλους να κάνουν τους ήρωες. Είναι η αρχή της ελπίδας που έρχεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σενάριο-βόμβα στην ΑΕΚ - Αποχώρηση που θα τρελάνει τον κόσμο - Λέει "ναι" ο Μελισσανίδης!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags