Facebook Pixel ΑΕΚ: Παικταράδες στην ΑΕΚ - Στόπερ να δαγκώνει, χαφ-ηγέτης και γκολτζής - Έτσι θα πάρει πρωτάθλημα!
| 2019-12-31 19:00:00

Παικταράδες στην ΑΕΚ - Στόπερ να δαγκώνει, χαφ-ηγέτης και γκολτζής - Έτσι θα πάρει πρωτάθλημα!

Sportdog Team
Παικταράδες στην ΑΕΚ - Στόπερ να δαγκώνει, χαφ-ηγέτης και γκολτζής - Έτσι θα πάρει πρωτάθλημα!

Τρεις κινήσεις γυρίζουν το χαρτί. Ποιο φεύγουν... χθες.

ΑΕΚ: Παιδιά δεν είμαστε πια. Αφήστε που και τα παιδιά, έχουν μεγαλώσει επικίνδυνα πια και δεν "ψήνονται" με παραμύθια που μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Ξέρουν ποιος βάζει τα δώρα κάτω από το δεντράκι, όταν υπάρχει βέβαια δεντράκι και δυνατότητα για δώρα. Αλλά όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, ο καθένας από εμάς μπορεί να ονειρεύεται. Να αισθάνεται λίγο παιδί και να κάνει τα πιο άπιαστα όνειρα για το μέλλον της ομάδας του. Ειδικά τώρα, που στην ΑΕΚ τα πράγματα δεν πάνε διόλου καλά και είναι αναγκαίο να υπάρξει κάτι διαφορετικό που θα αλλάξει την ιστορία.

Είμαι βέβαιος, πως σε αυτή τη λίστα που θα διαβάσετε παρακάτω, ο καθένας θα μπορέσει να προσθέσει ή να αφαιρέσει τις δικές του σκέψεις. Είπαμε, στα όνειρα δεν υπάρχουν περιορισμοί. Το ζήτημα είναι να υπάρχει ελπίδα. Γιατί η ΑΕΚ με την πορεία της το τελευταίο διάστημα, έκανε ακόμα και την ελπίδα απαγορευτική. Ξενέρωσε τον κόσμο της, απογοήτευσε όσους πίστεψαν σε αυτήν, χάλασε το κέφι πολλών. Τώρα με το νέο χρόνο, ας ελπίσουμε πως ο Αγιος Βασίλης θα κάνει και μια στάση πάνω από της Φιλαδέλφειας τα μέρη.

"Αγιε μου Βασίλη

Μεγάλωσα πια και δεν θυμάμαι πως έβρισκα λύσεις για να σε πείθω μικρός. Τώρα, θέλω να σου ζητήσω να γίνεις καλός με την ΑΕΚ. Εάν μπορείς μη φορέσεις καν την κόκκινη φορεσιά σου. Βάλε τα κίτρινα, που είναι και πιο ωραία. Να ξεκινήσω όσα θέλω όμως, γιατί είναι πολλά.

Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να φέρεις στην ΑΕΚ καθαρό μυαλό. Να υπάρχει ξεκάθαρη φιλοσοφία, να υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική από τη διοίκηση, για να γίνει ξανά η ΑΕΚ πρωταθλήτρια. Να φύγει μαζί με τον παλιό το χρόνο η θολούρα στις αποφάσεις, να μην υπάρχουν ξανά επιλογές χωρίς σκέψη που δεσμεύουν το μέλλον της ομάδας.

Θα ήθελα να φέρεις παίκτες ποιότητας για μεταγραφική ενίσχυση. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να μη βρίσκει παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Δεν γίνεται να ξοδεύει χρήματα για να παίρνει παίκτες που δεν μπορούν να δώσουν τίποτα στο γήπεδο και να παίρνει ποδοσφαιριστές που είναι του σωρού και δεν δίνουν τίποτα, αλλά γίνονται βαρίδια στην ομάδα.

Για να μην μπερδευτείς, επειδή έχεις πολλά στο κεφάλι σου, θα ήθελα έναν στόπερ που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν θέλω έναν παίκτη απλά για να συμπληρώσει τους υπόλοιπους της άμυνας, αλλά να γίνει βασικός και ηγέτης. Ο Τσιγκρίνσκι μεγάλωσε, ο Βράνιες δεν μπορεί να ηρεμήσει, τα άλλα παιδιά έχουν πλακωθεί από τη φανέλα, θέλω έναν στόπερ που να δαγκώνει.

Ακόμα περισσότερο από στόπερ, θέλω έναν χαφ που θα γίνει αφεντικό στη μεσαία γραμμή. Θέλω έναν παίκτη ηγέτη. Να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του, να κλείνει τους χώρους, να μη δίνει δικαιώματα στους αντιπάλους, να ελευθερώνει την άμυνα, να οργανώνει το παιχνίδι, να δίνει ηρεμία στην ομάδα.

Να πάρει έναν κανονικό ακραίο επιθετικό. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να συνεχίζει να βαφτίζει ως ακραίους παίκτες που δεν είναι. Και σε αυτούς κάνει ζημιά και εκείνη δεν μπορεί να βρει λύσεις στο παιχνίδι της. Χρειάζεται έναν παίκτη με χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν στο ρόστερ της και αυτός ο παίκτης πρέπει να έρθει άμεσα.

Αν δεις πως τα καταφέρνεις, δεν θα έλεγα όχι και σε ακόμα έναν επιθετικό. Η ΑΕΚ πρέπει να βρει και άλλο σημείο αιχμής στην επίθεση της, να μην περιμένει σχεδόν τα πάντα από τον Ολιβέιρα. Ετσι θα μπορέσει να γίνει ακόμα πιο απειλητική και θα κάνει ζημιά σε κάθε αντίπαλο, αφού δεν θα είναι προβλέψιμη στο παιχνίδι της.

Θα ήθελα να φέρεις επίσης και κάποιες προτάσεις για να φύγουν παίκτες που έχουν κριθεί πως δεν κάνουν και σε άλλους που έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Ετσι θα υπάρχουν περισσότερα χρήματα για να μπορέσει να κινηθεί η ομάδα στις μεταγραφές, αλλά θα δώσει και στους άλλους κίνητρο πως μπορεί η ΑΕΚ να τους ανοίξει δρόμους για άλλες πολιτείες.

Βέβαια, αφού θα είναι δώρα για όλη τη χρονιά, θέλω να μου φέρεις και χαρμόσυνα νέα για το γήπεδο. Τα πάντα έχουν πάρει το δρόμο τους, θέλω να αφαιρέσεις κάθε κακή σκέψη, κάθε εμπόδιο που μπορεί να προκύψει και να είναι ει δυνατόν μέσα στο 2020 την ΑΕΚ ξανά στο σπίτι της.

Θα ήθελα ακόμα να φέρεις ηρεμία στην ομάδα. Ολοι όσοι βρίσκονται κοντά της να την αγαπούν περισσότερο. Να σκέφτονται με λιγότερη ιδιοτέλεια, να μην κοιτούν το προσωπικό όφελος, αλλά το καλό της ΑΕΚ, να γίνει η Ενωση όνομα και πράγμα. Εάν συμβούν αυτά, τότε είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα είναι πολύ καλύτερη.

Αγιε μου σε ευχαριστώ πολύ που με πρόσεξες. Ακόμα και αν δεν καταφέρεις εσύ να μου φέρεις όσα ζητάω, μακάρι να τα δουν εκείνοι που πρέπει και να πάρει η ΑΕΚ τον καλό δρόμο".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τους... βγάζει από τα ρούχα τους ο Λιβάγια - "Ψήνεται" για αλλαγή ο Κροάτης - Μόνο έτσι το deal!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags