24/12/13 - 15:50

Νέο τζελ προστατεύει από μετάδοση HIV στο πρωκτικό σεξ!

Ένα νέο τζελ για την πρόληψη του HIV που σχεδιάστηκε για κολπική χρήση βρέθηκε ότι ήταν αποτελεσματικό για όσους το χρησιμοποίησαν στον πρωκτό! 

Νέο τζελ προστατεύει από μετάδοση HIV στο πρωκτικό σεξ!
35.271views 0shares

Οι ερευνητές προσπαθούν να αναπτύξουν προϊόντα που περιέχουν μικροβιοκτόνα του εντέρου αλλά και να αναπτύξουν συγκεκριμένα το τζελ τενοφοβίρης. Πρόκειται για αγωγή σε μορφή τζελ που εφαρμόζεται στον πρωκτό με τη βοήθεια μιας συσκευής. Η ανάπτυξή της έχει ως σκοπό την πρόληψη ή τη μείωση του κινδύνου της μετάδοσης του ιού του AIDS από μη ασφαλές πρωκτικό σεξ.

Στη συμμετείχαν 65 άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι χωρίστηκαν με τυχαίο τρόπο σε τέσσερις ομάδες. Οι πρώτες τρεις ομάδες έλαβαν για μία εβδομάδα ένα τζελ τενοφοβίρης, με λιγότερη γλυκερίνη η πρώτη, ένα τζελ χωρίς δραστική ουσία η δεύτερη και ένα τζελ με σπερματοκτόνο δράση η τρίτη. Η τέταρτη ομάδα δεν χρησιμοποίησε κανένα τζελ, αλλά πήρε μέρος σε όλες τις άλλες διαδικασίες της μελέτης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι ερευνητές δηλώνουν αισιόδοξοι από τη στιγμή που το τζελ αποδείχθηκε αρκετά ασφαλές και η πλειονότητα των συμμετεχόντων δήλωσε προθυμία να το χρησιμοποιήσει στο μέλλον. Τονίζουν, μάλιστα, ότι τα αποτελέσματα αυτά έθεσαν τις βάσεις για τη διεξαγωγή μιας επόμενης μελέτης που θα εξετάσει ενδελεχώς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος.

Τώρα βρίσκονται στη δεύτερη φάση της μελέτης, στην οποία εξετάζουν εάν είναι πιο αποτελεσματική η χρήση του τζελ μία φορά την ημέρα ή πριν και ύστερα από κάθε πρωκτική σεξουαλική επαφή, καθώς και εάν το τζελ είναι πιο ασφαλές κι αποτελεσματικό σε μορφή ταμπλέτας.

Πηγή: sirina.tv
 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ