Facebook Pixel Οι άντρες κερατώνουν γιατί είναι... καθυστερημένοι!
Life
| 2014-01-01 11:10:00

Οι άντρες κερατώνουν γιατί είναι... καθυστερημένοι!

Οι άντρες κερατώνουν γιατί είναι... καθυστερημένοι!

Ερευνητές και δικηγόροι που ασχολούνται με τα διαζύγια συμφωνούν στο ότι οι άντρες δύσκολα αντιστέκονται στον σεξουαλικό πειρασμό.

Επιπλέον μελέτες δείχνουν ότι οι παντρεμένοι έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις συζύγους τους να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις. Και αυτό μάλιστα λένε ότι συμβαίνει από το ξεκίνημα του ανθρώπινου είδους!

Αλλά γιατί, οι άντρες συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο, ο οποίος είναι κάνει "χώμα" τις συντρόφους τους και είναι συχνά αυτοκαταστροφικός; Μια νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο Personality and Social Psychology Bulletin δίνει μια πιθανή απάντηση:

Λέει ότι η ικανότητα των ανδρών να αντισταθούν στον πειρασμό δεν είναι ισχυρότερη ή ασθενέστερη από εκείνη των γυναικών. Αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι η άντισταση παρακάμπτεται πιο συχνά λόγω της έντασης της σεξουαλικής επιθυμίας των ανδρών.

Δεν τα πάνε καλά με τον αυτοέλεγχο;

Σε μελέτες που έγιναν από δύο πανεπιστήμια του Texas αναφέρεται ότι οι άντρες υπέκυψαν στον σεξουαλικό πειρασμό περισσότερο από τις γυναίκες και αυτή η διαφορά φύλου προέκυψε όχι επειδή οι άντρες έχουν λιγότερο αυτοέλεγχο, αλλά γιατί παρουσίασαν ισχυρότερες παρορμήσεις.

Στην πρώτη μελέτη πήραν μέρος 218 Αμερικανοί, 70 άντρες και 148 γυναίκες (μέχρι 32 χρονών) οι οποίοι μέσω του Mechanical Turk της Amazon κλήθηκαν να περιγράψουν μία στιγμή κατά την οποία αισθάνθηκαν να έλκονται από κάποιον με τον οποίο καταλάβαιναν ότι θα ήταν λάθος να προχωρήσουν.

Στη συνέχεια κλήθηκαν να απαντήσουν για τη δύναμη της επιθυμίας που βίωσαν, αν έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αντισταθούν στον πειρασμό και αν τελικά αυτό είχε αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, «οι άντρες είναι πιο πιθανό να υποκύψουν στον σεξουαλικό πειρασμό, και αυτή η διαφορά οφείλεται στη δύναμη της έλξης», γράφουν οι ερευνητές.

«Οι άντρες και οι γυναίκες δεν διαφέρουν στη δύναμη του αυτοέλεγχου. Απλώς οι άνδρες αποτυγχάνουν πιο συχνά να συγκρατηθούν».

Σε όλες τις γυναίκες "ναι" για να είναι μέσα...

Η δεύτερη μελέτη έγινε σε 600 φοιτητές (326 άνδρες, 274 γυναίκες) οι οποίοι έπαιξαν ένα «παιχνίδι επιλογής συντρόφου». Ενώ κάθονταν μπροστά από έναν υπολογιστή, φωτογραφίες από ελκυστικούς ή λιγότερο ελκυστικούς πιθανούς ερωτικούς συντρόφους περνούσαν στην οθόνη. Επιπλέον το πρόγραμμα τους πληροφορούσε αν το εικονιζόμενο πρόσωπο ήταν «καλό» ή «κακό» για εκείνους και οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια ενός joystick έπρεπε να δηλώσουν γρήγορα αν συμφωνούν ή όχι.

Στο παιχνίδι φάνηκε ότι οι άντρες είχαν πιο χαμηλές επιδόσεις από τις γυναίκες, κάνοντας τις περισσότερες λάθος κινήσεις, κυρίως επειδή «ένοιωθαν μια πολύ ισχυρότερη ώθηση για να αποδεχθούν τις σωματικά πιο ελκυστικές γυναίκες». Οι γυναίκες από την άλλη έκαναν πολύ λίγα λάθη.

Οπως είπαν οι ερευνητές οι άντρες είχαν την αγωνία μην απορρίψουν τη γυναίκα που τους άρεσε και πατούσαν «ΝΑΙ» ακόμα και για εκείνες που στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρονταν.

Οι άντρες είναι καθυστερημένοι...

Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές, ενώ η παρόρμηση χρονολογείται από το ξεκίνημά μας ως είδος, ο αυτοέλεγχος είναι κάτι νέο και πιστεύουν ότι ξεκίνησε πριν από 50.000 χρόνια. Απ' ό,τι φαίνεται όμως στην ουσία οι γυναίκες έχουν καταφέρει να δαμάσουν τις παρορμήσεις τους ενώ οι άντρες όχι και τόσο...

Ισως στα επόμενα 50.000 χρόνια, οι άντρες κατορθώσουν ο αυτοέλεγχος να επικρατήσει της παρόρμησης. Και αυτό είναι κάτι, όπως σημειώνουν οι ερευνητές, που μπορεί να δώσει παρηγοριά στις γυναίκες. Καθώς δεν σημαίνει ότι οι άντρες δεν προσπαθούν να αντισταθούν στον πειρασμό, απλώς δεν τα καταφέρνουν...

Πηγή: 69magazine.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags