Facebook Pixel Η ωραία της βουλής! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-03-23 13:35:00

Η ωραία της βουλής! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η ωραία της βουλής! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι όμορφη, γοητευτική και πάνω απ’ όλα επιτυχημένη, από τις πιο ωραίες παρουσίες της Βουλής. Ο λόγος για την Κερκυραία, με τα πανέμορφα γαλάζια μάτια, Άντζελα Γκερέκου, η οποία έφερε άλλον αέρα στα ανδροκρατούμενα κοινοβουλευτικά έδρανα. Ο sportdog σας την παρουσιάζει…

Η Άντζελα γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 15 Απριλίου 1959. Έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και ηθοποιία στην Ακαδημία Θεατρικών Σπουδών του Λονδίνου.

Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας, ενώ έχει κάνει μαθήματα και στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας ΕΡΤ και στο Εργαστήρι Θεάτρου «Εστία».

Έχει εργασθεί ως αρχιτέκτονας στο ΥΠΕΧΩΔΕ, σε ειδικά προγράμματα για την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας και έχει εκπονήσει πολλές αρχιτεκτονικές μελέτες στην ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας.

Παράλληλα, έχει και μία σημαντική καριέρα στην ηθοποιία. Έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. Πρωταγωνίστησε στην ελληνοβρετανική παραγωγή «Το κορίτσι της Μάνης», η οποία παρουσιάσθηκε στο Φεστιβάλ Καννών.

Στις Εθνικές Εκλογές του 2004 εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κέρκυρας. Επανεξελέγη το 2007 και το 2009, ενώ τον Οκτώβριο του 2009 τοποθετήθηκε Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Τον Μάιο του 2010 ξέσπασε σκάνδαλο μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», σύμφωνα με το οποίο αποκαλύφθηκε πως ο σύζυγός της και γνωστός τραγουδιστής, Τόλης Βοσκόπουλος χρωστάει στην ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ, καθώς είχε να πληρώσει φόρο εισοδήματος από το 1993!

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παραιτηθεί η Άντζελα από υφυπουργός τουρισμού, επικαλούμενη λόγους ευθιξίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ζευγάρι παντρεύτηκε το καλοκαίρι του 1996 και το 2001 απέκτησαν μία κόρη, την Μαρία.

Φυσικά, και η ίδια η Άντζελα έχει προκαλέσει με τις επιλογές της τα ΜΜΕ. Η φωτογράφισή της στο περιοδικό «Κλικ» (1998), είχε γίνει η αιτία να ξεσπάσει έντονη συζήτηση…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags