02/04/11 - 12:11

Αποσύρθηκε άγαλμα λόγω μεγάλου στήθους!

Το άγαλμα της Marianne, του γυναικείου συμβόλου της Γαλλικής Δημοκρατίας αποκαθήλωσε ο δήμαρχος πόλης στη Γαλλία, με τη δικαιολογία ότι το μπούστο του ήταν πολύ μεγάλο.

Αποσύρθηκε άγαλμα λόγω μεγάλου στήθους!
58.885views 0shares

Το γλυπτό από τερακότα φιλοτεχνήθηκε το 2007 από την καλλιτέχνιδα Catherine Lamacque, στην πόλη Neuville-en-Ferrain και βρισκόταν έξω από το κτίριο του δημαρχείου.

Σύμφωνα με τη δημιουργό του, το στήθος της Marianne, «σκόπιμα έγινε τόσο μεγάλο, ώστε να συμβολίζει τη γενναιοδωρία της γαλλικής Δημοκρατίας». «Προκαλούσε τα σχόλια του κόσμου. Ακούγαμε συνέχεια ψιθύρους. Για παράδειγμα στους γάμους, οι παρευρισκόμενοι το σχολίαζαν συνεχώς», δήλωσε υπάλληλος του Δήμου.

Και κάπως έτσι, ο δήμαρχος, Gerard Cordon, έπεισε του δημοτικούς συμβούλους να το απομακρύνουν από το σημείο, ενώ εξασφάλισε το ποσό των 900 ευρώ από το δημοτικό προϋπολογισμό, για την «αποκατάσταση» του μπούστου, που θα είναι πιο πειστική απεικόνιση της Laetitia Casta, του διάσημου μοντέλου, που πόζαρε για τη δημιουργία του.

«Ο δήμαρχος το είχε κάτω από τη μύτη του τόσα χρόνια. Ακόμα και λίγο πριν το ψήσουμε βρισκόταν εκεί και είχε δώσει την έγκρισή του. Η απόφασή του είναι παράλογη και ελπίζω να μην το καταστρέψουν», δήλωσε η δημιουργός του αγάλματος.

Πηγή: cosmo.gr
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ