14/04/11 - 17:06

Σε κλινική για διπολική διαταραχή η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς

Σε θεραπεία για διπολική διαταραχή υποβλήθηκε η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, μετά το στρες που της προκάλεσε η περιπέτεια του συζύγου της Μάικλ Ντάγκλας.

Σε κλινική για διπολική διαταραχή η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς
23.395views 0shares

«Μετά το στρες που υπέστη τον περασμένο χρόνο, η Κάθριν πήρε την απόφαση να μπει σε κλινική για ψυχικές παθήσεις και να παραμείνει εκεί για λίγο διάστημα προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία για Διπολική Διαταραχή τύπου ΙΙ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίκι Γιορκ.

«Αισθάνεται περίφημα και ανυπομονεί να ξεκινήσει να δουλεύει αυτή την εβδομάδα για τις δύο νέες της ταινίες», προσθέτει η ανακοίνωση.

Το περιοδικό People, επικαλούμενο φίλο της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, έγραψε ότι η ηθοποιός παρέμεινε για πέντε μέρες στη συγκεκριμένη κλινική χωρίς να αναφέρει σε ποιά.

Ο Μάικλ Ντάγκλας υποβλήθηκε τον περασμένο χρόνο σε χημειοθεραπεία για καρκίνο του λάρυγγα στο στάδιο 4, αλλά τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι ο όγκος αντιμετωπίστηκε.

Κατά την ίδια χρονιά, μάλιστα, ο γιός του Ντάγκλας από προηγούμενο γάμο, Κάμερον, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης για ναρκωτικά.

Η Διπολική Διαταραχή είναι μία ψυχική πάθηση, η οποία περιλαμβάνει ένα φάσμα παραλλαγών και διαβαθμίσεων. Η τυπική μορφή της, που χαρακτηρίζεται από εναλλαγές επεισοδίων μανίας και φάσεων κατάθλιψης με μεσοδιαστήματα φυσιολογικής διάθεσης («νορμοθυμίας») ονομάζεται Διπολική Διαταραχή τύπου Ι. Όταν τα συμπτώματα της μανίας είναι ήπια, τα επεισόδια ονομάζονται «υπομανιακά» και η διαταραχή χαρακτηρίζεται ως Διπολική Διαταραχή τύπου ΙΙ.

Αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή ή/και ψυχοθεραπεία.

«Η Κάθριν είχε να αντιμετωπίσει την ασθένεια του Μάικλ και αυτό ήταν δύσκολο. Εισήχθη στην κλινική για μερικές μέρες επειδή πρόκειται να ξεκινήσει τη δουλειά και ήθελε να είναι σίγουρη ότι είναι σε άριστη κατάσταση. Και είναι», είπε ο φίλος της.

Πηγή: newstoday.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ