Facebook Pixel "Ένας μύθος του Αισώπου"
Άλλα Σπορ
| 2011-04-16 07:52:00

"Ένας μύθος του Αισώπου"

"Ένας μύθος του Αισώπου"

Για τον τελικό του γυναικείου βόλεϊ , μεταξύ της AEK και του Ολυμπιακού σε έναν αγώνα που περισσότερο μοιάζει με μύθο του Σαμιώτη Αισώπου, γράφει στο blog του ο Κώστας Ασημακόπουλος.

«Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Ηρόδοτος τρεις ήταν οι σημαντικές πόλεις που κυριαρχούσαν στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο θάλασσα κατά τη διάρκεια των ημερών του. Η κραταιά Κνωσός του βασιλιά Μίνωα (15ος π.χ. αιώνας), η Σάμος του τύραννου Πολυκράτη (6ος π.χ. αιώνας) και η δημοκρατική Αθήνα του Περικλή (5ος π.χ. αιώνας). Η Σάμος ήταν η πρώτη πόλη μεταξύ των Ελλήνων και των βαρβάρων και ο Πολυκράτης ήταν ο πρώτος Έλληνας που προσπάθησε να ενώσει τους Έλληνες για να αντιμετωπίσει την απειλή των παντοδύναμων Περσών.

Μετά το θάνατο του Πολυκράτη το 522 π.χ. η Σάμος μπλέχτηκε στους πολέμους μεταξύ Ελλήνων και Περσών, εξασθένισε στρατιωτικά και τελικά το 439 π.χ. καταστράφηκε από τους ανταγωνιστές Αθηναίους μετά από πολύμηνη και επίμονη πολιορκία. Σε όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας η Σάμος ανέδειξε σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών με πιο γνωστούς και με παγκόσμια ακτινοβολία τον περίφημο φιλόσοφο και μαθηματικό Πυθαγόρα, τον διάσημο για την ηλιοκεντρική θεωρία του μαθηματικό και αστρονόμο Αρίσταρχο, το περίφημο Αίσωπο με τους μύθους του και άλλους...»

Αυτά αντί εισαγωγής για τον τελικό. Αν δεν δείτε ποιοτικό... βόλεϊ σήμερα μάθετε λίγο ιστορία για ένα από τα πιο όμορφα νησιά μας που θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τελικό Κυπέλλου γυναικών και μάλιστα με δύο «πρωτάρες». Η AEK κι ο Ολυμπιακός σε αγώνα που περισσότερο μοιάζει με μύθο του Σαμιώτη Αισώπου.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags