Facebook Pixel Έσβησε το όνειρο
Άλλα Σπορ
| 2011-04-22 15:20:00

Έσβησε το όνειρο

Έσβησε το όνειρο

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Champions Cup, καθώς ηττήθηκε 14-13 στην παράταση (11-11) από την Οριζόντε Κατάνια.

Η ιταλική ομάδα μπήκε μπροστά στο σκορ από την αρχή του ημιτελικού και επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τις ήθελαν φαβορί της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση στην τέταρτη περίοδο και να στείλουν το ματς στην παράταση, χωρίς όμως να καταφέρουν να πανηγυρίσουν την πρόκριση. Κορυφαίες της αναμέτρησης οι Ντι Μάριο και Αβραμίδου με πέντε γκολ.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη δεν κατάφερε να συνεχίσει το αήττητο σερί που είχε καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και να διεκδικήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο, στον μεγάλο τελικό του Μ. Σαββάτου. Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ο Έλληνας τεχνικός αποπειράθηκε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής, χωρίς να τα έχει καταφέρει, σε καμία από τις προηγούμενες.

Οι Ιταλίδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση με 3-0 και κάπου εκεί άρχισε να ξυπνάει ο Ολυμπιακός. Το πρώτο οκτάλεπτο τελείωσε με τις τυπικά γηπεδούχες μπροστά στο σκορ (3-0), ενώ το ημίχρονο τελείωσε και πάλι διαφορά τριών γκολ για την ιταλική ομάδα (6-3). Στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει, όμως η διαφορά στο σκορ άνοιξε, με την Κατάνια να έχει προβάδισμα τεσσάρων γκολ (9-5) και πλέον να κρατάει το εισιτήριο της πρόκρισης στα χέρια της.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός μείωσε τη διαφορά στα δυο γκολ (11-9), 2:13 πριν το φινάλε του ματς. Οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν στα τελευταία 19,4 δευτερόλεπτα να σημειώσουν δυο γκολ και να στείλουν τον ημιτελικό στην παράταση. Η Αντωνάκου ισοφάρισε με τη λήξη της κανονικής διάρκειας και έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί η Κατάνια πήρε προβάδισμα με πέναλτι της Ντι Μάριο, όμως η Αβραμίδου ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό σε 12-12. Η Μιτσέλι έδωσε και πάλι το προβάδισμα στις Ιταλίδες, όμως η Μπαλωμενάκη ισοφάρισε εκ νέου σε 13-13. Με νέο πέναλτι, η Ντι Μάριο έδωσε το προβάδισμα στην Οριζόντε Κατάνια 14-13, το οποίο οι Ιταλίδες κράτησαν έως το τέλος της παράτασης και πανηγύρισαν την πρόκριση στον τελικό.

Η ιταλική ομάδα πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Σαμπαντέλ, η οποία επικράτησε στον πρώτο ημιτελικό 15-13 της Κίνεφ Κίρισι.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 6-3, 9-5, 11-11 (14-13)

Τα γκολ:

Οριζόντε Κατάνια: Μπρανκάτι, Ντι Μάριο 5, Μιτσέλι 2, Γκαριμπότι, Χιλ 2, Μότα, Βίλα 2.

Ολυμπιακός: Φαν Μπέλκουμ, Αβραμίδου 5, Μανωλιουδάκη 2, Ψούνη 3, Αντωνάκου, Μπαλωμενάκη.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags