Facebook Pixel ΣΟΚ με Κλειμπάνοβα!
Άλλα Σπορ
| 2011-07-16 15:40:00

ΣΟΚ με Κλειμπάνοβα!

ΣΟΚ με Κλειμπάνοβα!

Μόλις στα 22 της χρόνια η Αλίσα Κλειμπάνοβα καλείται να βγει νικήτρια απ’ την πιο δύσκολη μάχη της ζωή της. Η Ρωσίδα ανακοίνωσε ανήμερα των γενεθλίων της ότι πάσχει από καρκίνο του λεμφατικού ιστού!

Τελικά ο λόγος για τον οποίον η Αλίσα Κλειμπάνοβα ήταν εκτός δράσης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν χειρότερος απ’ ότι περιμέναμε...

Η σπουδαία Ρωσίδα τενίστρια, μέσα από μια τραγική, συγκινητική αλλά και γεμάτη δύναμη δήλωση-ανακοίνωση, έλυσε τη σιωπή της για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί τους τελευταίους μήνες αποκαλύπτοντας ότι πάσχει από καρκίνο!

Η Κλειμπάνοβα, γεννημένη στις 15 Ιουλίου στη Μόσχα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο28 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε στο career high Νο20 της WTA. Έχει να αγωνιστεί από τον περασμένο Μάΐο και την ήττα από την Σαχάρ Πιρ στο 2ο γύρο του Italian Open στη Ρώμη, χωρίς να είχε γίνει γνωστός, μέχρι σήμερα, ο λόγος της απουσίας της.

Το μήνυμα της Κλειμπάνοβα όπως αναρτήθηκε στο wtatour.com:

«Είναι τα γενέθλια μου (15/7) και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις υπέροχες ευχές σας. Δεν έχω γράψει τόσο καιρό γιατί είμαι εκτός tour και θέλω να το κάνω σήμερα.

Δεν είναι εύκολη στιγμή για μένα αυτή τη στιγμή. Έχω Hodgkin's lymphoma, μια μορφή καρκίνου. Κάνω θεραπείες στην Ιταλία και πάνε καλά όμως χρειάζεται χρόνος και υπομονή και πρέπει να παραμείνω πολύ δυνατή και αισιόδοξη. Έχω ακόμα μερικούς μήνες θεραπείας. Τα καλά νέα είναι ότι αν αισθάνομαι καλά μετά όλη αυτή την περιπέτεια, υπάρχει μια ελπίδα να παίξω τένις ξανά. Τίποτα δεν είναι σίγουρο όμως η πιθανότητα αυτή είναι μεγάλη ελπίδα για μένα και με βοηθάει να παραμένω αισιόδοξη και να συγκεντρώνομαι στην θεραπεία μου. Πραγματικά μου έχει λείψει το τένις. Μου έχει λείψει να βλέπω τους φιλάθλους και τους φίλους μου σε ολόκληρο τον κόσμο. Μου έλειψε η προπόνηση... μου λείπουν όλα. Το τένις είναι η ζωή μου τα τελευταία 15 χρόνια...

Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που κάνω τη θεραπεία στην Ιταλία. Καταρχήν έχω μια προπονητική βάση εδώ και πολλούς κοντινούς φίλους οπότε είναι κάτι σαν δεύτερο σπίτι μου. Επίσης, το νοσοκομείο της Περούτζια είναι ένα από τα καλύτερα στην Ιταλία που ειδικεύεται σε αυτές τις περιπτώσεις και οι γιατροί κάνουν ότι περνάει απ’ το χέρι τους. Είναι το τέλειο μέρος για μένα και όλοι με κάνουν να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου.

Είμαι δυνατό άτομο. Το έχω δείξει και στο παρελθόν. Σίγουρα αυτό που περνάω είναι κάτι διαφορετικό όμως είμαι βέβαιη ότι όταν τελειώσει, η ζωή μου θα είναι ακόμα καλύτερη από πριν. Είναι ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της ζωής μου μέχρι τώρα και ελπίζω να παραμείνει η πιο δύσκολη στιγμή. Είμαι βέβαιη ότι θα το προσπεράσω. Είναι θέμα υπομονής και χρόνου και πιστεύω ότι έχω αρκετό από αυτά!

Παρόλο που βρίσκομαι σε θεραπεία, θα γιορτάσω τα γενέθλια μου σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω την οικογένειά μου και τους κοντινούς μου φίλους εδώ σήμερα. Είναι εδώ κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα και με βοηθάνε πολύ.

Απλά ήθελα να σας γράψω γιατί πραγματικά πέρασε πολύς καιρός και μου λείψατε όλοι σας. Θα βρίσκομαι εκτός tour για λίγο διάστημα όμως ελπίζω να σας δω όλους ξανά σύντομα :)».

Πηγή: tennis24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags