Facebook Pixel Sportdog.gr | Εφτά επιστημονικά μυστικά για καλύτερο σεξ
Life
| 2018-10-15 18:42:00

Εφτά επιστημονικά μυστικά για καλύτερο σεξ

Sportdog Team
Εφτά επιστημονικά μυστικά για καλύτερο σεξ

Άφησε κάτω τη σαντιγί και απομακρύνσου από τα κεριά.

Αντί να βασίζεσαι στα ίδια και τα ίδια για να αναζωογονήσεις τη λίμπιντό σου, ίσως θα είχες μεγαλύτερη επιτυχία κάνοντας απλώς πράγματα που ενισχύουν τη συνολική ευτυχία σου.

«Το να νιώθεις ολοκληρωμένη με μη σεξουαλικούς τρόπους μπορεί να έχει μια επίδραση υπερχείλισης, με αποτέλεσμα να αποκτάς αυτοπεποίθηση και να επιδιώκεις περισσότερη ικανοποίηση στην κρεβατοκάμαρα» τονίζει η Τζούλι Χόλαντ, M.D., επίκουρος καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Οι επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτουν μυστικά για καλύτερο σεξ προκειμένου να αναζωογονήσεις τις ημέρες σου – αλλά και τις νύχτες σου.

Καυτό tip No1: Δοκίμασε κάτι συναρπαστικό

Το πρόβλημα με μια μακροπρόθεσμη σχέση; Είναι οτιδήποτε άλλο, αλλά όχι νέα! Μπορεί να λατρεύεις το σύντροφό σου, αλλά να μη σε εκπλήσσει και πολύ συχνά·– το ίδιο θα λέει εκείνος και για σένα.

«Η οικειότητα είναι υπέροχη, αλλά μπορεί να γίνει λίγο… βαρετή. Γι’ αυτό τα καινούργια, ενδιαφέροντα ραντεβού θεωρούνται τόσο σημαντικά» σημειώνει ο Άρθουρ Άρον, Ph.D., καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. «Όταν οι άνθρωποι ερωτεύονται, στην αρχή όλα είναι απολαυστικά», εξηγεί και προσθέτει: «Όμως, σιγά σιγά μαθαίνεις τον άλλο και οι πεταλούδες που νιώθεις στο στομάχι, κάτι που προκαλείται από το άγνωστο, εξαφανίζονται.

Η έρευνά μου, ωστόσο, δείχνει ότι μπορείς να δημιουργήσεις εκ νέου συναισθήματα, παρόμοια με αυτά που είχες όταν πρωτοερωτεύτηκες, επιχειρώντας νέα και τολμηρά πράγματα με το σύντροφό σου. Έπειτα, συσχετίζεις αυτό το κύμα ενθουσιασμού μαζί του».

Σε μία από τις μελέτες του καθηγητή, 3 ομάδες ζευγαριών βαθμολόγησαν 90 δραστηριότητες, π.χ., το καγιάκ, σύμφωνα με το πόσο ευχάριστα ή συναρπαστικά ήταν. Η 1η ομάδα δοκίμασε πράγματα που θεωρούσε πολύ συναρπαστικά, η 2η μόνο μέτρια απολαυστικά, ενώ η 3η εκείνα που θεωρούσε ιδιαίτερα απολαυστικά. Έπειτα από 10 εβδομάδες, τα μέλη της δεύτερης ομάδας δεν έδειξαν αλλαγή στα μεταξύ τους συναισθήματα, ενώ τα ζευγάρια που επιχείρησαν ασυνήθιστα πράγματα, π.χ. σκι σε δύσκολες πίστες, είχαν πιο έντονα συναισθήματα για το σύντροφό τους.

Καυτό tip No2: Ρίξ΄το στο παιχνίδι

Συνδυάζοντας τα παραπάνω με λίγη άσκηση σε μια βραδιά ραντεβού και διασκέδασης, ξεκινήστε να παίζετε μποξ.

Δεν χρειάζεται να βάλετε γάντια και να αρχίζετε να γρονθοκοπάτε ο ένας τον άλλο: παίξτε με το Nintendo Wii ή το Xbox, ένα βιντεοπαιχνίδι που προσομοιώνει τις κινήσεις των σπορ. Χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο που εντοπίζει την κίνηση, κινείστε στο σαλόνι σας σαν να παίζετε κανονικό μπόουλινγκ, τένις ή πυγμαχία. Είναι μια διασκεδαστική, υγιεινή δραστηριότητα, που έχει οφέλη και στην κρεβατοκάμαρα με την αύξηση των καρδιακών παλμών.

«Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που ασκούνται τακτικά νιώθουν πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτή η αυτοπεποίθηση εκφράζεται και στην κρεβατοκάμαρα» αναφέρει ο Πιτ ΜακΚόλ, φυσιολόγος της Άσκησης στο Σαν Ντιέγκο. Επειδή μπορείς να παίξεις και το βράδυ, ό,τι καιρό κι αν κάνει, το παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για συνεύρεση ανάμεσα σε δύο άτομα που δεν πηγαίνουν συνήθως στο γυμναστήριο.

Ο ίδιος προτείνει ακόμη κάτι για να αυξήσεις την ένταση: «Βάλτε ένα στοίχημα: όποιος κερδίσει, διαλέγει τι θα κάνετε στο κρεβάτι. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να αυξήσετε τον ανταγωνισμό».

Καυτό tip No3: Πιάσε το στιλό

«Το γράψιμο εμπλέκει την αισθητηριακή σκέψη», λέει η Μόλι Πίκοκ, καθηγήτρια Ποίησης στο Πανεπιστήμιο Spalding στο Κεντάκι, και προσθέτει: «Το σεξ συνδέεται με τη φαντασία και την ικανότητα να φαντασιώνεσαι τις πράξεις σου, οπότε το γράψιμο συνδέει το μυαλό με το κορμί σου».

Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να έχεις τα ίδια οφέλη. Απλώς και μόνο το να βρεις χρόνο για να καθίσεις και να βάλεις τις σκέψεις σου στο χαρτί ή στην οθόνη, είτε γράφεις ημερολόγιο είτε μυθιστόρημα, σημαίνει ότι παίρνεις τις επιθυμίες σου στα σοβαρά.

Επιπλέον, το να κρατάς ημερολόγιο, γράφοντας για τη δική σου ζωή, μπορεί να σου φανερώσει στοιχεία για τον εαυτό σου, που προκαλούν επίγνωση και αυτοπεποίθηση στο κρεβάτι. «Για να γράφεις αυθεντικά, γράφε ασταμάτητα, αφέσου και μην το πολυσκέφτεσαι» συμβουλεύει η Νάταλι Γκόλντμπεργκ, συγγραφέας του Writing Down the Bones. Η ίδια συμβουλή μπορεί σίγουρα να αναφέρεται και στο σεξ. Ίσως θα μπορούσες να γράψεις συγκεκριμένα γι’ αυτό.

Καυτό tip No4: Πιες μια γουλιά

Έχουμε ακούσει για τα οφέλη του κόκκινου κρασιού στην υγεία, με μέτρο. Αλλά ίσως πιο δελεαστικό είναι το πώς μας κάνει να νιώθουμε ένα ποτήρι κρασί. Λίγο άτακτοι. Και ναι, σέξι. «Πάντα υπήρχε ένας συσχετισμός ανάμεσα στο ποτό και στο να νιώθουμε λιγότερες αναστολές» επισημαίνειι η Σάρον Γουίλσνακ, Ph.D., καθηγήτρια Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο της βόρειας Ντακότα.

Το αλκοόλ κάνει το μυϊκό ιστό στα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώνει, αυξάνοντας τη διάμετρό τους, και αυτό οδηγεί σε αυξημένη ροή αίματος. «Όταν οι φλέβες είναι πιο διεσταλμένες, έχεις αυξημένη έξαψη, πράγμα που μπορεί να μεταφραστεί σε συναισθηματική έξαψη» σημειώνει η ίδια. Περιέργως, ωστόσο, ακόμη κι αν νιώθουμε σεξουαλικώς διεγερμένοι όταν πίνουμε, το σώμα μας λέει κάτι διαφορετικό.

«Υπάρχουν εργαστηριακές έρευνες για την κατανάλωση αλκοόλ και σεξουαλικής διέγερσης, κατά τις οποίες μια συσκευή μετρούσε τη ροή αίματος στον κόλπο. Οι γυναίκες είπαν ότι ένιωθαν πιο διεγερμένες μετά το ποτό (ακόμη και με 1 κοκτέιλ μόνο), αλλά οι μετρήσεις έδειξαν σημαντική μείωση στη ροή του αίματος στην κολπική περιοχή» λέει η Σάρον Γουίλσνακ. «Εντούτοις, οι περισσότερες γυναίκες αναφέρουν ότι το ποτό με μέτρο μειώνει τις σεξουαλικές αναστολές και κάνει το σεξ πιο απολαυστικό, ίσως επειδή νιώθουν πιο ελεύθερες να εκφράσουν τις φαντασιώσεις τους».

Καυτό tip No5: Βάλε το φενγκ σούι στο χώρο σου

Το φενγκ σούι είναι η τέχνη του να διαμορφώνεις το χώρο ώστε να διευκολύνεται η ισορροπία των συμπληρωματικών δυϊσμών (του γιν και του γιανγκ) και η ροή του τσι, το οποίο είναι ένα είδος ζωοποιού ενέργειας.

Στο βιβλίο της Move Your Stuff, Change Your Life (Μετακίνησε τα πράγματα, άλλαξε τη ζωή σου), η Κάρεν Ροτς Κάρτερ προτείνει αλλαγές που θα ήταν ωφέλιμες για το σεξ στην κρεβατοκάμαρά μας στο μπάγκουα της αγάπης και των σχέσεων (είναι η πίσω δεξιά γωνία του σπιτιού).

«Το κόκκινο δίνει ενέργεια», γράφει η ίδια, η οποία προτείνει να τοποθετήσεις κάτι ερυθρό κάτω από το κρεβάτι. «Βεβαιώσου ότι υπάρχει ισότητα και στις δύο πλευρές του κρεβατιού. Δύο ταιριαστά κομοδίνα είναι το καλύτερο».

Συμβουλεύει, επίσης, να τοποθετείς «σύμβολα σωματικής απόλαυσης», όπως έλαια μασάζ, παιχνίδια για σεξ και εσώρουχα στην περιοχή των σχέσεων. Διάβασε εδώ περισσότερα για το πώς μπορεί το φενγκ σούι να μεταμορφώσει την ερωτική ζωή σου!

Καυτό tip No6: Κάνε μια νέα κίνηση

Πήγαινε, για παράδειγμα, σε μαθήματα χορού της κοιλιάς. Οι κινήσεις απαιτούν ελικοειδή, αισθησιακή κίνηση, οπότε νιώθεις πιο άνετα με τις καμπύλες σου, και αυτό δημιουργεί σεξουαλική αυτοπεποίθηση.

«Ο χορός της κοιλιάς διαλύει την αυτοσυγκράτηση και τις αναστολές» τονίζει η Σούζαν Σίζαρ, ιδρύτρια του Maternal Dance στη Νέα Υόρκη και δημιουργός του DVD Rhythm for Life.

«Πολλές κινήσεις ασκούν την κοιλιά, τους κοιλιακούς και τους γοφούς, τα μέρη του σώματος με τα οποία αγχώνονται περισσότερο πολλές γυναίκες». Η ίδια αναφέρει ότι οι γυναίκες είναι τόσο εκτός επαφής από τους γοφούς τους, που όταν λέει «Ανοίξτε τα πόδια στο πλάτος των γοφών», κάποιες τα ανοίγουν τόσο πολύ, που είναι λες και κάνουν σπαγκάτο. «Καταλαβαίνεις αμέσως ότι η εικόνα που έχουν για το σώμα τους είναι διαστρεβλωμένη», εξηγεί.

«Όμως, οι κινήσεις του χορού της κοιλιάς σε οδηγούν στην πηγή της σεξουαλικής σου ενέργειας. Καθώς δεσμεύεις τους κοιλιακούς μυς, το στήθος σου σηκώνεται και ανοίγεις την καρδιά σου. Κι από εκεί ξεκινά η αγάπη για τον εαυτό σου».

Ίσως να ακούγεται πολύ πνευματιστικό, αλλά αυτές οι επαναλαμβανόμενες, επικεντρωμένες στους γοφούς κινήσεις του χορού της κοιλιάς σε κάνουν να νιώθεις καλά για το σώμα σου. Το αναγκαίο λίκνισμα φαίνεται αισθησιακό και έτσι νιώθεις πιο σέξι.

«Εάν κουνάς τη λεκάνη σου και κάνεις κύκλους με τους γοφούς, δεν αποκτάς μόνο καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά μαθαίνεις επίσης νέες τεχνικές που μπορείς να εφαρμόσεις στην κρεβατοκάμαρα» προσθέτει η Σούζαν Σίζαρ. Εάν νιώθεις σαγηνευτική, λειτουργείς σαγηνευτικά. Είναι πιο πιθανό να πάρεις την πρωτοβουλία στο σεξ και να επικρίνεις λιγότερο το σώμα σου. Δες εδώ τα βασικά βήματα του χορού της κοιλιάς και ξεκίνησε άμεσα την εξάσκηση!

Καυτό tip No7: Άνοιξε το μυαλό σου στο ρέικι

Πρόκειται για μια μέθοδο πνευματικής ίασης, στην οποία ο θεραπευτής χρησιμοποιεί ένα ελαφρύ άγγιγμα των χεριών στο κεφάλι και στον κορμό.

Το ρέικι έχει αγχολυτικά και αναζωογονητικά οφέλη, γι’ αυτό είναι λογικό που μπορεί να ενισχύει και τα σεξουαλικά αισθήματα. «Τι εμποδίζει τη σεξουαλική απόλαυση περισσότερο από την έλλειψη αυτοεκτίμησης;» ρωτά η Πάμελα Μάιλς, συγγραφέας του Reiki: A Comprehensive Guide.

«Η κύρια αλλαγή με το ρέικι είναι ότι οι άνθρωποι νιώθουν διαφορετικά για τον εαυτό τους, καθιστώντας δυνατή τη βαθύτερη οικειότητα. Αποκτούν εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους, συνειδητοποιώνας ότι είναι η λύση σε τόσα ερωτήματα της ζωής – ανάμεσά τους και το πώς να αναζωογονήσεις τη σεξουαλική σου ζωή». Δε λέμε ότι πρέπει να μποϋκοτάρεις τα κεριά ή τη σοκολάτα.

Αντίθετα, πρέπει να αναγνωρίσεις ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα σε κάνει να νιώθεις πιο ευτυχισμένη, πιο ασφαλής και πιο σίγουρη θα σε κάνει πιθανά να νιώθεις πιο σέξι για το τι συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρα – και έξω από αυτήν.

ΠΗΓΗ: shape.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags