Facebook Pixel Sportdog.gr | Ισχύει ότι οι γυναίκες αποζητούν την οικονομική ευμάρεια; Ψέματα και αλήθειες!
Life
| 2018-10-18 20:11:00

Ισχύει ότι οι γυναίκες αποζητούν την οικονομική ευμάρεια; Ψέματα και αλήθειες!

Sportdog Team
Ισχύει ότι οι γυναίκες αποζητούν την οικονομική ευμάρεια; Ψέματα και αλήθειες!

Πολλοί άνδρες το πιστεύουν. Ισχύει;

Ένα παράπονο πολλών ανδρών και μία βασική αιτία δυσπιστίας απέναντι στο γυναικείο φύλο, είναι η πεποίθηση πως εκείνη ενδιαφέρεται περισσότερο για το χρήμα και τα υλικά αγαθά παρά για την αγάπη και τα συναισθήματα. Αν αναλογιστεί κανείς πως ο άνδρας είχε επιβαρυνθεί διαχρονικά με την πεποίθηση πως πρέπει να είναι οικονομικά πιο ισχυρός και να στηρίζει τη γυναίκα, μπορούμε να αντιληφθούμε το γιατί αυτή η νοοτροπία πολλών γυναικών παραμένει τόσο ζωντανή.

Αποζητούν οι γυναίκες, τελικά, σε μεγάλο βαθμό την οικονομική ευμάρεια και άνεση; Ας δούμε το θέμα με μία πιο ενδελεχή ανάλυση.

Σε ένα βαθμό, όλοι οι άνθρωποι αποζητούμε και θέλουμε να έχουμε δίπλα μας ένα άτομο για σύντροφο το οποίο να έχει εργατικότητα και μία σταθερή εργασία, ώστε να εξασφαλίζεται ο βασικός μισθός και η επιβίωση. Όλοι το επιθυμούμε και σε έναν λογικό βαθμό αυτό είναι και επιθυμητό. Κανένας δε θα ήθελε για σύντροφο έναν άεργο και αδιάφορο άνθρωπο.

Όμως, το να αποζητάς ανθρώπους με οικονομική δύναμη απλά και μόνο για τη δική σου αποκατάσταση και συμφέρον, παραμελώντας εντελώς το συναίσθημα και την αληθινή αγάπη, είναι μία επιλογή που αναπόφευκτα οδηγεί έναν άνθρωπο στη δυστυχία. Σε αυτό δεν ευθύνεται πάντα όμως αποκλειστικά και μόνο η γυναίκα η οποία συμπεριφέρεται έτσι, αλλά και οι αντιλήψεις με τις οποίες μπορεί να έχει γαλουχηθεί από το οικογενειακό της περιβάλλον. Μία κοπέλα που μεγαλώνει με την πεποίθηση πως ‘’είναι όμορφη, είναι η καλύτερη και πρέπει να βρει τον πλούσιο γαμπρό για να αποκατασταθεί’’, αυτή λογικά θα είναι και η στάση ζωής που θα ακολουθήσει και στην ενήλικη ζωή της. Οι περισσότεροι γονείς –κυρίως μητέρες- δε μιλάνε για ένα γεγονός ολόπλευρα στα παιδιά τους. Διότι μπορεί να επιλέξεις έναν άνθρωπο πλούσιο και να νομίζεις πως περνάς καλά, αλλά παράλληλα σπαταλάς δύο άλλα πολύτιμα αγαθά: τη νεότητα και την αγάπη την οποία χάνεις διότι δεν αισθάνεσαι τίποτα για τον άλλο άνθρωπο και απλώς τον χρησιμοποιείς, εκμεταλλευόμενη και τα συναισθήματα του ίδιου. Και τότε εξαπατάς όχι μόνο έναν άλλο άνθρωπο αλλά, κυρίως, τον εαυτό σου.

Δεν είναι όμως μόνο οι γυναίκες εκείνες που αποζητούν την οικονομική δύναμη. Και οι άνδρες από το θεσμό της προίκας μέχρι σήμερα, σε μεγάλο βαθμό, γαλουχούνται να κυνηγούν γυναίκες με οικονομική ευμάρεια ώστε να επωφεληθούν από αυτές.

Η γυναίκα, μπορούμε να πούμε, είναι ένα πλάσμα που έχει περισσότερες ανάγκες (αν και δεν είναι απαραίτητες, υπάρχουν και αυτές απόρροια της γυναικείας φιλαρέσκειας) οι οποίες αγγίζουν το θέμα της περιποίησης, της εξωτερικής εμφάνισης, της γυμναστικής. Ίσως για αυτό η γυναίκα να θεωρείται ως εκείνη η οποία αποζητά περισσότερο την οικονομική δύναμη διότι τη βλέπει ως τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εξασφαλίσει την περιποίηση και την απόκτηση των αγαθών που έχει ανάγκη, τα οποία οικονομικά είναι ιδιαιτέρως δαπανηρά.

Ναι, υπάρχουν πολλές γυναίκες οι οποίες αποζητούν την οικονομική δύναμη και δεν έχουν συναισθήματα για εκείνον με τον οποίο συνδέονται. Όμως, αυτό δεν αφορά όλες τις γυναίκες και αυτό είναι το λάθος των περισσότερων από εμάς: βιαζόμαστε να τσουβαλιάσουμε όλους τους ανθρώπους, όλες τις γυναίκες σε μία κατηγορία. Δεν είναι όλες οι γυναίκες έτσι, αυτό είναι βέβαιο. Υπάρχουν οι γυναίκες εκείνες που έχουν στηρίξει οικογένειες, που έχουν σταθεί και έχουν μείνει δίπλα σε φουρτούνες και ανέχειες, που έχουν ζήσει δύσκολα αλλά δε σταμάτησαν όμως να στηρίζουν ποτέ την επιλογή τους.

Αυτό αφορά ξεκάθαρα τον άνθρωπο και το χαρακτήρα που εσύ επιλέγεις για σύντροφο. Αν εγώ επιλέξω έναν άπιστο σύντροφο, δε σημαίνει πως όλοι είναι εξίσου άπιστοι. Είναι θέμα επιλογής και του πόσο σωστά έχεις ψυχολογήσει τη γυναίκα/ σύντροφο που θέλεις στο πλευρό σου. Υπάρχουν γυναίκες που θέλουν αποκλειστικά το χρήμα, υπάρχουν όμως και εκείνες που έχουν προτεραιότητα το αληθινό συναίσθημα και την αγάπη –ακόμα και αν είναι λιγότερες στη σημερινή εποχή.

Είναι θέμα της επιλογής μας, του πόσο σωστοί θα είμαστε και εμείς στην εκλογή του ανθρώπου ο οποίος θα είναι ένας συνοδηγός και ένα στήριγμα σε αυτή την πορεία της ζωής μας. Ας επιλέξουμε σωστά.

Πηγή:
simplyman.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags