Facebook Pixel Σεξ Ασυγκράτητοι στο σεξ άνδρες και γυναίκες
Life
| 2018-12-15 13:40:00

Σεξουαλικά «ασυγκράτητοι» ένας στους 10 άνδρες και 1 στις 14 γυναίκες

Sportdog Team
Σεξουαλικά «ασυγκράτητοι» ένας στους 10 άνδρες και 1 στις 14 γυναίκες

Μιλάμε για απίστευτα ποσοστά.

Σεξ - 10% των ανδρών και 7% των γυναικών δσκολεύονται να ελέγξουν τις σεξουαλικές ορμές τους, εμφανίζοντας ενδείξεις της λεγόμενης «διαταραχής καταναγκαστικής σεξουαλικής συμπεριφοράς», σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την κλινική ψυχολόγο Τζάνα Ντίκενσον του Τμήματος Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, υπέβαλαν 2.325 άτομα ηλικίας 18 έως 50 ετών σε τεστ σχετικά με τη σεξουαλική υγεία και τη σεξουαλική συμπεριφορά τους.

Στη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "JAMA Network Open" αναφέρουν πως διαπίστωσαν με έκπληξη ότι κατά μέσο όρο 8,6% των ερωτηθέντων ανδρών και γυναικών είχαν «διαταραχή καταναγκαστικής σεξουαλικής συμπεριφοράς. Εξεπλάγησαν διότι περίμεναν το ποσοστό να κυμάινεται μεταξύ 1% και 6%.

«Επικρατούσε ανέκαθεν η αντίληψη ότι οι καταναγκαστικές σεξουαλικές συμπεριφορές αφορούν κυρίως τους άνδρες. Όμως, όπως δείχνει η νέα μελέτη, οι γυναίκες επίσης βιώνουν δυσκολία να ελέγξουν τις σεξουαλικές ορμές και συμπεριφορές τους», δήλωσε η Ντίκενσον.

Όπως είπε, οι συμπεριφορές αυτού του είδους εμφανίζουν μεγάλη ποικιλία: «Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αυνανίζονται υπερβολικά, πράγμα που επιφέρει δυσκολίες ακόμη και στην ικανότητά τους να εργάζονται ή κάποιος άλλος μπορεί να πληρώνει για σεξ τόσο πολύ, που τελικά καταστρέφεται οικονομικά».

Οι γιατροί διαφωνούν εδώ και καιρό κατά πόσο ο σεξουαλικός εθισμός είναι ένας πραγματικός εθισμός όπως τόσοι άλλοι ή αν συνιστά μια διαταραχή των ορμών. Ό,τι και αν ισχύει πάντως, οι άνθρωποι με καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά, την οποία δυσκολεύονται να ελέγξουν μόνοι τους, συχνά κάνουν πράξεις που έχουν αρνητικές συνέπειες για τους ίδιους και για τους άλλους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags