Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρεις μύθοι γύρω από το σεξ που ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε
Life
| 2019-01-12 16:54:00

Τρεις μύθοι γύρω από το σεξ που ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε

Sportdog Team
Τρεις μύθοι γύρω από το σεξ που ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε

Επιτέλους!

Το σεξ αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μας, το οποίο έχουν κατά καιρούς πλαισιώσει ένα σωρό φήμες και εντελώς ανυπόστατοι μύθοι. Μάλιστα, είναι αλήθεια πως μεγάλο μέρος της «μυθολογίας» του σεξ μπορεί να επηρεάσει ασυνείδητα και τη σεξουαλική μας συμπεριφορά, οδηγώντας μας σε επιλογές που δε θα κάναμε, σε διαφορετική περίπτωση.

Έτσι λοιπόν, κάθε φορά που ακούμε και βλέπουμε ιδίοις όμασι κάποιον να αναπαράγει ατεκμηρίωτα και επιφανειακά επιχειρήματα σχετικά με το σεξ, είναι καλό να του βάζουμε (ευγενικά πάντα) ένα φρένο!

Ιδού, τρεις από τους πιο δημοφιλείς μύθους γύρω απ’ το σεξ, τους οποίους έφτασε επιτέλους η στιγμή να αποχαιρετήσουμε μια και καλή!

1. Τα θαλασσινά είναι αφροδισιακά και αυξάνουν την σεξουαλική όρεξη

Νοοοοt! Αυτό που συμβαίνει πολύ συχνά, όχι μόνο σχετικά με τους μύθους γύρω απ’ το σεξ, αλλά και γενικότερα, είναι να κάνουμε αυθυποβολλές. Για παράδειγμα: Αν πιστεύεις τόσο ακράδαντα ότι τα θαλασσινά είναι αφροδισιακά και διεγείρουν τη σεξουαλική σου λίμπιντο, τότε ναι, ίσως αυθυποβάλλεσαι και άρα είναι πιθανόν να διεγερθείς, αφού φας ένα πιάτο γαρίδες.

Στην πραγματικότητα όμως, τα θαλασσινά δεν περιέχουν κάποιο συστατικό που φημίζεται για την αποδεδειγμένη διεγερτική του δράση, παρά έχουν (τα περισσότερα) υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Πόσο να σε ερεθίσει πια λίγη πρωτεΐνη;

2. Η φύση των ανδρών προβλέπει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τους για το σεξ συγκριτικά με τις γυναίκες

Και αυτή είναι η αιτία πολλών δεινών! Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες επιζητούν το σεξ και το έχουν ανάγκη εξίσου όσο και οι άντρες. Ακόμα και αν οι γυναίκες σκέφτονται λιγότερο το σεξ κατά τη διάρκεια της μέρας από τους άντρες, αυτό, σε καμία περίπτωση, δε συνεπάγεται ότι το θέλουν λιγότερο στη ζωή τους.

3. Το μέγεθος είναι ο καθοριστικότερος παράγοντας της απόλαυσης

Τεράστιος μύθος, ο οποίος με την έκταση και τη σοβαρότητα που έχει πάρει κάνει άντρες και γυναίκες αναρωτιούνται. Η σχέση μεταξύ μεγέθους και σεξουαλικής απόλαυσης είναι πολύ υπερτιμημένη, διότι σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση ισχύουν άλλα δεδομένα. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι το προσωπικό γούστο του καθενός, ο τρόπος και η ποιότητα της επαφής κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Πηγή: neolaia.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags