Facebook Pixel Sportdog.gr | Τι πρέπει να ξέρετε για το στοματικό σεξ – Επιστημονικές μελέτες
Life
| 2019-05-22 23:25:00

Τι πρέπει να ξέρετε για το στοματικό σεξ – Επιστημονικές μελέτες

Sportdog Team
Τι πρέπει να ξέρετε για το στοματικό σεξ – Επιστημονικές μελέτες

Πριν αρκετά χρόνια το στοματικό σεξ ήταν ένα θέμα “ταμπού” για την κοινωνία, αλλά αυτό έχει αλλάξει εδώ και πολύ καιρό.

Τώρα πια το στοματικό σεξ συζητιέται πολύ πιο ανοιχτά στις ταινίες, στην TV, στα περιοδικά, ακόμα και στις κατ' ιδίαν συζητήσεις μεταξύ φίλων.

Υπάρχουν, ωστόσο, ακόμα πολλά πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν για το στοματικό σεξ, αλλά θα έπρεπε.

Τα ακόλουθα στοιχεία παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το στοματικό σεξ και το τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα...

1. Τι (υποτίθεται ότι) προσφέρει το στοματικό σεξ στις γυναίκες - Ποια είναι η αλήθεια

Το στοματικό σεξ κάνει καλό στην σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών. Σε αυτό κατέληξε έρευνα του κρατικού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.

Στην πρότυπη αυτή έρευνα που συμμετείχαν 293 γυναίκες. Αποδείχθηκε ότι όσες έκαναν στοματικό σεξ με το σύντροφο τους ήταν λιγότερο νευρωτικές. Επίσης, ένιωθαν μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση και αντιμετώπιζαν λιγότερα προβλήματα στην ζωή τους.

Η εξήγηση ανέφεραν οι ειδικοί είναι πάρα πολύ απλοϊκή (έως και ανεπαρκής...):

Το σπέρμα περιέχει χημικές ουσίες, οι οποίες αυξάνουν την παραγωγή της σεροτονίνης, της ορμόνης της ευτυχίας. Μάλιστα οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν ότι αμέσως μετά απολάμβαναν καλύτερο ύπνο.

Οι ερευνητές ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι αυτό το είδος σεξ, δεν το απολαμβάνει μόνο ο άνδρας αλλά και οι γυναίκες επωφελούνται από αυτή την τακτική.

Δείτε γιατί:

Το αντρικό σπέρμα αποτελείται από συστατικά, τα οποία μεταξύ άλλων αντιμετωπίζουν την αϋπνία και την κατάθλιψη.

Αναλυτικότερα το σπέρμα περιέχει:

  • Κορτιζόλη: Πρόκειται για την ορμόνη που ευθύνεται για την εκδήλωση των συναισθημάτων αγάπης και συντροφικότητας
  • Σερετονίνη: Ορμόνη που ανεβάζει τη ψυχολογική διάθεση
  • Θυροτροπίνη: Ορμόνη η οποία ''χτυπά'' την κατάθλιψη
  • Μελατονίνη: Συμβάλλει στον ποιοτικό ύπνο

Αντιδράσεις που ανατρέπουν την έρευνα

Πρέπει να επισημάνουμε, ότι αυτή είναι μια έρευνα που έγινε περισσότερο από 10 χρόνια πριν και η οποία έχει αμφισβητηθεί αρκετά έκτοτε.

Τα γεγονότα που χρησιμοποιούνται για τη στήριξη των “συμπερασμάτων” αυτών προέρχονται από μια μικρή μελέτη. Αυτή είχε εξετάσει τα συμπτώματα κατάθλιψης σε φοιτήτριες, που χρησιμοποίησαν προφυλακτικό κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα. Τα είχε συγκρίνει με τα συμπτώματα άλλων γυναικών, που έκαναν σεξ χωρίς προφυλακτικό.

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι σεξουαλικά ενεργές γυναίκες που δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικά ανέφεραν λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα από εκείνες που έκαναν σεξ με προφυλακτικό. Από αυτό οι ερευνητές φαίνεται ότι εξήγαγαν το συμπέρασμα ότι το σπέρμα μπορεί να έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.

Αυτή η μελέτη είναι γεμάτη τρύπες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την ερμηνεία της. Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους μόνο πληροφορίες σχετικά με:

  • Τα συμπτώματα της κατάθλιψης (όχι με πραγματικές διαγνώσεις της κατάθλιψης)
  • Το πόσο συχνά οι γυναίκες είχαν σεξουαλική επαφή και
  • Το εάν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικά, μέσω ενός ανώνυμου ερωτηματολογίου

Όλες αυτές οι παράμετροι περιορίζουν σημαντικά την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Αυτό το είδος έρευνας (όταν τα συμπτώματα κατάθλιψης και η σεξουαλική συμπεριφορά αξιολογούνται ταυτόχρονα) δεν μπορεί να αποδείξει σχέση αιτίας και αποτελέσματος. Αυτό το αναγνωρίζουν άλλωστε και οι ίδιοι οι συγγραφείς της μελέτης! Υπάρχουν πιθανώς πολλές άλλες μη μετρήσιμες παράμετροι στη ζωή μιας γυναίκας που επηρεάζουν τα αποτελέσματα της κατάθλιψης και της σεξουαλικής συμπεριφοράς. Η υπόθεση των ερευνητών ότι το σπέρμα μπορεί να περιέχει αντικαταθλιπτικές ενώσεις είναι εν πολλοίς μια εικασία και δεν υποστηρίζεται από αυτή την μελέτη.

2. Οι άνδρες προσφέρουν στοματικό σεξ το ίδιο συχνά με όσο το λαμβάνουν, ιδιαίτερα όταν μεγαλώνουν ηλικιακά

Αντίθετα με την επικρατούσα άποψη, οι άνδρες, ιδίως οι ηλικιωμένοι άνδρες, προσφέρουν στοματικό σεξ στις γυναίκες το ίδιο συχνά που οι γυναίκες το προσφέρουν σε εκείνους. Μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Sexual Medicine έδειξε ότι μόνο το 55% των ανδρών ηλικίας 20-24 ετών κάνουν στοματικό σεξ στις συντρόφους τους σε σύγκριση με το 75% εκατό των γυναικών που το κάνουν σε εκείνους. Οι άντρες ηλικίας 30-39 ετών το κάνουν σε ποσοστό 69% σε σύγκριση με 59% των γυναικών! Αυτό το μοτίβο υποδηλώνει ότι όσο μεγαλώνετε, τόσο πιο “ανταποδοτικοί” γίνεστε στο στοματικό σεξ.

3. Το στοματικό σεξ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο προεκλαμψίας

Οι έγκυες γυναίκες που εκτελούν στοματικό σεξ στον σύντροφό τους, μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο προεκλαμψίας. Μια μελέτη του 2000 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Reproductive Immunology έδειξε σαφή σύνδεση ανάμεσα στην μειωμένη συχνότητα προεκλαμψίας και την συχνότητα με την οποία μια γυναίκα κάνει στοματικό σεξ στον άντρα της. Εάν μια έγκυος γυναίκα είχε σχετικά περιορισμένη έκθεση στο σπέρμα του πατέρα του παιδιού της, τότε έχει υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν προεκλαμψία. Αυτό ισχύει σε σύγκριση με το αν έχει μεγαλύτερη επαφή με το σπέρμα του πατέρα του παιδιού της μέσω του στοματικού σεξ (πχ κατάποση σπέρματος).

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει λόγω της ανάπτυξης ανοσολογικής ανοχής μέσω της επαφής και κατάποσης του σπέρματος. Αυτό ενισχύει την άποψη ότι η αυξημένη συχνότητα σεξ με τον ίδιο σύντροφο, ο οποίος είναι ο πατέρας του παιδιού της γυναίκας, μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες εκδήλωσης προεκλαμψίας. Αυτή η επιπλοκή της εγκυμοσύνης χαρακτηρίζεται από υψηλή πίεση του αίματος. Μπορεί, επίσης, μερικές φορές να συνοδεύεται από κατακράτηση υγρών και πρωτεϊνουρία.

4. Η κατάποση σπέρματος κατά τη διάρκεια στοματικού σεξ μπορεί να διευκολύνει την πρωινή αδιαθεσία στην εγκυμοσύνη

Η ναυτία που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της εγκυμοσύνης (πρωινή αδιαθεσία) μπορεί να μειωθεί με ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ ή δυόσμο. Ωστόσο, μία έρευνα του 2012 από τον ψυχολόγο Gordon Gallup δείχνει ότι οι έγκυες γυναίκες που καταπίνουν το σπέρμα του πατέρα του παιδιού τους, μπορεί να έχουν αισθητά μειωμένη πρωινή αδιαθεσία. Το σώμα της γυναίκας απορρίπτει αρχικά το σπέρμα του πατέρα κατά την κατάποση, όπως μια μόλυνση και, στη συνέχεια, αντιδράει σε αυτό με εμετό, σύμφωνα με τον Gallup. Μετά από αυτό, το σώμα της γυναίκας δημιουργεί μια ανοχή σε αυτό και έτσι μειώνονται τα συμπτώματα πρωινής ναυτίας.

5. Μπορείτε να κολλήσετε ΣΜΝ από το στοματικό σεξ

Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) μεταδίδονται συνήθως μέσω του κολπικού και του πρωκτικού σεξ, αλλά το στοματικό σεξ μπορεί επίσης να σας θέσει σε κίνδυνο γι 'αυτά. Ο ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), η γονόρροια, η σύφιλη, ο έρπης και ηπατίτιδα Β μπορούν να μεταδοθούν μέσω του στοματικού σεξ. Σύμφωνα με τον οργανισμό Planned Parenthood, ο ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (AIDS HIV) είναι λιγότερο πιθανό να μεταδοθεί μέσω αυτού. Το στοματικό σεξ εξακολουθεί να είναι σεξ και θα πρέπει πάντα να γίνεται με προσοχή και κατά προτίμηση με προφυλάξεις για να μειωθεί η πιθανότητα μετάδοσης των ΣΜΝ.

Πηγή: iatropedia.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags