Facebook Pixel Sportdog.gr | Η αναγκαία "κίνηση" στο σεξ για να φτάσει σε οργασμό η γυναίκα
Life
| 2019-11-17 20:51:00

Η αναγκαία "κίνηση" στο σεξ για να φτάσει σε οργασμό η γυναίκα

Sportdog Team
Η αναγκαία "κίνηση" στο σεξ για να φτάσει σε οργασμό η γυναίκα

Διάβασε και... δεν θα χάσεις!

Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών επιθυμεί περισσότερη κλειτοριδική διέγερση κατά τη διάρκεια της συνουσίας, προκειμένου να φτάσει σε οργασμό.

Σύμφωνα με μια μελέτη του πανεπιστημίου της Indiana, το 73% των γυναικών δήλωσε, ότι, κατά το σεξ, είτε χρειάζεται άμεση διέγερση στην κλειτορίδα τους κατά τη συνουσία, για να επιτύχει οργασμό, είτε απλά το προτιμάει ως μέθοδο σεξουαλικής διέγερσης, επειδή κάνει τους οργασμούς πιο έντονους.

Δεν είναι αρκετή η διείσδυση...

Μόνο το 18% των γυναικών δήλωσε ότι η διείσδυση κατά την σεξουαλική επαφή ήταν αρκετή για να φτάσουν σε οργασμό, ενώ το 9% δήλωσαν ότι δεν φτάνουν ποτέ σε οργασμό μέσω της διείσδυσης.

Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερες από 1.000 γυναίκες, ηλικίας 18 έως 94 ετών, στο πλαίσιο μελέτης για την σπουδαιότητα των γεννητικών επαφών, κάτι που αποκάλυψε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας μοναδικός «σωστός» τρόπος για να ικανοποιηθεί σεξουαλικά μια γυναίκα.

Όταν τους ζητήθηκε να ταξινομήσουν τους αγαπημένους τους τρόπους για κλειτοριδική διέγερση, σχεδόν το 64% των γυναικών δήλωσαν ότι προτιμούν μια κίνηση πάνω-κάτω και το 50% προτιμούν κυκλικές κινήσεις, με μερικές γυναίκες να προτιμούν πολλαπλές μεθόδους. Είναι σαφές, όπως έδειξαν και άλλες μελέτες, ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μιλάνε οι γυναίκες στον σύντροφό τους για τις προτιμήσεις τους στο σεξ.

"Κλειδί" η κλειτοριδική διέγερση

“Τα αποτελέσματα της μελέτης αμφισβητούν την λανθασμένη, αλλά κοινή αντίληψη, ότι υπάρχουν σεξουαλικές κινήσεις που λειτουργούν πάντα και για όλους το ίδιο καλά”, δήλωσε ο Brian Dodge, ερευνητής στο τμήμα Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου της Ιντιάνα που διεξήγαγε τη μελέτη, δίνοντάς της τον έξυπνο τίτλο "OMGYES Sexual Pleasure Report: Women and Touch".

Επειδή η κλειτορίδα είναι έξω από τον κόλπο, οι γυναίκες δεν λαμβάνουν πάντα επαρκή αίσθηση για να επιτύχουν πλήρη διέγερση. Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει, ότι πολλές γυναίκες φτάνουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της συνουσίας είτε με τρίψιμο της κλειτορίδας τους στο σώμα του συντρόφου τους είτε με τη δημιουργία μερικών εκατοστών χώρου γύρω από την κλειτορίδα έτσι ώστε οι ίδιες, ή ο σύντροφός τους να μπορεί να διεγείρει με το χέρι την κλειτορίδα.

Οι σεξουαλικές προτιμήσεις των γυναικών ποικίλλουν και μπορεί να εκπλήξουν τους άνδρες, δεδομένου ότι μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι το 95% των ετεροφυλόφιλων ανδρών “συνήθως, ή πάντα” φτάνει σε οργασμό, με το ίδιο ποσοστό στις γυναίκες να είναι δραματικά χαμηλότερο, μόλις στο 65%...

Η έρευνα δημοσιεύθηκε το 2017 στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sex & Marital Therapy.

Πηγή: iatropedia.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags