Facebook Pixel Sportdog.gr | Μεγάλη προσοχή στο σεξ: Πώς το πορνό καταστρέφει τον οργασμό
Life
| 2019-12-06 23:35:00

Μεγάλη προσοχή στο σεξ: Πώς το πορνό καταστρέφει τον οργασμό

Μεγάλη προσοχή στο σεξ: Πώς το πορνό καταστρέφει τον οργασμό

Το ξέρατε;
 

Οι περισσότεροι θεωρούν πως εάν δουν ταινίες πορνό, η διάθεση τους για σεξ θα ανέβει και θα έχουν μια πιο έντονη ερωτική συνεύρεση. Νέα έρευνα Καναδών επιστημόνων όμως δείχνει πως το πορνό μπορεί να καταστρέψει τον οργασμό. Πως όμως μπορεί να γίνει αυτό.

Το πορνό καταστρέφει τον οργασμό στο σεξ

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Λαβάλ του Καναδά, με επικεφαλής την Ρέιτσελ Αν Μπαρ, διαπίστωσαν πως οι άνθρωποι που παρακολουθούν τακτικά ταινίες ενηλίκων συχνά πέφτουν θύματα εγκεφαλικών βλαβών. Πιο συγκεκριμένα σε μια περιοχή γνωστή ως προφορικό φλοιό, η οποία δεν σχηματίζεται μέχρι την ενηλικίωση και είναι υπεύθυνη για τη θέληση, την ηθική και την παρόρμηση.

Ύστερα από χρόνια έρευνας, η Ρέιτσελ Αν Μπαρ επισημαίνει ότι μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους σε δυσκολίας διαχείρισης παρορμήσεων και συναισθημάτων, καθώς και σε ψυχαναγκαστική συμπεριφορά.

Τι λένε οι ειδικοί

Η ίδια, μάλιστα, αναφέρει:
«Είναι κάπως παράδοξο το γεγονός ότι η ψυχαγωγία ενηλίκων μπορεί να επαναφέρει το σύστημα του εγκεφάλου μας σε μια πιο νεανική κατάσταση. Η πολύ μεγαλύτερη ειρωνεία είναι ότι ενώ το πορνό υπόσχεται να ικανοποιήσει και να προσφέρει σεξουαλική ικανοποίηση, παράγει το αντίθετο».
Μάλιστα, η Μπαρ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο κατάθλιψης, στυτικής δυσλειτουργίας. Τονίζει πως το διαταραγμένο νευρωνικό σύστημα μπορεί τελικά να οδηγήσει σε «αδυναμία επίτευξης στύσης ή οργασμού με έναν πραγματικό σύντροφο».

Τέλος, η επιστήμονας υποστηρίζει:
«Όταν ένας άνθρωπος κάνει χρήση κοκαΐνης, ο εγκέφαλος του εκπέμπει παράγει ντοπαμίνη. Της ορμόνης που μας κάνει “να αισθανόμαστε καλά”. Το ίδιο συμβαίνει και με το σεξ και την διέγερση».

Πηγή: healthview.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags