Facebook Pixel Μισό εκατ. ευρώ για τους φτωχούς!
Life
| 2011-02-03 21:21:00

Μισό εκατ. ευρώ για τους φτωχούς!

Μισό εκατ. ευρώ για τους φτωχούς!

Ο Ολυμπιακός γνωστοποίησε το ποσό που συγκέντρωσε ο 8ος Αγώνας Κατά της Φτώχειας, που διεξήχθη τον περασμένο Δεκέμβρη στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δηλώνει ότι «οι Έλληνες φίλαθλοι έγιναν οι πραγματικοί παίκτες του αγώνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ αναφέρει:

«O 8ος Αγώνας Κατά της Φτώχειας συγκέντρωσε περισσότερο από μισό εκατομμύριο δολάρια για την Αιτή και το Πακιστάν

ΑΘΗΝΑ/ΓΕΝΕΥΗ: 3 Φεβρουαρίου 2011 - Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP) ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο 8ος Αγώνας Κατά της Φτώχειας, που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο, συγκέντρωσε το ποσό των 540.000 δολαρίων το οποίο και θα διατεθεί στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για την παροχή βοήθειας στο λαό της Αϊτής και του Πακιστάν, καθώς και στις μη προνομιούχες κοινότητες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Η ανακοίνωση έγινε, αφού συγκεντρώθηκαν όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων, των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των χορηγιών και των δωρεών του Αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, 2010, επιμερίστηκαν οι δαπάνες, και επικυρώθηκε το τελικό ποσό. Περισσότερο από 33.000 φίλαθλοι έδειξαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους του Πακιστάν και της Αϊτής, γεμίζοντας το Στάδιο Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσουν κορυφαίους ποδοσφαιριστές σε μια φιλική αναμέτρηση που έληξε ισόπαλη, με σκορ 2-2.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς από τη ζεστή συμπαράσταση προς τους λαούς της Αϊτής και του Πακιστάν» είπε Ελεν Κλαρκ, επικεφαλής του Προγράμματος του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP). «Είμαστε υπερήφανοι γιατί ο 8ος Αγώνας Κατά της Φτώχειας έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να βοηθήσει τις χώρες που επλήγησαν από ολέθριες φυσικές καταστροφές. Τέτοιες πράξεις συμπαράστασης συμβάλλουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού».

Ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα είναι πολύ

υπερήφανοι από τα αποτελέσματα. «Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, οι φίλαθλοι γέμισαν το στάδιο σε μια ένδειξη συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Με αυτό τον τρόπο, οι Έλληνες φίλαθλοι έγιναν οι πραγματικοί παίκτες του 8ου Αγώνα Κατά της Φτώχειας».

Εβδομήντα τοις εκατό των συνολικών καθαρών εσόδων του Αγώνα θα διατεθεί στο λαό της Αϊτής και του Πακιστάν, με το τριάντα τοις εκατό να διατίθεται στο κοινωφελές ίδρυμα του Πειραιά, η «Αργώ», Ναυτική Ένωση Γονέων με παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και στους φτωχούς και άστεγους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Τα τελευταία οχτώ χρόνια, ο Αγώνας Κατά της Φτώχειας υποστηρίζεται από τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA) και από την Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA). Σκοπός του Αγώνα είναι να κινητοποιήσει την παγκόσμια δράση και να συγκεντρώσει χρήματα για την καταπολέμηση της φτώχειας. Κάθε χρόνο, ο Αγώνας Κατά της Φτώχειας πραγματοποιείται σε διαφορετική πόλη.

«Κάθε φορά που ενώνουμε τις δυνάμεις μας γι' αυτόν τον Αγώνα μπορούμε να βοηθήσουμε και να κάνουμε τη διαφορά» δήλωσε ο Πρέσβης Καλής Θελήσεως Ζινεντίν Ζιντάν.

«Είναι σημαντικό να συμπαραστεκόμαστε στους συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας» τόνισε επίσης ο έτερος Πρέσβης Καλής Θελήσεως Ρονάλντο. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι από τα έσοδα του 8ου Αγώνα Κατά της Φτώχειας και ανυπομονούμε να μάθουμε την έκβαση των προγραμμάτων της Αϊτής και του Πακιστάν.

Το πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP) είναι το παγκόσμιο δίκτυο του ΟΗΕ που βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις αναπτυξιακές τους ανάγκες και να οικοδομήσουν μια καλύτερη ζωή. Έχει παρουσία σε 166 χώρες, και εργάζεται ως ένας έμπιστος συνεργάτης των κυβερνήσεων, της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να τους βοηθήσει να βρουν τις δικές τους λύσεις στα παγκόσμια και εθνικά αναπτυξιακά προβλήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.undp.org/
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags