Facebook Pixel Sportdog.gr | Η TAG HEUER πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά με το καινούργιο Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon Nanograph
| 2019-01-18 13:10:00

Η TAG HEUER πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά με το καινούργιο Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon Nanograph

Sportdog Team
Η TAG HEUER πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά με το καινούργιο Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon Nanograph

Συνδυάζοντας την ωρολογοποιία με τις εξελίξεις της επιστήμης, η TAG Heuer παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό σπείρωμα balance από ανθρακονήματα στην καινούργια έκδοση του Carrera.

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ωρολογοποιίας στη Γενεύη, η TAG Heuer παρουσίασε την πιο πρόσφατή της καινοτομία, μια παγκόσμια πρεμιέρα για την ωρολογοποιία: Ένα σπείρωμα balance (hairspring), κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, κατοχυρωμένη πατέντα της avant-garde ελβετικής ωρολογοποιίας. Το καινούργιο σπείρωμα balance  (hairspring), βρίσκεται στην καρδιά του calibre Heuer 02T που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της TAG Heuer, συνδυάζεται με tourbillon και καλύπτει όλες τις επίσημες προδιαγραφές για να πιστοποιηθεί ως chronometer (COSC).

Το Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon Nanograph
H TAG Heuer επιδεικνύει τη μαεστρία της στην ωρολογοποιΐα, με αυτό το πραγματικά εντυπωσιακό ρολόι που εγκαινιάζει τη νέα γενιά των tourbillon της εταιρείας. Ο in - house μηχανισμός του, διαθέτει  σπείρωμα balance  (hairspring), από ανθρακονήματα, που αντικαθιστά τις συνήθεις εκδοχές από μεταλλικά κράματα Elinvar ή πυριτίου. 

O Stéphane Bianchi, Διευθύνων Σύμβουλος του Τμήματος Ωρολογοποιΐας της LVMH και Διευθύνων Σύμβουλος της TAG Heuer δήλωσε: «Αυτή η νέα έκδοση του TAG Heuer Carrera με την προηγμένη, in-house τεχνολογία της, υπογραμμίζει την παράδοσή μας στην κατασκευή μοναδικών μηχανισμών και αποδεικνύει ότι παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας για υψηλές επιδόσεις, και avant-garde ιδέες».

Η λειτουργία tourbillon συνδέει τη μαεστρία στην ωρολογοποιΐα με την πρωτοπορία. Χάρη στη σύνθετη κατασκευή του και την αισθητική του, το tourbillon είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά complications που μπορεί να αποκτήσει ένας aficionado των ρολογιών και κάτι που μόνο ένας μικρός αριθμός ωρολογοποιών έχει καταφέρει να κατασκευάσει. 

Μοναδικός σχεδιασμός
Το νανοσκοπικό (ένα εκατομμύριο φορές μικρότερο του χιλιοστού), εξάγωνο σχήμα του carbon-composite από το οποίο κατασκευάζεται το σπείρωμα, αντικατοπτρίζεται στο σχεδιασμό του Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon Nanograph. Πέρα από αυτό, το εν λόγω ρολόι ξεχωρίζει από το  καντράν με τα πολλά επίπεδα σε συνδυασμό με το μηχανισμό του, ο οποίος είναι ορατός τόσο στην μπροστινή όψη του ρολογιού όσο και στην πίσω. 

Ως αναφορά σε δημιουργίες υψηλής ωρολογοποιΐας από το παρελθόν, ένα λαμπερό πράσινο χρώμα στολίζει διάφορα στοιχεία του ρολογιού, όπως τη γέφυρα και την επιγραφή στο tourbillon. O Διευθυντής Παραγωγής της TAG Heuer, Guy Bove εξηγεί: «Με αυτό το skeleton tourbillon μοντέλο να αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά Carrera, θέλαμε να επιδείξουμε τις δυνατότητες της TAG Heuer, τόσο στη μηχανική επιστήμη όσο και στην δημιουργία μοναδικών μηχανισμών». 

Μια νέα γενιά  σπειρωμάτων balance  (hairsprings)
Γνωστό και ως «καρδιά» του αυτόματου ρολογιού, το σπείρωμα balance είναι το πιο δύσκολο εξάρτημα στην κατασκευή του και επηρεάζει την ακρίβεια του μηχανισμού. Μια ομάδα από μαθηματικούς, φυσικούς και χημικούς μέσα στην TAG Heuer βρίσκεται πίσω από την δημιουργία του καινούργιου αυτού σπειρώματος. To Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon Nanograph είναι το πρώτο ρολόι στον κόσμο που λειτουργεί με το νέο σπείρωμα από ανθρακονήματα. 

Βασικά πλεονεκτήματα:
- Το πανάλαφρο σπείρωμα δεν επηρεάζεται καθόλου από τη βαρύτητα και τις δονήσεις. Στο εργαστήριο της TAG Heuer, έγιναν δοκιμές με προσκρούσεις ρολογιών σε σκληρές επιφάνειες. Τα μεταλλικά σπειρώματα στράβωναν, αυτά από πυρίτιο έσπαγαν, αλλά το αυτό από ανθρακονήματα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.
- Εκτελεί τέλεια ομόκεντρη ταλάντωση, που σημαίνει ότι αυξάνεται η ακρίβεια του μηχανισμού.
- Κατασκευάζεται με το κολάρο του ενσωματωμένο. Συνήθως το μικρό αυτό εξάρτημα, που συνδέει το σπείρωμα  με το balance, απαιτεί μια σύνθετη συναρμολόγηση που σημαίνει αυξημένο κίνδυνο για απόκλιση ακρίβειας.
- Τέλος είναι αντιμαγνητικό, άρα το ρολόι δεν επηρεάζεται ούτε από τα μαγνητικά πεδία. 

Η TAG Heuer είναι ο μοναδικός κατασκευαστής των συγκεκριμένων σπειρωμάτων, που σχεδιάζονται και παράγονται στο in-house manufacture της στο La Chaux-de-Fonds. Περιγράφοντας τη σημασία της τεχνολογίας αυτής, ο Guy Sémon, Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου TAG Heuer λέει: «Η εξέλιξη αυτής της καινοτομίας πήρε χρόνια. Οι καινοτομίες στο Ινστιτούτο της TAG Heuer είναι σαν μια σκάλα: η μία οδηγεί στην άλλη. Αυτό το σπείρωμα από ανθρακονήματα είναι το πρώτο σκαλί που θα μας πάει σε πολλές ακόμη καινοτομίες». 

CARRERA CALIBRE HEUER 02T TOURBILLON NANOGRAPH

Κωδικός: CAR5A8K.FT6172

Μηχανισμός
TAG Heuer Calibre Heuer 02T, in-house μηχανισμός με tourbillon και σπείρωμα balance  (hairspring), από ανθρακονήματα.
Πιστοποίηση COSC.
Διάμετρος μηχανισμού: 31 χιλιοστά.
Συχνότητα ταλάντωσης 28.800 ταλαντώσεις την ώρα (4 Hz).
Power reserve 65 ωρών.

Λειτουργίες
Χρονογράφος με καντράν ωρών και λεπτών, tourbillon, ώρα, λεπτά, δευτερόλεπτα.

Κάσα
Διάμετρος 45 χιλιοστά.
Υλικό κατασκευής: τιτάνιο με επίστρωση μαύρου PVD.
Στεφάνη από ανθρακονήματα με ενδείξεις ταχυμετρικής κλίμακας.
Αδιάβροχο στα 100 μέτρα.

Καντράν
Μαύρο, skeleton, με εξάγωνα σχήματα.

Λουράκι
Μαύρο λουράκι από δέρμα και καουτσούκ με αναδιπλούμενο κούμπωμα από τιτάνιο.

Instagram: @tagheuer, Twitter: @TAGHeuer, Facebook: www.facebook.com/TAGHeuer

Downloads
https://presscorner.tagheuer.com/directlogin

https://presscorner.tagheuer.com/news/2019-0-14/TAG-HEUER-DEMONSTRATES-WATCHMAKING-MASTERY-WITH-ITS-NEW-CARRERA-CALIBRE-HEUER-02T-TOURBILLON-NANOGRAPH/5c374ab83c8ab6c95ac1571e

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags