Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα δέκα πράγματα που χρειάζεται ο φοιτητής
| 2019-09-11 10:23:00

Τα δέκα πράγματα που χρειάζεται ο φοιτητής

Sportdog Team
Τα δέκα πράγματα που χρειάζεται ο φοιτητής

Κάνε τις επιλογές σου κερδίζοντας χρόνο και χρήματα.

Το σχολείο αποτελεί πλέον μακρινή ανάμνηση και μία καινούρια ζωή ανοίγεται μπροστά σου: ο φοιτητικός κόσμος περιμένει να σε υποδεχτεί κι εσύ οφείλεις να... εξοπλιστείς καταλλήλως. 

Η καθημερινότητά σου αλλάζει και μαζί της και οι απαιτήσεις από πλευράς σου. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ζωής σου λοιπόν, είναι πολύ λογικό να πελαγώσεις -μην ανησυχείς, συμβαίνει σε όλους!

Για να σε βοηθήσουμε, δημιουργήσαμε τον δεκάλογο του καλού φοιτητή, μία λίστα με τα δέκα βασικά πράγματα που θα πρέπει να φροντίσεις να προμηθευτείς εν όψει του νέου ακαδημαϊκού έτους. Κάνε τις επιλογές σου λοιπόν διαλέγοντας αυτά που ταιριάζουν στο στυλ και την αισθητική σου και προχώρησε στις αγορές σου μέσα από το public.gr, κερδίζοντας χρόνο και χρήματα με υπηρεσίες όπως next day delivery και επιστροφή 20% σε επόμενη αγορά σου.

Τι λες, πάμε να τα δούμε;

Τσάντα
Σύμφωνοι, τσάντα είχες και στο σχολείο, ωστόσο οι απαιτήσεις της φοιτητικής πραγματικότητας διαφέρουν. Το laptop σου θα σε συνοδεύει καθημερινά, γι’ αυτό βεβαιώσου πως η νέα σου τσάντα διαθέτει χώρο τόσο γι’ αυτό, όσο και για τα καλώδια και τα αξεσουάρ του. Προτίμησε κάποια σχετικά ελαφριά και από ανθεκτικά υλικά, έτσι ώστε να εξασφαλίσεις πως το περιεχόμενό της θα είναι προστατευμένο. Φρόντισε να εφαρμόζει καλά στην πλάτη σου για να μη σε κουράζει.



Είδη αρχειοθέτησης/οργάνωσης γραφείου
Φρόντισε εξ αρχής να… εξοπλιστείς κατάλληλα με επαρκείς ποσότητες ντοσιέ, κλασέρ και φακέλων. Μην το αμελήσεις διότι όταν έρθει η στιγμή που θα χρειαστεί να βάλεις σε μια τάξη τις σημειώσεις σου, θα αναγκαστείς να χάσεις πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας σε πρώτη φάση να τις ταξινομήσεις. Δημιούργησε το αρχείο σου όσο πιο νωρίς γίνεται λοιπόν, ταξινομώντας σωστά όλο σου το υλικό, προκειμένου όταν έρθει η ώρα της εξεταστικής, να εστιάσεις στη μελέτη και μόνο! 



Καρέκλα γραφείου
Η φοιτητική ζωή περιλαμβάνει κάμποσο διάβασμα, οπότε όπως φαντάζεσαι, θα περάσεις ένα σεβαστό μέρος του χρόνου σου στο γραφείο σου. Κάνε αυτές τις ώρες όσο πιο άνετες γίνεται επιλέγοντας την κατάλληλη καρέκλα γραφείου. Βρες εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στον σωματότυπό σου, επίλεξε χρώμα ώστε να ταιριάζει με το γραφείο και τη διακόσμηση του δωματίου σου και δώσε άλλον αέρα στο διάβασμα!

Γραφική ύλη
Πάνε στον πόλεμο χωρίς πολεμοφόδια; Όχι, γι’ αυτό κι εσύ θα πρέπει να προμηθευτείς τα απαραίτητα είδη γραφικής ύλης πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους. Ο κανόνας λέει πως όσα και να πάρεις, κάποια στιγμή θα τα χρησιμοποιήσεις, γι’ αυτό προμηθεύσου στυλό, μολύβια, διορθωτικά, post it και ό,τι άλλο πιστεύεις πως έχεις ανάγκη. Βρες μια ωραία κασετίνα για να τα μεταφέρεις και είσαι πανέτοιμος! 



Βιβλία εκμάθησης και βοηθήματα
Δώσε στον εαυτό σου την έξτρα ώθηση που χρειάζεται ώστε να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω, επενδύοντας στα κατάλληλα βιβλία και βοηθήματα για τα μαθήματα της σχολής σου. Εναλλακτικά, αν θεωρείς πως ήρθε η ώρα να μάθεις κάτι καινούριο, κάνε την αρχή με μία ξένη γλώσσα! Εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο σου και με τα κατάλληλα βιβλία εκμάθησης δες να ανοίγονται μπροστά σου νέοι ορίζοντες!

Φαγητοδοχείο και παγούρι
Προσπάθησε να αποφεύγεις το έτοιμο φαγητό: εκτός του ότι δεν είναι και ό,τι πιο υγιεινό, κοστίζει. Με ένα τσαντάκι φαγητού, όπως αυτά των σειρών Lunchbags και Anekke, θα μπορείς να παίρνεις μαζί σου φαγητό από το σπίτι, εξοικονομώντας χρήματα και προσέχοντας τη σιλουέτα σου. Μην αμελήσεις να προμηθευτείς και παγούρι (από ανοξείδωτο ατσάλι ή πλαστικό) ώστε να παραμείνεις ενυδατωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με δροσερό νερό. 



Laptop
Η φοιτητική ζωή σηματοδοτεί τη μετάλλαξη του laptop από gadget σε καθημερινό εργαλείο. Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις σου πλέον είναι διαφορετικές και ως εκ τούτου θα χρειαστείς ένα σύστημα ικανό να σε καλύψει σε αυτή την περίοδο της ζωής σου. Δες τις προτάσεις των μεγαλύτερων κατασκευαστών, επιλέγοντας εκείνη που ικανοποιεί τα "θέλω" σου. Δώσε έμφαση στη φορητότητα, φροντίζοντας το σύστημά σου να διαθέτει SSD και άπλετη RAM για κορυφαίες ταχύτητες και άνετο multitasking. Μην ξεχάσεις το Safety Net!

Πολυμηχάνημα
Σάρωση εργασιών, φωτοτυπίες σημειώσεων, εκτυπώσεις εργασιών… Τα παραπάνω θα μπουν για τα καλά στην καθημερινότητά σου, γι’ αυτό βεβαιώσου ότι θα είσαι σε θέση να τα καλύψεις χωρίς να χάνεις χρόνο. Πώς; Ένα πολυμηχάνημα θα σου δώσει τη λύση, αφού συνδυάζει όλα τα παραπάνω σε μία συσκευή. Εστίασε στην οικονομική λειτουργία, για να μη σε λούζει κρύος ιδρώτας κάθε φορά που θα πρέπει να αλλάζεις μελάνι!

Smartphone
Ως φοιτητής θα είσαι συνέχεια on the go. Από το σπίτι στη σχολή, από εκεί έξω με φίλους για διάβασμα και βόλτες και πολλές ακόμα δραστηριότητες που θα γεμίζουν τα απογεύματα και τα βράδια σου. Κάνε τη ζωή σου ευκολότερη επενδύοντας σε ένα smartphone με μεγάλη αυτονομία και καλή κάμερα, προκειμένου να σε ακολουθήσει όπου κι αν πας, απαθανατίζοντας κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σου! 

Συσκευές αποθήκευσης δεδομένων
Πολλοί τείνουν να μη δίνουν στην αποθήκευση των δεδομένων τους τη σημασία που πρέπει. Εσύ όμως δεν είσαι ένας απ’ αυτούς, γι’ αυτό θα επενδύσεις εξ αρχής σε έναν εξωτερικό δίσκο ο οποίος θα σου δώσει τη δυνατότητα να οργανώσεις τα backups και τις βιβλιοθήκες πολυμέσων σου όπως εσύ θες. Μην αμελήσεις να προμηθευτείς και ένα-δύο USB sticks για εύκολες και γρήγορες μεταφορές δεδομένων.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags