Facebook Pixel Sportdog.gr | H Tag Heuer εξοπλίζει το εμβληματικό Monaco με έναν avant-garde, in-house μηχανισμό
| 2019-11-19 16:44:00

H Tag Heuer εξοπλίζει το εμβληματικό Monaco με έναν avant-garde, in-house μηχανισμό

Sportdog Team
H Tag Heuer εξοπλίζει το εμβληματικό Monaco με έναν avant-garde, in-house μηχανισμό

Το πρώτο μοντέλο Monaco που θα φοράει τον εξελιγμένο, in-house μηχανισμό Heuer 02, κάνει το ντεμπούτο του δίπλα σε μια καινούργια, περιορισμένη έκδοση που φοράει Calibre 12 και διαθέτει ένα γκρι καντράν.

La Chaux-de-Fonds, Ελβετία – Νοέμβριος 2019: Μέσα στο 2019, η TAG Heuer γιορτάζει τα 50ά γενέθλια του θρυλικού Monaco με ειδικές εκδόσεις, αλλά και events σε κάθε γωνιά του κόσμου. Η τελευταία προσθήκη βρίσκει το Monaco όχι μόνο με μια νέα εμφάνιση, αλλά και με μια πρωτιά από άποψη τεχνολογίας: Για πρώτη φορά στην πεντηκονταετή του ιστορία, το Monaco φοράει έναν in-house μηχανισμό.

Παράλληλα με αυτήν την κυκλοφορία, η ελβετική ωρολογοποιία παρουσιάζει και μια ακόμη, την τελευταία, έκδοση με Calibre 12. Το συγκεκριμένο ρολόι, ξεχωρίζει χάρη στο ανανεωμένο του design και το μοντέρνο γκρι καντράν του. Η έκδοση αυτή θα κυκλοφορήσει σε 1.000 μόνο κομμάτια.

Monaco Heuer 02

Συνδυάζοντας την καινοτομία με το πάθος για ακρίβεια στη μέτρηση του χρόνου, η TAG Heuer παρουσίασε τον Heuer 02, έναν in-house μηχανισμό, το 2017. Πλέον, αυτός ο μηχανισμός εξοπλίζει το νέο Monaco. Εξαιτίας του ιδιαίτερου σχήματος του Monaco, οι ωρολογοποιοί της TAG Heuer χρειάστηκε να ξανασχεδιάσουν το εσωτερικό της κάσας, ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει τον καινούργιο μηχανισμό.

Το Monaco Heuer 02, από ατσάλι, έρχεται και με ένα νέο καντράν με ιριδίζον μπλε χρώμα, που συμπληρώνεται από λουράκι από δέρμα αλιγάτορα. Κόκκινες λεπτομέρειες σε δευτερόλεπτα και στους δείκτες του χρονογράφου αναδεικνύουν τον σπορ χαρακτήρα του ρολογιού.

IN-HOUSE ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ TAG HEUER:
CALIBRE HEUER 02

Ο Heuer 02, ένας μηχανισμός που σχεδιάστηκε με στόχο τις επιδόσεις και εξελίχθηκε αποκλειστικά in-house, είναι μια ακόμη απόδειξη της δέσμευσης της TAG Heuer να υπηρετήσει την avant-garde ωρολογοποιία.

La Chaux-de-Fonds, Ελβετία – Νοέμβριος 2019: Η TAG Heuer ξεκίνησε να φοράει μηχανισμούς Heuer 02 με χρονογράφο στα avant-garde μοντέλα της. Ο Heuer 02 πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017 και αποτελεί μια εξέλιξη του προκατόχου του, Heuer 01, που έκανε το ντεμπούτο του το 2009. Κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού και της εξέλιξής του, ο σκοπός ήταν η δημιουργία ενός πιο λεπτού μηχανισμού με μεγαλύτερο power reserve που θα ήταν όμως εξίσου ακριβής με τον Heuer 01. Το αποτέλεσμα είναι μια εκλεπτυσμένη, in-house καινοτομία που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στο manufacture της TAG Heuer, στο Chevenez. Αποτελείται από 168 εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων ενός τροχού διαφυγής και ένα κάθετο συμπλέκτη τροχών, δείγματα βελτιωμένων επιδόσεων σε ένα χρονογράφο.

Τα πέντε βασικά πλεονεκτήματα που προσφέρει ο Calibre Heuer 02 της TAG Heuer είναι:

  • Λεπτότερος μηχανισμός, που επιτρέπει σχεδιασμό πιο λεπτών κασών. Ο Heuer 02 έχει πάχος 6,95 χιλιοστά, όταν ο Heuer 01 ήταν 7,3 χιλιοστά.
  • Κάθετος συμπλέκτης, που βελτιώνει την ακρίβεια των λειτουργιών έναρξης και τερματισμού του χρονογράφου.
  • Τροχός διαφυγής για μεγαλύτερη ακρίβεια.
  • Συχνότητα 4Hz (ή 28.800 ταλαντώσεων την ώρα), για μεγαλύτερη σταθερότητα και ακρίβεια.

Εκτός από τις λειτουργίες του, ο Heuer 02 βελτιώθηκε και αισθητικά σε σχέση με τον Heuer 01. Η απόσταση ανάμεσα στα υποκαντράν είναι μεγαλύτερη, που επιτρέπει καλύτερη οπτική.

Πιστή στη δέσμευσή της για avant-garde ωρολογοποιία, η TAG Heuer συνεχίζει να ανεβάζει τον πήχη όλο και ψηλότερα, και ο Calibre Heuer 02, ένα μείγμα καινοτόμου τεχνολογίας και αισθητικής, είναι το καλύτερο παράδειγμα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags