Facebook Pixel Οι διάλογοι ΔΙΑΣ - ΕΛ.ΑΣ. πριν από τη δολοφονία Φύσσα
Life
| 2014-01-15 19:41:00

Οι διάλογοι ΔΙΑΣ - ΕΛ.ΑΣ. πριν από τη δολοφονία Φύσσα

Οι διάλογοι ΔΙΑΣ - ΕΛ.ΑΣ. πριν από τη δολοφονία Φύσσα

Οι διάλογοι της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. λίγο πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο στο Κερατσίνι έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Από την απομαγνητοφώνηση των διαλόγων που αποκαλύπτει Το Βήμα, μεταξύ αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο και του επιχειρησιακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι ο ρόλος ορισμένων αστυνομικών ήταν παθητικός. Είχαν, μάλιστα, δεχτεί ενημέρωση από τα μέλη της Χρυσής Αυγής ότι «στόχος» τους ήταν αντιεξουσιαστές και όχι πολίτες που έβλεπαν ποδοσφαιρικό αγώνα στην καφετέρια.

«Είκοσι άτομα της Χρυσής Αυγής μας ενημερώνουν ότι είχανε μία διαμάχη με άτομα του γνωστού χώρου (σ.σ. δηλαδή αντιεξουσιαστές). Είμαστε πλησίον. Προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα. Πάντως να γνωρίζετε, απ' ότι διακρίνουμε, υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές με όπλα…».

Ωστόσο, το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. ακούγεται να τους δίνει εντολή «να μείνουν σε απόσταση προκειμένου να δίνουν εικόνα στο κέντρο της ΕΛ.ΑΣ».

Εντύπωση προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι παρότι σε τέσσερις φάσεις του περιστατικού οι αστυνομικοί που βρίσκονταν επί τόπου ζητούν ενισχύσεις από τη Νίκαια και το Πέραμα, ο εκφωνητής δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται. Μάλιστα λίγη ώρα μετά ρωτά αν στο επεισόδιο συμμετείχαν αλλοδαποί.

Η στιγμή του θανατηφόρου τραυματισμού του Παύλου Φύσσα αποτυπώνεται σε αναφορά αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ: «Κέντρο, ένα άτομο είναι… έχει... είναι αιμόφυρτο, ενδεχομένως από μαχαίρι. Μας δηλώνει έναν άλλο ότι του έχει επιτεθεί. Υπάρχουν και οι δύο κύριοι στο σημείο».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags