Facebook Pixel Ποιοι απήγαγαν την 27χρονη ανιψιά του Καϋμενάκη (ΦΩΤΟ)
Life
| 2014-11-16 18:10:00

Ποιοι απήγαγαν την 27χρονη ανιψιά του Καϋμενάκη (ΦΩΤΟ)

Ποιοι απήγαγαν την 27χρονη ανιψιά του Καϋμενάκη (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθησαν και ομολόγησαν οι δύο από τους απαγωγείς της 27χρονης φοιτήτριας, ανιψιάς του προέδρου της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους, υπήκοος Αλβανίας.

Ακόμη, βρέθηκε το κρησφύγετό τους, κοντά στη Λούτσα, αλλά και σχεδόν όλο το ποσό που είχε δοθεί ως λύτρα για την απελευθέρωση του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο Ελληνες, έναν 48χρονο που εργαζόταν σε μεταφορική εταιρεία και φέρεται να ήταν ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και έναν 53χρονο Ελληνα, με καταγωγή από το Καζακστάν, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μπαρ. Στο σπίτι του πρώτου, οι αστυνομικοί βρήκαν 80.000 ευρώ από τα λύτρα- τα χαρτονομίσματα ήταν προσημειωμένα- ένα πιστόλι και αρκετά φυσίγγια.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Και οι δυο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία. Οι ίδιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος ενός ακόμη συνεργού ό οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

Πώς εξιχνιάστηκε η απαγωγή

Ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα για τους δράστες από τη στιγμή που εντοπίστηκε το DNA ενός εκ των δύο, αλλά και από το γεγονός ότι το ένα από τα δύο κινητά που χρησιμοποίησαν, ήταν της εταιρείας του ενός εκ των δύο απαγωγέων. Πέραν αυτών, η ΕΛ.ΑΣ. οδηγήθηκε στο κρυσφήγετό τους, μέσω του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν για να απαγάγουν την φοιτήτρια, καθώς το εντόπισαν από κάμερες ασφαλείας που είχαν καταγράψει τη στιγμή της αρπαγής της νεαρής. Ετσι, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το αυτοκίνητο σε υλικό που πήρε από πάνω από 100 κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, που έχουν καταγράψει τη διαδρομή από τη Λούτσα ως την Κυψέλη, όταν ο 48χρονος απαγωγέας επέστρεψε το θύμα στο σπίτι του, έπειτα από την καταβολή των λύτρων.

Τα λάθη των απαγωγέων που οδήγησαν την έρευνα την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 48χρονος ήταν εκείνος που επέστρεψε στο σπίτι της τη φοιτήτρια με μηχανή, η οποία ανήκει στον αδερφό του, ενώ το κρησφύγετο των απαγωγέων ήταν σπίτι κοντά στη Λούτσα το οποίο ανήκει στην πεθερά του. Το κινητό με το οποίο έκαναν διαπραγματεύσεις με την οικογένεια της 27χρονης χρησιμοποιούνταν από εταιρεία που είχε ο 48χρονος το 2012. Δικό του είναι και το DNA που βρέθηκε στα ρούχα του θύματος, αλλά και στο φάκελο που είχαν στείλει οι απαγωγείς με το σημείωμα.

Γιατί απήγαγαν την 27χρονη

Σύμφωνα με τα όσα ομολόγησαν οι δράστες, η εταιρεία του 48χρονου έκλεισε εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων και εκείνος έπιασε δουλειά σε επιχείρηση που ανήκε σε στενό φίλο του πατέρα της 27χρονης. Από τις επισκέψεις του τελευταίου στο χώρο εργασίας του, έμαθε ο δράστης τη συγγενική σχέση που είχε η οικογένεια με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γιάννη Καϋμενάκη.

Οπως παραδέχθηκε ο 48χρονος, σχεδίαζε την απαγωγή τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ οι δράστες είχαν μπει και στο facebook για να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την 27χρονη.

Βρέθηκαν και τα λύτρα

Στο σπίτι του 48χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος των καταβληθέντων «λύτρων» τα οποία είχα καταβάλλει στους απαγωγείς ο θείος της 27χρονης, ενώ στο σπίτι του 53χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, έντεκα φυσίγγια αβολίδοτα, κρότου, μία μεταλλική αμπούλα, μία πλαστική συσκευασία εντός της οποίας υπήρχαν μεταλλικά σφαιρίδια.

Το χρονικό της απαγωγής

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, οι δράστες τις βραδινές ώρες της 31ης Οκτωβρίου, ακινητοποίησαν και επιβίβασαν με τη βία σε όχημα την 27χρονη, έξω από το σπίτι της στην Κυψέλη.

Ύστερα από δύο ημέρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της και απαίτησαν για την απελευθέρωση της, την καταβολή λύτρων ύψους 10.000.000 ευρώ. Την ίδια μέρα, οι δράστες άφησαν, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της απαχθείσας.

Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της και τελικά στις 7 Νοεμβρίου οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως «λύτρα» 82.500 ευρώ. Τα χρήματα αφέθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας σε συγκεκριμένο σημείο, που υπέδειξαν οι δράστες, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ενώ η απαχθείσα απελευθερώθηκε ύστερα από δύο ημέρες κοντά στο σπίτι της στην Κυψέλη, όπου την μετέφερε με δίκυκλη μοτοσικλέτα ο 48χρονος συλληφθείς.

Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της απαγωγής από την Κικίλια

Σε δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελληνική Αστυνομία, διά της ηγεσίας της και ειδικά στο πρόσωπο του Ταξίαρχου Παναγιώτη Στάθη, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για το χειρισμό και την άμεση εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης απαγωγής. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Σώματος απέδειξαν για πολλοστή φορά το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, επιβεβαίωσαν την πίστη στον όρκο και στο καθήκον τους να προστατεύουν τον Έλληνα πολίτη.

Ο υπουργός έκανε λόγο για μια «επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει την απόφαση μας για μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα και αποστέλλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, τόσο για τους κατοίκους της, όσο και για τα εκατομμύρια ανθρώπων που την επισκέπτονται κάθε χρόνο».




Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags