Facebook Pixel Sportdog.gr | Τσάκωσαν τη σπείρα της κόκας που είχε «ντύσει στα λευκά» την υψηλή κοινωνία - Ποιος ήταν ο αρχηγός
Life
| 2018-04-06 18:37:00

Τσάκωσαν τη σπείρα της κόκας που είχε «ντύσει στα λευκά» την υψηλή κοινωνία - Ποιος ήταν ο αρχηγός

Sportdog Team
Τσάκωσαν τη σπείρα της κόκας που είχε «ντύσει στα λευκά» την υψηλή κοινωνία - Ποιος ήταν ο αρχηγός

«Χιόνιζε» σε όλη την Αθήνα!

Τη δική τους... «εβδομάδα των παθών» βιώνουν πασίγνωστα ονόματα της υψηλής κοινωνίας των βόρειων και των νότιων προαστίων, μετά την εξάρθρωση μιας σπείρας Ελλήνων και Αλβανών οι οποίοι «έσπρωχναν» στα στέκια τους μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περιοχές δράσης της συμμορίας ήταν η πλατεία Κολωνακίου, η Γλυφάδα, το Παλαιό Φάληρο, το Χαλάνδρι, το Ψυχικό και η Αγία Παρασκευή, αλλά για να συλλάβουν τους πέντε Αλβανούς και δύο Ελληνες, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης και χασίς, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής οργάνωσαν επιχειρήσεις που εκτυλίχθηκαν ταυτόχρονα στις περιοχές των Αθηνών, των Αγίων Αναργύρων, του Χαϊδαρίου, της Σαρωνίδας και του Κορωπίου. Οπως αποδείχθηκε από τις έρευνες της Δίωξης, οι διακινητές κινούνταν με δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού για να προλαβαίνουν τις παραγγελίες των πελατών τους, κυρίως τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου που η ζήτηση για κοκαΐνη χτυπούσε «κόκκινο» από τους θαμώνες γνωστών νυχτερινών κέντρων διασκέδασης οι οποίοι αποζητούσαν την άσπρη σκόνη για να ενισχύσουν το κέφι τους. Μάλιστα, για να προλαβαίνουν τις δεκάδες παραγγελίες που έπαιρναν από τους απαιτητικούς επώνυμους και μη πελάτες τους, τα μέλη του κυκλώματος είχαν χωριστεί σε... βάρδιες, απογευματινή και βραδινή, ώστε να καταφέρνουν να τους εξυπηρετούν! Αλλωστε, πλήρωναν αδρά και με το παραπάνω για δύο γραμμάρια κοκαΐνης καλής ποιότητας!

Ο αρχηγός

Ως αρχηγός της σπείρας φέρεται ένας 35χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη και αποδείχθηκε ότι ήταν ο άνθρωπος που καταρχάς εισήγαγε την κόκα από την Αλβανία και στη συνέχεια την έκρυβε σε διάφορες «καβάντζες», τις οποίες μάλιστα δεν γνώριζαν τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος. Ο ίδιος ήταν αυτός που δεχόταν τις παραγγελίες, κυρίως από τους επώνυμους πελάτες με τα «φουσκωμένα» πορτοφόλια, και στη συνέχεια καθοδηγούσε τους συνεργούς του, λέγοντάς τους πού έπρεπε να πάνε και πόση ποσότητα να παραδώσουν. Στα χέρια του 35χρονου παρέδιδαν τα «βαποράκια» τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που περνούσαν κάθε εβδομάδα από τα χέρια τους για να τα διαχειρίζεται. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, το κύκλωμα φέρεται ότι εξοικονόμησε περισσότερα από 300.000 ευρώ από την πώληση ποσοτήτων κοκαΐνης. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν δύο κιλά και 104 γραμμάρια κοκαΐνης, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 48,5 γραμμαρίων, δύο ζυγαριές ακριβείας, 20 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, πέντε αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες, ενώ κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 55.810 ευρώ από τις πωλήσεις της κόκας, ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες που εστάλη για βαλλιστική εξέταση και 41 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Πηγή: espressonews.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags