17/02/11 - 00:53

Βασιλακόπουλος για Λίγκα και Ζούρο

Για την κατάσταση αναφορικά με τη Μεσογειακή Λίγκα αλλά και για τον Ηλία Ζούρο μίλησε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Βασιλακόπουλος για Λίγκα και Ζούρο
59.577views 0shares

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ ο πρόεδρος της ΕΟΚ παραδέχτηκε πως ο Ζούρος είναι στη λίστα της Ομοσπονδίας.

Για το πρωτάθλημα της Α1: «Έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και όσοι έχουμε ευθύνη πρέπει να δράσουμε. Όταν έχεις τα γένια, πρέπει να έχεις και τα χτένια. Όχι να βγαίνουμε και να αφορίζουμε, να υβρίζουμε και να μηδενίζουμε, αλλά να καταθέτουμε τις προτάσεις μας. Όποιος έχει άλλη πρόταση, ας έλθει να την καταθέσει».

Τη λύση που σκέφτηκε: «Εγώ έψαξα να βρω μια λύση. Δεν βρήκα άλλη παρά μόνο αυτή της δημιουργίας ενός υπερεθνικού πρωταθλήματος. Όλες οι φυλές παίζουν μπάσκετ. Είναι μια πρόταση και προσπαθώ να την υλοποιήσω, αρκεί να βρεθούν οι κατάλληλες αγωνιστικές και οικονομικές προϋποθέσεις. Για να στηθεί μια τέτοια διοργάνωση, πρέπει να υπάρχουν εγγυημένα έσοδα για τουλάχιστον 5 χρόνια. Δεν γίνεται να βρεις τα χρήματα για μια χρονιά και μετά να βγεις στη ζητιανιά».

Τη συνάντηση με τον σεϊχη Αλ Θανί: «Ο Σεϊχης είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας και πρόεδρος της FIBA Ασίας. Δεν είναι άγνωστος, όπως είπαν έγκριτοι δημοσιογράφοι. Αν δεν ξέρει κάποιος, πρέπει να ρωτάει».

Το πλαίσιο που θα αφορά την Ελλάδα: «Από την Ελλάδα θα παίζουν 3 ή 4 ομάδες, οι οποίες μετά θα επιστρέφουν στα πλέι οφ της Α1. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να πρέπει να προσέχουμε και τη σειρά, θα έχουν εγγυημένο συμβόλαιο, ενώ η άλλη μια ή δύο ομάδες θα αναδεικνύονται μέσω του ελληνικού πρωταθλήματος. Έτσι, το ελληνικό πρωτάθλημα θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Το αν ατονεί η κανονική περίοδος: «Μα, όλο το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται στα πλέι οφ; Όχι στην κανονική περίοδο. Όσοι βάζουν κάποια χρήματα, για τα πλέι οφ τα βάζουν. Και οι χορηγοί για να έχουν ανταποδοτικότητα στα πλέι οφ το κάνουν».

Τέλος, για τον νέο τεχνικό της Εθνικής, είπε: «Μέσα σε 15-20 ημέρες θα έχει τελειώσει. Το όνομα του Ηλία Ζούρου είναι μέσα στη μικρή λίστα που έχουμε. Θα ήταν λάθος, όμως, αν προχωρούσα σε περισσότερες λεπτομέρειες».

Πηγή: gazzetta.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ