Facebook Pixel Τα ραδιόφωνα σκοτώνουν τον ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-18 18:26:00

Τα ραδιόφωνα σκοτώνουν τον ΠΑΟΚ

Τα ραδιόφωνα σκοτώνουν τον ΠΑΟΚ

Ο Σταύρος Κόλκας δεν πρόλαβε να ζήσει έστω την «ικανοποίηση» της δίκαιης ήττας του ΠΑΟΚ από την ΤΣΣΚΑ. Γι’ αυτό γράφει με σκοπό να καυτηριάσει τις απόψεις αυτών που βρίσκονται πίσω από τα μικρόφωνα των ερτζιανών, οι οποίοι διαχειρίστηκαν τον αγώνα του «Δικεφάλου» λες και έπαιζε με τα Τρίκαλα!

Και για αυτό πλέον, είναι συνειδητή μου επιλογή να μην ακούω ραδιόφωνα, προσθέτοντας το γεγονός πως εγώ ξέρω και προσωπικά τι καπνό φουμάρει ο καθένας τους. Ο καθένας που κρατά μικρόφωνο

Αρχίζοντας το κείμενο, ξεκαθαρίζω πως αυτή είναι η άποψή μου, σέβομαι όλες τις υπόλοιπες και δεν με απασχολεί αν είναι διαφορετικές από τη δική μου. Ο καθένας άλλωστε, είναι υποχρεωμένος να αναλάβει τις ευθύνες του. Είτε είναι δημοσιογράφος, είτε οπαδός, είτε παράγοντας, είτε προπονητής, είτε παίκτης.

Εγώ, με το που τελείωσε το παιχνίδι ήμουν ελαφρώς στεναχωρημένος για την ήττα, αφού είχα συμβιβαστεί με την ιδέα της από το πρώτο ημίχρονο. Μάρτυρές μου τα παιδιά που κάθονται δίπλα μου στη κερκίδα.

Η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν καλύτερη από αυτή που περίμενα και αν ο Ελ Ζαρ ήταν σοβαρός παίκτης και όχι απλά μία περίπτωση ενός ταλέντου που θα παραμείνει αιώνια ταλέντο, θα μπορούσαμε να έχουμε ισοφαρίσει.

Η ιδέα της ήττας, μου μπήκε στο μυαλό όταν διαπίστωσα πως μπροστά μου είχε μία ομάδα με έντεκα γρήγορους παίκτες, που ήξεραν εκατό καντάρια μπάλα, είχαν ομοιογένεια και αυτοματισμούς που εμείς δεν μπορούμε να τους φανταστούμε καν.

Όταν ο αγώνας τελείωσε, η Τούμπα φώναξε το «Εμείς μαζί για μια ζωή αητέ αητέ Δικέφαλε» και έφυγα από την κερκίδα γνωρίζοντας πως η ομάδα μου πήρε αυτό που της άξιζε γιατί είχε μπροστά της μία πολύ καλύτερη ομάδα.

Μόλις κατέβηκα στην αίθουσα Τύπου, σε μία ανύποπτη φάση γυρνάει ο Κουβεντίδης και μου λέει «Δεν μπορείς να φανταστείς τι λέγεται στα ραδιόφωνα. Αυτοί νομίζουν πως παίζαμε με τα Τρίκαλα». Και τότε κατάλαβα, πως δεν μπορώ να ζήσω έστω την «ικανοποίηση» ακόμη και της δίκαιης ήττας.

Ξαφνικά, από τις γύρω κουβέντες, αντιλαμβάνομαι πως έχει τεθεί έντονα το θέμα Βιτόλο και η χρησιμοποίησή του από τον Χάβο.

Η δική μου άποψη είναι απλή. Ο Βιτόλο ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να ζητήσει να παίξει σε αυτό το παιχνίδι όπως και να είναι. Αφού ιατρικά είναι καλά, ας παίξει. Αν όλοι αυτοί που έθεσαν θέμα Βιτόλο το έκαναν και μόλις τον είδαν στην ενδεκάδα, τους βγάζω το καπέλο. Αν αποφάσισαν πως δεν έπρεπε να παίξει ο Βιτόλο μετά το παιχνίδι, τότε τους λυπάμαι.

Πολλοί ήταν αυτοί που μούγκρισαν για την επιλογή του Τσουκαλά στα δεξιά. Η άλλη επιλογή ήταν ο Ελ Ζαρ, ο οποίος μπήκε, είδε στρωμένη τη μπάλα μέσα στη περιοχή και την … έδιωξε. Ο μικρός στέκεται με περίσσιο θράσος μέσα στο γήπεδο. Και εγώ του βγάζω το καπέλο.

Θα ειπωθούν πολλά ακόμη. Θα ειπωθούν τόσα, ώστε να αλλοιώσουμε από μόνοι μας τα γούστα που βγάλαμε φέτος στην Ευρώπη. Και για αυτό πλέον, είναι συνειδητή μου επιλογή να μην ακούω ραδιόφωνα, προσθέτοντας το γεγονός πως εγώ ξέρω και προσωπικά τι καπνό φουμάρει ο καθένας τους. Ο καθένας που κρατά μικρόφωνο.

Αφού τελείωσα ως ακροατής, δεν θα αργήσει και η στιγμή που θα τελειώσω ως παραγωγός. Κουράστηκα να αισθάνομαι πως πρέπει να αποκρούσω καταστάσεις που προκαλούνται από άλλους και όχι από τα γεγονότα που «προσφέρει» η ομάδα.

Η κατάρα του ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα τα ραδιόφωνα πλέον. Υπάρχει τόσο μεγάλη αρρώστια που δεν είναι σε θέση ένα μεγάλο ποσοστό του κοινού να κατανοήσει πως η ΤΣΣΚΑ είναι μία ομάδα που παρότι την διαβάσαμε έξοχα, δεν είχαμε τη δυνατότητα να την αντιμετωπίσουμε.
Ε
ίναι η μόνη ομάδα που συναντήσαμε, η οποία δικαιολογούσε τα 100εκατ. ευρώ του μπάτζετ της, αφού συνδύαζε την ποιότητα με την ομαδικότητα. Την ταχύτητα με τους αυτοματισμούς της, την συγχρονισμένη κίνηση των παικτών της στους χώρους, τη γνώση για το που πρέπει να πάει η μπάλα.

Όλα τα άλλα, για το αν φταίει ο Χάβος, ο Χαλκιάς, ο Βιτόλο, ο Τσουκαλάς και ο Κόλκας, είναι για λαϊκή κατανάλωση. Για την ακρίβεια, είναι για νεολαϊκιστές παραγωγούς που τρέφονται από τον άκρατο συναισθηματισμό ενός κοινού που αδυνατεί να αποκτήσει βασικές αρχές του ποδοσφαίρου. Και πώς να τις αποκτήσεις όταν του μαθαίνουν ποδόσφαιρο άσχετοι με αυτό.
Κλείνοντας, σας παραθέτω τα αποτελέσματα των ομάδων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αυτό το τριήμερο.
Ρόμα – Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-3
Ρούμπιν Καζάν – Τβέντε 0-2
Μπεσίκτας – Δυναμό Κιέβου 1-4
Γιούνγκ Μπόις – Ζενίτ 2-1
Βασιλεία – Σπαρτάκ Μόσχας 2-3
ΠΑΟΚ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-1

Στη Πόλη και την Ρώμη, αν είχαμε ραδιόφωνα σαν τα δικά μας, θα έπρεπε να έχουν θαφτεί ήδη οι προπονητές, ενώ στη Βασιλεία θα ξεκινούσε σε λίγο η τελετή λιθοβολισμού του τερματοφύλακα που είχε το θράσος να δεχτεί τρία γκολ σε ένα ημίχρονο.

ΠΗΓΗ: www.paok24.com
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags