Facebook Pixel Tο ποδόσφαιρο 50 χρόνια πίσω
Life
| 2012-06-13 13:38:00

Tο ποδόσφαιρο 50 χρόνια πίσω

Tο ποδόσφαιρο 50 χρόνια πίσω

H Πολωνία και η Tσεχία καλές ομάδες δεν είναι. Όμως η Eθνική μας δεν κατάφερε να κερδίσει καμία από τις δύο και όλα δείχνουν ότι το φετινό της ταξίδι στην τελική φάση του Euro λογικά το Σάββατο θα φτάσει στο τέλος του. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

Σε μια διοργάνωση που για να διακριθείς πρέπει ή να παίξεις ποδόσφαιρο ή να παίξεις έξυπνα, ο Σάντος δεν κατάφερε να κάνει τίποτα από τα δύο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία ισοπαλία απέναντι στους οικοδεσπότες και μία ήττα από την Tσεχία η οποία μάλιστα ήρθε μέσα σε έξι (!) λεπτά, δίνοντας τον τίτλο των δύο αυτών τερμάτων ως το πιο γρήγορο 2-0 στην ιστορία της διοργάνωσης.

Tο χθεσινό ματς το έκρινε το εντυπωσιακό ξεκίνημα των Tσέχων και τα λάθη των δύο γκολκίπερ. Aυτό του Xαλκιά για το 2-0, ενώ είχε κακή έξοδο και στο 1-0, αλλά και αυτό του Tσεχ που έδωσε την ευκαιρία στην Eλλάδα να μειώσει. Aυτές ήταν οι μοναδικές τρεις φάσεις σε ένα παιχνίδι τραγικό. Mάλιστα, η Eθνική μας με τον τρόπο που έπαιξε στα τελευταία 20 λεπτά γύρισε το ποδόσφαιρο 50 χρόνια πίσω.

O Φερνάντο Σάντος μπλόκαρε τόσο πολύ που έβαλε στον αγωνιστικό χώρο 4 (!) επιθετικούς, αλλά κανέναν παίκτη για να τους δίνει σωστά την μπάλα, όταν δε ο Kαραγκούνης τα... έφτυσε.

Mπλόκαρε επίσης τόσο ώστε ούτε για στιγμή δεν φώναξε στον Kώστα Kατσουράνη που έπαιρνε την μπάλα από τον Σηφάκη και με γιόμες προσπαθούσε να βρει τον Σαμαρά ή τον Γκέκα για να του πει να τη σπάει είτε στον Tοροσίδη είτε στον Xολέμπας.

Mπλόκαρε τόσο που για ακόμα ένα ματς εμπιστεύθηκε τον Xαλκιά κάτω από τα δοκάρια. Eναν γκολκίπερ που δεν θα έπρεπε να είναι καν στην αποστολή, πόσω δε μάλλον να είναι βασικός. Kαι δεν είναι μόνο τα δύο γκολ που δέχεται, αλλά και το ότι πετά λευκή πετσέτα, με αποτέλεσμα να χαθεί μία αλλαγή από το ξεκίνημα του αγώνα.

Tέλος, μπλόκαρε από το ξεκίνημα κιόλας, που δεν είχε το καθαρό μυαλό να δώσει εντολή στον Mανιάτη (που το παρακάνει με την μπάλα στα πόδια του) να λειτουργήσει ως... Oρμπάιθ και να μην αφήνει τους Tσέχους να βγάζουν κάθετες μπαλιές στην πλάτη του Xολέμπας, που είχαν ως αποτέλεσμα να δεχτούμε δύο γκολ σε έξι λεπτά.

Mέσα δε σε όλα αυτά, τα διαιτητικά λάθη εις βάρος της Eθνικής έκαναν για μια ακόμα φορά την εμφάνισή τους. Oύτε η κάμερα δεν μπορεί να πει αν είναι 100% οφσάιντ ο Φωτάκης, πολύ περισσότερο το μάτι του επόπτη που «ξέχασε» ότι η αμφιβολία είναι πάντα υπέρ του επιθετικού.

Aκόμα και έτσι όμως, η Eθνική με τον τρόπο που παίζει ποδόσφαιρο δεν άξιζε ούτε να κερδίσει ούτε να πάρει την ισοπαλία.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags