Facebook Pixel «Καθαρίζουμε με περαίωση!»
Life
| 2011-02-22 15:34:00

«Καθαρίζουμε με περαίωση!»

«Καθαρίζουμε με περαίωση!»

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει στο blog του για το… κόλπο γκρόσο του Νικητιάδη με τα βιβλία εσόδων και εξόδων των συνδέσμων, που θα λύσει το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα…

Τρόμος πάνω από την πόλη. Κι όχι μόνο της Αθήνας. Το σοκ ήταν πανελλαδικό. Η αποκάλυψη του Υφυπουργού Αθλητισμού Γ.Νικητιάδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Άλτερ, έπεσε σαν κεραυνός:

"Με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο όλοι οι σύνδεσμοι φιλάθλων θα είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων". Τα καλαμπούρια ήταν μέχρι εδώ. Τέρμα η ασυδοσία στις οικονομικές δραστηριότητές τους.

Πράγματι. Όπως το FBI έπιασε τον Αλφόνσο Καπόνε για φοροδιαφυγή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα οδηγηθούν στα σίδερα της φυλακής, οι χούλιγκανς των ελληνικών γηπέδων.

Έντρομος ο Χατζηχρήστος και "κίτρινος" σαν το φλουρί, κάλεσε το ίδιο βράδυ σε σύσκεψη τα στελέχη της ορίτζιναλ.
"Τι κάνουμε τώρα; Πώς θα γλιτώσουμε από τη μέγγενη του ΣΔΟΕ";

Ο Τσουκαλάς ένιωσε το έδαφος να τρέμει κάτω από τα πόδια του. Άρχισε τα τηλέφωνα στον Άκη και τον Τάκη: "Τί γίνεται ρε μάγκες; Τι ήτανε αυτό που πάθαμε; Πώς θα τη σκαπουλάρουμε από την εφορία;" Στους "πράσινους" συνδέσμους ο συναγερμός: "Σταματήστε τις προετοιμασίες και τα πανό για τα ματς του Σαββάτου με τον Ατρόμητο. Τα πράγματα είναι σοβαρά. Κάψτε ό,τι χαρτιά έχετε σχετικά με λεφτά από εισιτήρια και αύριο το πρωί συνάντηση να δούμε τι γίνεται;"

Στον Super 3 δεν μπορούσανε να το πιστέψουνε: "Την πατήσαμε. Από την Αστυνομία ξεφεύγεις. Από την εφορία, ποτέ" Στη Θύρα 4 πέσανε σε βαθιά περισυλλογή. Στη θύρα 4 πέσανε σε βαθιά περισυλλογή: "Ψάξτε και βρείτε γρήγορα ΠΑΟΚτσήδες λογιστές. Δεν παίζουνε με αυτά τα πράγματα. ". Οι "Αυτόνοιμοι" της Θύρας 10 του Ηρακλή, πάθανε σκοτοδίνη: "Ο Ρέμος ήταν εύκολος. Σαν αυγό τον καθαρίσαμε. Άντε να τα βάλεις με τον Παπακωνσταντίνου"

 

Ιδού, λοιπόν, που το πρόβλημα της βίας στα ελληνικά γήπεδα είναι πιο απλό κι από το αβγό του Κολόμβου. Μπορεί αυτός ο Νικητιάδης να είναι από φάτσα λες και έχει φάει φακές με στενοχωρημένο μαμούνι, αλλά το μυαλό του κόβει. Ποιά Θάτσερ και ποιες μαλακίες; Όπως είπε και ο γενναίος Παναγιώτης Μπιτσαξής "της πήρε πέντε χρόνια για να λύσει το θέμα του χουλιγκανισμού στην Αγγλία".

Με το νόμο Νικητιάδη, όμως, στην Ελλάδα θα λυθεί σε πέντε λεπτά. Τέρμα, πλέον, τα μαύρα λεφτά στους συνδέσμους. Μόνο με αποδείξεις θα μπορούν, πλέον, να αγοράζουν κροτίδες, καπνογόνα και σφαίρες για τα αεροβόλα. Ό,τι έξοδα έχουν για μαχαίρια, ρόπαλα, λοστούς, αλυσίδες και σιδερένιες γροθιές θα πρέπει να τα περνάνε στα βιβλία τους.

Θα μπουκάρει η εφορία και για ό,τι βρίσκεται μέσα στους συνδέσμους θα πρέπει να υπάρχουν παραστατικά. Τέρμα τα μαύρα. Ακόμη και για το "μαύρο" θα χρειάζονται απόδειξη. Μέχρι και για τα χαρτάκια που στρίβουνε.

ΑΥΤΗ κι αν ήταν γροθιά κατά της βίας. Ο Νικητιάδης χτύπησε το κακό στη ρίζα του. Ούτε με την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών μίλησε, ούτε φοβήθηκε να βάλει τον δάκτυλον επί τον τύπο των ήλων. Ούτε από τα γκαζάκια στην ΕΠΟ και στην Σουπερλίγκα τρόμαξε, ούτε από την επίσκεψη καλής θέλησης στο σπίτι του Τοροσίδη, ούτε από τις ψιλές που έφαγε ο Τρύφωνας στη Κέρκυρα.

Ούτε ο πρώτος είμαι, άλλωστε, ούτε ο τελευταίος. Συνηθισμένοι είναι οι διαιτητές να τρώνε ξύλο. Η Πολιτεία όμως είναι εδώ. Όλα αυτά με το νέο Αθλητικό Νόμο θα κοπούνε μαχαίρι. Ο φόβος της εφορίας θα κάνει όλους αυτούς να στέκονται σούζα, σαν τον πελαργό στο ένα πόδι.

ΥΓ: Όλα αυτά μέχρι που ένας από τους "Σνέικς" του έστειλε στους απανταχού συνδεσμίτες το εξής SMS: "Μην είσαστε κορόιδα. Δεν τρέχει κάστανο. Ποιά βιβλία εσόδων και εξόδων και μαλακίες; Θα κάνουμε περαίωση και θα καθαρίσουμε"!

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags