Facebook Pixel «Αν πληρωνόμουν, δεν θα σκεφτόμουν να αλλάξω εθνόσημο»
Life
| 2012-09-14 19:28:00

«Αν πληρωνόμουν, δεν θα σκεφτόμουν να αλλάξω εθνόσημο»

«Αν πληρωνόμουν, δεν θα σκεφτόμουν να αλλάξω εθνόσημο»

Την εξήγηση πάνω στη δηλωμένη πρόθεσή του να αλλάξει εθνόσημο, έδωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010 στη γυμναστική, Λευτέρης Κοσμίδης.

Ο 21χρονος αθλητής, μίλησε στον Sentra 103,3 τόσο για τις σκέψεις του αναφορικά με το μέλλον, όσο και για τις συνθήκες που επικρατούν στον ελληνικό αθλητισμό και τις βιώνει και ο ίδιος.

Αναλυτικά:

Για τη πιθανότητα να αλλάξει εθνόσημο: «Είναι μια σκέψη, για αρχή. Δεν έχω κάνει ακόμα κάτι. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για τα δεν έχω ψάξει. Πιστεύω πως θα με δεχθούν σε όποια χώρα πάω αν κάνω αυτή την κίνηση. Μπορώ να με φανταστώ και με άλλη σημαία και με άλλο Εθνικό ύμνο. Έχω φτάσει σε σημείο που μπορώ να με φανταστώ. Υπάρχουν και άλλοι αθλητές με τις ίδιες σκέψεις. Είναι αρκετοί εκείνοι που το σκέφτονται. Αν πληρωνόμασταν κανονικά τα χρήματα μας τότε ούτε καν θα το σκεφτόμουν. Όχι τα πριμ αλλά τα οδοιπορικά».

Για το πόσο εύκολη είναι μια τέτοια κίνηση: «Δεν είναι πολύ εύκολο. Απ όσο ξέρω πρέπει να δώσει η ομοσπονδία την κάρτα ελευθέρας. Ώστε να μην είμαι δεσμευμένος με την ομοσπονδία και να πάω κάπου αλλού».

Για τη στάση της πολιτείας: «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Δεν τα ζήτησα εγώ τα λεφτά. Είναι θεσμοθετημένο πριμ από την πολιτεία. Είναι η συνολική απαξίωση που βιώνει ο ελληνικός αθλητισμός».

Για το αν θα μπορούσε να εργαστεί κι αλλού παράλληλα: «Προπονούμαι πέντε ώρες καθημερινά από τη Δευτέρα ως το Σάββατο. Πρέπει να ζήσω από τα λεφτά που μου δίνει η ομοσπονδία και είμαι έξι μήνες απλήρωτος. Δε θα μπορούσα, δε θα άντεχα να έχω βρει δουλειά παράλληλα. Αυτό που κάνω είναι και κάτι σαν δουλειά. Είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής και ζω με δανεικά από τον προπονητή μου και τους φίλους μου».

Για τον διορισμό στο δημόσιο: «Έχει παγώσει ο διορισμό στο δημόσιο. Το είχα πει πως δεν ήθελα να διοριστώ. Δεν ήθελα να μπω στο δημόσιο. Να κάθομαι και να πληρώνομαι. Ήθελα να γυμνάζομαι και να κάνω αυτό που αγαπάω».

Για τη διαφορά με τους ξένους αθλητές: «Έχουμε μειονέκτημα σε σχέση με τους ξένους,. Δεν υπάρχει στήριξη στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν οι συνθήκες. Δεν ξέρω αν υπάρχει και λύση μέσα στην κρίση που βρισκόμαστε. Δε νομίζω πως μπορεί να γίνει κάτι εύκολα».

Για το θέμα των χρημάτων: «Ο μισθός μου και τα οδοιπορικά μετά από ένα παγκόσμιο και τέσσερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 1400 είναι ευρώ. Μου χρωστούν 171.000 μικτά, δηλαδή περίπου 136.000 καθαρά από τα πριμ. Τα οποία, αν ποτέ τα πάρω τα μισά θα τα δώσω στην εφορεία.

Για το οικονομικό κίνητρο: «Αν δεν υπήρχε οικονομικό κίνητρο, από κάπου θα υπήρχε ένα εισόδημα στο επίπεδο που είμαστε. Αγαπάω το άθλημα και την Ελλάδα. Ανατριχιάζω όταν ακούω τον εθνικό ύμνο. Δεν είναι εύκολο να φύγω».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags