Facebook Pixel «ΑΕΚ, όπως Ντόρτμουντ»
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-27 21:17:00

«ΑΕΚ, όπως Ντόρτμουντ»

«ΑΕΚ, όπως Ντόρτμουντ»

Με την ομάδα της Bundesliga παρομοίασε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ τονίζοντας ότι η «Ένωση» μπορεί να μιμηθεί το παράδειγμά της και από το χείλος του γκρεμού που βρίσκεται να ξαναγίνει πρωταθλήτρια!

«Πολύ καλό παιχνίδι από εμάς. Κερδίζοντας στην πίεση, τις συνθήκες στο γήπεδο με τον καιρό, στις σημαντικές απουσίες που είχαμε, κερδίζοντας με την κατάλληλη ψυχολογία και μη λαμβάνοντας στο μυαλό μας το ματς με τον ΠΑΟΚ. Σημαντικό να κερδίζεις τον Εργοτέλη, μία πολύ καλή ομάδα» δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα στην Ελλάδα, ιστορικά πολύ σημαντική. Όσοι ανήκουμε εδώ πρέπει να ξέρουμε την ιστορία της. Το ποδόσφαιρο βάζει τον καθένα στην θέση του. Δεν κερδίζεις τίτλους με την ιστορία... Η αλήθεια είναι ότι παλεύουμε για να γίνει σημαντική και ανταγωνιστική ομάδα. Έχουμε πίεση για να υπερασπιστούμε ιστορία της. Όσο είμαι εδώ 5 μήνες, δεν μπορούν να λυθούν πράγματα που είναι χρόνια στην ομάδα. Δεν ευθύνεται κάποιος, έτσι είναι η κατάσταση. Η σημερινή σπουδαία νίκη πρέπει να γίνει κίνητρο για παίκτες που έκαναν τα πάντα σήμερα και για τον κόσμο που υποφέρει τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να έχουμε την ΑΕΚ εκεί που αξίζει. Αυτό θα γίνει με ενότητα και δουλειά. Πριν 2-3 χρόνια η Ντόρτμουντ ήταν στο χείλος του γκρεμού... Όπως η ΑΕΚ και χειρότερα. Πολύ χειρότερα. Σήμερα είναι πρωταθλήτρια στην Γερμανία. Αυτός είναι ο στόχος.

Κανείς αντίπαλος δεν σέβεται την φανέλα και την ιστορία. Εμείς πρέπει να τα δίνουμε όλα. Δουλειά και ταπεινότητα...»

Για τη νίκη είπε: «Το σημερινό πρέπει να είναι κίνητρο για τον κόσμο. Έχουμε περάσει πολλά. Σήμερα είμαστε ζωντανοί στο Κύπελλο, έχουμε στόχους στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε τι μπορούμε χάσουμε και κερδίσουμε. Όταν τους έχουμε κοντά, είναι πιο εύκολο να κερδίζουμε. Όχι σίγουρο, αλλά πιο εύκολο μαζί τους».

Στο τέλος ο Χιμένεθ δέχθηκε ερώτηση για τις... καθυστερήσεις που έγιναν στο παιχνίδι: «Συγχαρητήρια για την ερώτηση. Αισθάνομαι ότι έχει συναισθήματα για τον Εργοτέλη. Έχουμε κερδίσει με 10 παίκτες και είχαμε κούραση. Με δέκα παίκτες κάναμε το 1-3. Μπράβο στους παίκτες της ΑΕΚ. Και στον Εργοτέλη που προσπάθησε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags