Facebook Pixel Το τρίτο «θαύμα» του Τάκη…
Life
| 2011-02-28 00:23:00

Το τρίτο «θαύμα» του Τάκη…

Το τρίτο «θαύμα» του Τάκη…

O Μιχάλης Τσόχος γράφει για την παλικαρίσια ισοπαλία του Πανιωνίου κόντρα στον Ολυμπιακό που φέρει την υπογραφή του Τάκη Λεμονή.

Ανέλαβε τον Πανιώνιο μετά τις 13 πρώτες αγωνιστικές όπου η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς. Σε αυτά τα 13 πρώτα ματς του πρωταθλήματος, ο Πανιώνιος είχε 8 ήττες και είχε σκοράρει μόλις 8 φορές. Εκτός όμως από τα πάρα πολύ κακά αποτελέσματα και η εικόνα της ομάδας του Πανιωνίου ήταν τόσο απογοητευτική, που η παραμονή του στην κατηγορία έμοιαζε με ένα μικρό θαύμα.

Η διοίκηση του Πανιωνίου προχωρά στην πρόσληψη του Τάκη Λεμονή και από εκείνο το σημείο και μετά ο Πανιώνιος μοιάζει να κάνει θαύματα. Αντιμετωπίζει και τους πέντε μεγάλους του ποδοσφαίρου μας και δεν χάνει από κανέναν. Στη Νέα Σμύρνη παίρνει ισοπαλίες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και νικάει τον ΠΑΟΚ, εκτός έδρας κάνει «διπλό» στη Θεσσαλονίκη με τον Αρη και παίρνει ισοπαλία από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Πανιώνιος που προ Λεμονή έχανε με μεγάλη ευκολία τα περισσότερα ματς, στη μετά Λεμονή εποχή έχει παίξει 11 αγώνες και έχει χάσει μόλις δύο. Αυτόν με την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη και στην Κρήτη από τον Εργοτέλη στο μοναδικό ματς του Λεμονή στον πάγκο του Πανιωνίου που η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε κακή απόδοση.

Το απαξιωμένο ρόστερ του Πανιωνίου αποκτά ξανά υπόσταση. Ο Γιόνσον βγαίνει από την ναφθαλίνη και γίνεται ξανά ένα πολύ αξιόπιστο δεξί μπακ, ο Ομο επίσης ξαναμπαίνει μετά από μήνες στην ενδεκάδα του Πανιωνίου και κάνει καταπληκτικά παιχνίδια. Βεβαίως γίνονται και κάποιες μεταγραφές.

Ο Λεμονής ζητά έτοιμους παίκτες και μετά από αρκετές ημέρες επιμονής ψήνει τον Μήτρογλου να πάει… πλατεία. Αυτή είναι επί της ουσίας η μόνη μεταγραφή που έχει κάνει τη διαφορά. Από τις υπόλοιπες τρεις ο Γεωργιανός Κρβικέλια έκανε ντεμπούτο στο τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό, ο Γκαλίτσιος ως σήμερα έχει μόλις δύο συμμετοχές και ο Σβέρκος έχει παίξει τέσσερα πέντε ματς ως αλλαγή. Μπορεί και οι δικές του προσθήκες να αποδειχτούν καθοριστικές, αλλά ως τώρα δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτοί άλλαξαν τον Πανιώνιο. Αν μέσα σε όλα αυτά βάλει κανείς ότι όταν ανέλαβε ο Λεμονής, ο Μανιάτης έφυγε και ο Κουμόρτζι είναι φανερά επηρεασμένος από την μη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και σταθερά ο χειρότερος παίκτης της ομάδας όποτε και όσο παίζει, αυτά που έχουν γίνει στον Πανιώνιο μοιάζουν με ένα μικρό θαύμα.

Πέρα όμως από τους αριθμούς τα αποτελέσματα, τα γκολ και τη βαθμολογική θέση, ο Πανιώνιος εδώ και αρκετές αγωνιστικές έχει ταυτότητα. Έχει αρχή μέση και τέλος, έχει σύστημα και λογική στο παιχνίδι του και όλα αυτά είναι δουλειά του προπονητή του, που αν καταφέρει στο τέλος να τον κρατήσει στην κατηγορία θα έχει πετύχει ένα ακόμη « θαύμα». Για την ακρίβεια το τρίτο μετά από αυτό της κατάκτησης του πρωταθλήματος Κύπρου από την Ομόνοια μετά από επτά σερί στείρα χρόνια, ή αυτόν της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό παίρνοντας τα πρώτα δύο διπλά στην ιστορία του συλλόγου στη διοργάνωση.

ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags