Facebook Pixel Σεφτέ στο ΟΑΚΑ για το 2011,στο κρισιμότερο ματς!
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-02 01:04:00

Σεφτέ στο ΟΑΚΑ για το 2011,στο κρισιμότερο ματς!

Σεφτέ στο ΟΑΚΑ για το 2011,στο κρισιμότερο ματς!

O Κώστας Μιαούλης γράφει για το παιχνίδι του Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, υποστηρίζοντας ότι ήρθε η ώρα για την «Ένωση» να νικήσει για πρώτη φορά εντός έδρας τη νέα χρονιά…

Αν θέλει κάποιος να δει την αλήθεια κατάματα ο ΠΑΟΚ μοιάζει περισσότερο ομάδα από την φετινή ΑΕΚ. Από την άλλη δείχνει τον τελευταίο καιρό λόγω των απανωτών αγώνων και σε συνδυασμό με το γεγονός πως έχει ένα μικρό ρόστερ αρκετά καταπονημένος.

Αυτό το σημείο οφείλει να εκμεταλλευτεί η «Ένωση» και να πάρει ένα σκορ πρόκρισης στο πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μια αναμέτρηση που περιμένουν όλοι οι Ενωσίτες με ανυπομονησία, αλλά στην οποία οφείλουν να δείξουν απόλυτη προσήλωση οι ποδοσφαιριστές.

Η ΑΕΚ καλείται να ξεπεράσει το ψυχολογικό χάντικαπ της αποτυχίας της και να νικήσει εντός έδρας μέσα στο 2011. Πρέπει να τα καταφέρει σε ένα ματς εξαιρετικής σημασίας όπου δεν υπάρχει περιθώριο για μη νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ καλείται να παρατάξει ένα σύνολο που θα επιτίθεται οργανωμένα, απέναντι σε έναν συμπαγή αντίπαλο και που θα ψάξει μεθοδικά το γκολ, χωρίς όμως να μένει εκτεθειμένο στα μετόπισθεν.

Σε αυτό το παιχνίδι η «Ένωση» πρέπει να δημιουργήσει και όχι να καταστρέψει, γιατί αυτό το ματς θα διαμορφώσει τις πιθανότητες της για πρόκριση στον τελικό. Και παίζει απέναντι σε έναν αντίπαλο που στα διπλά νοκ-άουτ παιχνίδια είναι εξαιρετικός.

Ο κόσμος που θα προσέλθει στο γήπεδο επίσης θα πρέπει να παίξει θετικό ρόλο. Οφείλει να είναι υπομονετικός, όχι γκρινιάρης και να συμπαρασταθεί στην ομάδα. Το νούμερο των φίλων της ΑΕΚ που θα βρεθούν την Τετάρτη στο γήπεδο θα είναι –πιθανώς- το μεγαλύτερο που θα έχει συγκεντρωθεί για φέτος. Όμως ο κόσμος οφείλει να μεταδώσει θετική ενέργεια και όχι να παρασυρθεί σε γκρίνιες αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατεβαίνει με απώλειες, αλλά αυτό δεν τον κάνει απαραίτητα λιγότερο απειλητικό. Στην ΑΕΚ θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πως ο αντίπαλος μπορεί να μην είναι υπέρτερος σε ονόματα ποδοσφαιριστών, έχει όμως μια συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ταυτότητα. Κάτι που τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ αναζητά όλη τη χρονιά.

ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags