02/03/11 - 16:05

Όλες οι λεπτομέρειες για τον ελληνικό τελικό

Λίγες μόνο ώρες μας χωρίζουν από τον ελληνικό τελικό και την επιλογή του υποψηφίου που θα καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για Γερμανία! Πώς θα δούμε τους έξι υποψήφιους της Eurovision;

Όλες οι λεπτομέρειες για τον ελληνικό τελικό
53.163views 0shares

Ποιος άραγε από τους έξι υποψηφίους θα καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τη Γερμανία; Θα είναι κάποιος από τα αδιαφιλονίκητα φαβορί, το Λούκα Γιώρκα και τη Νίκη Πόντε, ή θα γίνει η μεγάλη ανατροπή; Οι απαντήσεις θα δοθούν απόψε στις 22:00 από τη συχνότητα της ΝΕΤ, από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ (eurovision.ert.gr), καθώς και από την ERTworld.

Προς το παρόν, εμείς θα σας δώσουμε μια μικρή γεύση από το πώς θα εμφανισθούν οι έξι υποψήφιοι το αποψινό βράδυ! Στην αρχή, θα δούμε και τους έξι υποψήφιους μαζί στη σκηνή, οι οποίοι σε μία μουσική αναδρομή, θα μας ταξιδέψουν στα προηγούμενα χρόνια του διαγωνισμού, τραγουδώντας παλιά και αγαπημένα κομμάτια που έχουν ήδη ακουστεί στην Eurovision.

Όσο για τη σειρά με την οποία θα εμφανιστούν, έχει ως εξής:

Πρώτοι, πρώτοι θα βγουν στη σκηνή τα Κόκκινα χαλιά… Απλά, λιτά και χωρίς πολλά πολλά, αφού θέλουν να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι. Θα ακολουθήσει η εμφάνιση της Βαλάντως Τρύφωνος, η οποία επέλεξε να επικεντρωθεί στην μπαλάντα της. Ωστόσο, η έκπληξη που κρατά για το κοινό θα αποκαλυφθεί λίγο πριν το τέλος του κομματιού.

Το συγκρότημα Τριημιτόνιο θα βγει στη σκηνή με την εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής, που συμμετείχε τους Ολυμπιακούς αγώνες. Μάλιστα, τα κορίτσια θα συνοδεύσουν το συγκρότημα πλήρως εξοπλισμένα, με τις κορίνες, τα στεφάνια και τις κορδέλες τους, προσφέροντάς μας ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Η Αντιγόνη Ψυχράμη τώρα… θα συνοδεύεται μόνο από κορίτσια, ενώ ο Λούκας Γιώρκας θα περιστοιχίζεται μόνο από άντρες. Αυτό που περιμένουμε με αγωνία να δούμε είναι αν τελικά ο Λούκας χορέψει το ζεϊμπέκικο που του δίδαξε ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Τέλος, όσοι έχουν ήδη δει την τελική πρόβα της Νίκης Πόντε, μιλούν για πραγματική «αποθέωση». Η μικρή Νίκη, θα ερμηνεύσει το κομμάτι της συνοδευόμενη μόνο από άντρες χορευτές.

Εκτός από τα Κόκκινα Χαλιά, τη Βαλάντω Τρύφωνος, τους Τριμητόνιο, την Αντιγόνη Ψυχράμη, το Λούκα Γιώρκα και τη Νίκη Πόντε, στη σκηνή θα δούμε και τους εκπροσώπους της Κύπρου, της Βουλγαρίας και της Μάλτας.

Έτσι λοιπόν, στη σκηνή θα εμφανιστούν ο Χρίστος Μυλόρδος για την Κύπρο με το τραγούδι “Σαν άγγελος σε αγάπησα”, ο Glen Vella για τη Μάλτα με το τραγούδι “One Life” και η Poli Genova για τη Βουλγαρία με το τραγούδι “Na Inat”.

Απών από τον τελικό θα είναι τελικά ο περσινός μας εκπρόσωπος, Γιώργος Αλκαίος, ο οποίος θα βρίσκεται στην Μεγάλη Βρετανία λόγω επαγγελματικών ανειλημμένων υποχρεώσεων. Τουλάχιστον, θα δούμε το «Opa» σε video!

Για τα μέλη της κριτικής επιτροπής δεν έχει γίνει σχετική ανακοίνωση, αν και οι φήμες που κυκλοφορούν θέλουν ανάμεσά τους την Έλενα Παπαρίζου, το Φωκά Ευαγγελινό, τη Δάφνη Μπόκοτα και τη Ναταλία Γερμανού.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (σε ποσοστό 50-50%). Το κοινό θα ψηφίσει μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS).

Ειδικότερα, από σταθερό τηλέφωνο, το κοινό θα πρέπει να καλέσει:
901 111 90 01 για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ
901 111 90 02 για τη ΒΑΛΑΝΤΩ ΤΡΥΦΩΝΟΣ
901 111 90 03 για το ΤΡΙΗΜΙΤΟΝΙΟ
901 111 90 04 για την ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ
901 111 90 05 για τον ΛΟΥΚΑ ΓΙΩΡΚΑ feat. STEREO MIKE
901 111 90 06 για τη ΝΙΚΚΙ ΡΟΝΤΕ

Όσοι από το κοινό επιθυμούν να ψηφίσουν μέσω γραπτού μηνύματος (SMS), θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο 54555 ως εξής:
Ε – κενό - 01 για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ
Ε – κενό - 02 για τη ΒΑΛΑΝΤΩ ΤΡΥΦΩΝΟΣ
Ε – κενό - 03 για το ΤΡΙΗΜΙΤΟΝΙΟ
Ε – κενό - 04 για την ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ
Ε – κενό - 05 για τον ΛΟΥΚΑ ΓΙΩΡΚΑ feat. STEREO MIKE
Ε – κενό - 06 για τη ΝΙΚΚΙ ΡΟΝΤΕ

Η χρέωση για κάθε κλήση από σταθερό τηλέφωνο είναι 0,61 ευρώ/κλήση και για κάθε γραπτό μήνυμα 0,65 ευρώ/SMS.

Πηγή: protothema.gr
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ