Facebook Pixel «Καλύτερα με 11»
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-02 01:01:00

«Καλύτερα με 11»

«Καλύτερα με 11»

Και όμως, το ακούσαμε αυτό από τον λαλίστατο Χιμένεθ, που δήλωσε ότι ίσως να ήταν καλύτερα οι «κιτρινόμαυροι» να έπαιζαν επί ίσοις όροις...

Μάλιστα τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος με την εμφάνιση των παικτών του… Διαβάστε αναλαλυτικά τα λεγόμενα του Ισπανού!

«Πιστεύω ότι χάσαμε μια ευκαιρία από την προσπάθεια που κάναμε στο παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από το πρώτο ημίχρονο της ομάδας, είχαμε πέντε ευκαιρίες, ίσως όχι τόσο αποτελεσματική αλλά καλή συμπεριφορά από όλους. Ευχαριστημένος και από το πώς ξεκινήσαμε στο β' μέρος γιατί είχαμε ένα δύσκολο αντίπαλο. Δεν είμαι ευχαριστημένος μετά το αριθμητικό πλεονέκτημα γιατί δεν παίξαμε ποδόσφαιρο. Θα προτιμούσα να τελείωνε με 11 ο ΠΑΟΚ. Είχαμε τον έλεγχο, είχαμε ευκαιρίες και παίζαμε ποδόσφαιρο.

Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ γιατί κάποιοι παίκτες ήλεγξαν πολύ καλά τον χρόνο στο τέλος. Στα τελευταία 12 λεπτά παίξαμε τρία λεπτά ποδόσφαιρο. Θα προτιμούσα να τελείωνε το ματς 11 εναντίον 11.

Είναι γεγονός ότι εντός έδρας δεν πάμε καλά μετά τον Δεκέμβριο αλλά είμαστε τρίτοι στη βαθμολογία. Αν είχαμε και λίγη τύχη θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Τώρα είμαστε τρίτοι στο πρωτάθλημα και είμαστε ακόμη ζωντανοί στο κύπελλο.

Τα δοκάρια έχουν 12 εκατοστά και σε δύο στημένα με τον Ντιό τα δοκάρια βρήκαμε. Για λίγα εκατοστά δηλαδή. Μερικές φορές είναι θέμα εκατοστών το γκολ. Είχαμε πει να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και να βάλουμε γκολ. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, ήρθε για το 0-0, για να προκαλέσει κάποιο λάθος δικό μας και με την ταχύτητα που έχουν οι επιθετικοί του να πετύχει γκολ σε κάποια αντεπίθεση. Θεωρώ ότι ελέγξαμε το ματς, κάποιοι μπορεί να ήταν πιο αποτελεσματικοί από κάποιους άλλους αλλά από το πρώτο λεπτό πήγαμε για τη νίκη και από όταν πήραμε αριθμητικό πλεονέκτημα θα έπρεπε να το εκμεταλλευτούμε και να ανοίξουμε το παιχνίδι στα άκρα. Δεν κατανοήσαμε πώς έπρεπε να κινηθούμε αλλά ουσιαστικά δεν έγινε παιχνίδι στα τελευταία λεπτά και επετράπη κάτι τέτοιο...

Περιμένουμε ένα δύσκολο ματς στην Τούμπα, ξέρουμε ότι οι πιθανότητες ήταν μοιρασμένες και αυτό σημαίνει πως αν βάλουμε γκολ θα προκριθούμε. Πρέπει να κυνηγήσουμε το γκολ και να μην επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει.

Σήμερα χάρηκα πάρα πολύ που είδα αρκετό κόσμο στο γήπεδο. Εχουμε παίξει τρία πολύ σημαντικά ματς και δεν είχαμε πολύ κόσμο στις εξέδρες. Οπως έγινε με τη Ζενίτ, με τον Παναθηναϊκό στον προηγούμενο γύρο και το σημερινό ήταν πολύ σημαντικό ματς και χάρηκα πολύ που ήρθε ο κόσμος. Μου έχει λείψει πολύ το να μην μπορούμε να αγωνιστούμε σε ένα πιο μικρό γήπεδο.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι είναι αλήθεια πως όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες που κλείνονται πίσω δυσκολευόμαστε πάρα πολύ. Ετσι έγινε και με τον Πανιώνιο και τον Αρη. Και σε κάποιες αντεπιθέσεις μπορεί να χάσουμε και το ματς. Θεωρώ, πάντως, ότι είμαστε εκεί που πρέπει αλλά πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά άλλα. Αυτό πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον.

Περίμενα ότι θα με ρωτούσατε για τον Μπλάνκο. Ο Μπλάνκο έκανε καταπληκτικό ματς στην Κρήτη σε πάρα πολύ δύσκολο τερέν και υποχρέωση μου είναι να προσπαθώ να χειρίζομαι με τον καλύτερο τρόπο το ρόστερ. Οπως καταλαβαίνετε είναι τελείως διαφορετικό μια ομάδα και ένα ρόστερ. Εκεί πρέπει να δω και σε τι φυσική κατάσταση είναι οι παίκτες. Ο παίκτης πάντα θέλει να παίζει αλλά πρέπει να ξέρουμε να χειριστούμε σωστά την κατάσταση. Για εμένα ο Μπλάνκο είναι πολύ σημαντικός, ήξερα ότι θα έπαιζε τουλάχιστον 30 λεπτά και έτσι θα μπορούσε να δώσει τη νίκη. Ο Μπαχά ακόμη δεν είναι στην καλύτερη κατάταση, προσπαθεί αλλά προτιμώ στα τελευταία 30 λεπτά να έχω ένα παίκτη με ρυθμό όπως ο Μπλάνκο αλλά με τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε στον Εργοτέλη δεν μπορούμε να πιέσουμε κι άλλο την... μηχανή. Την Κυριακή έχουμε κι άλλο παιχνίδι και όλα είναι κρίσιμα.

Αν θα επηρεαστεί ο Μπαχά επειδή ο κόσμος φώναζε το όνομα του Μπλάνκο; Είναι έκπληξη για μένα αυτή η ερώτηση. Ο Μπαχά ακόμη θα πανηγύριζε αν ο Μπλάνκο κατάφερνε να σκοράρει. Είμαστε μια ομάδα, κατανοήστε το αυτό. Κι έχω την τύχη να έχω παίκτες που είναι και πολύ καλοί άνθρωποι. Σας ενημερώνω ότι ο Μπαχά μπορεί να μην ερχόταν εδώ αν έπαιζε σε όλα τα ματς στη Μάλαγα.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία Δέλλα-Ματέος. Ηταν καιρός να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και δεν είδα ούτε ένα τυφλό διώξιμο από αυτούς τους δύο. Βοήθησαν τους συμπαίκτες τους και οργάνωσαν πολύ καλά το ματς από πίσω. Μου αρέσουν πάρα πολύ τέτοιου είδους στόπερ. Εχουμε άλλα 8-9 ματς συν τα πλέι οφ, είμαι σίγουρος ότι ο Ματέος θα είναι ακόμη καλύτερος και κάποια στιγμή θα τον απολαύσουμε και στο Μπερναμπέου. Νομίζω θα γυρίσει στη Ρεάλ ως ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags