Facebook Pixel Ο Ελληνας Σοφοκλής
Life
| 2012-11-02 15:26:00

Ο Ελληνας Σοφοκλής

Ο Ελληνας Σοφοκλής

Φαντάζει ως άτρωτος ο ακρα-ακροδεξιός. Και αήττητος. Εχει τον τρόπο του να σου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι, να αντιδράς εν θερμώ και με αυτό τον τρόπο να σε "παίζει στο γήπεδό του"! Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.

Γιατί σε επίπεδο ύβρεων, ψευτοτσαμπουκά χωρίς περιεχόμενο, κοσμοθεωρίες που σε κάνουν να λύνεσαι στα γέλια ακόμη κι αν έχεις βγάλει λίγες τάξεις από το Δημοτικό, ένας φασίστας δεν παίζεται. Μιλάμε για Μέσι στα κέφια του και βάλε. Τέτοιους τύπους, αν θέλεις να τους κάνεις με τα κρεμμυδάκια, τους οδηγείς σε ήρεμο διάλογο.

Με επιχειρήματα. Και εκεί ξεβρακώνονται. Χωρίς βία -λεκτική ή και σωματική- και μέσα σε πολιτισμένο περιβάλλον, είναι ψάρια στη στεριά. Εκεί τους παίζεις «εντός έδρας»! Αυτή τη βασική αρχή αγνόησαν όσοι βγήκαν να αποκρούσουν εν θερμώ τον απίστευτο τσαρλατανισμό του χρυσαυγίτη βουλευτή Παναγιώταρου να αμφισβητήσει την ελληνικότητα του Σοφοκλή.

Το επιχείρημα λοιπόν, τώρα που καταλάγιασε ο κουρνιαχτός από τη θλιβερή απόπειρα να απονέμονται πιστοποιητικά ελληνικότητας από αυτοπροσδιοριζόμενους φύλακες των ιδανικών της φυλής μας, είναι απλό: Ο προσδιορισμός κάποιου ως Ελληνα, δεν γίνεται φυσικά από το χρώμα του δέρματός του. Γίνεται από την κουλτούρα του.

Τη στάση που έχει απέναντι στην κοινωνία. Την αγάπη του σ' αυτό τον τόπο και τους κατοίκους του. Το μέγεθος της προσφοράς του -τελικά- στην Ελλάδα μας. Ο Σοφοκλής είναι δημοκράτης, υπηρετεί τα εθνικά μας σύμβολα (δεν τα καπηλεύεται), αγαπάει όλους τους συμπολίτες του. Ο Παναγιώταρος τι είναι;...

Πηγή: Εθνοσπόρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags