Facebook Pixel Νίκη την Κυριακή
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-04 22:31:00

Νίκη την Κυριακή

Νίκη την Κυριακή

Ο Δημήτρης Τζορμπατζόγλου γράφει για τον δεύτερο σε σειρά πόλεμο μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, την Κυριακή και στέλνει μήνυμα νίκης για τους παίκτες του Μάκη Χάβου…

Συγνώμη αλλά ο τίτλος… «τελείωσε η γιορτή, αρχίζει ο πόλεμος» στο προτελευταίο blog ήταν από τους πιο εύστοχους… Τι εστί όμως πόλεμος μετά και από αυτά που είδαμε στο 0-0 του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ;

Ο πρώτος πόλεμος με την ΑΕΚ τελείωσε… Για όσους μπερδεύονται και έχουν σύγχυση στο μυαλό… ο δεύτερος πόλεμος δεν θα γίνει στις 16 Μαρτίου. Την Κυριακή ο ΠΑΟΚ ξαναπαίζει με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Μην ξεχνιόμαστε…

Όσοι κάνουν το λάθος και αναφέρουν ότι… «εμένα με νοιάζει μόνο το κύπελλο και ας γίνει ότι να ναι στο πρωτάθλημα» είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Γράφουν κάτι εγκληματικό για τον ΠΑΟΚ… Αυτό πρέπει να κοπεί.

Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το πρώτο ματς κυπέλλου με 0-0 και πήγε την ρεβάνς στην έδρα του σε αγώνα που θα γίνει σε δύο εβδομάδες. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο…

Την Κυριακή έχουμε ξανά ΑΕΚ –ΠΑΟΚ. Για το πρωτάθλημα… Εκεί όπου η τρίτη ΑΕΚ έχει 37 βαθμούς και ο έκτος ΠΑΟΚ 34. Ας μην ξεχνιόμαστε… Ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να την περάσει την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. ΠΡΕΠΕΙ να την κερδίσει την Κυριακή (αφού παίξει πολύ- πολύ καλύτερα από το χθεσινό απαράδεκτο πρώτο ημίχρονο) ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσει και τον Εργοτέλη την Τετάρτη και στο τέλος ΠΡΕΠΕΙ να είναι τρίτος με όσο το δυνατό λιγότερους βαθμούς από τον Παναθηναϊκό. Και αυτός πρέπει να είναι μεγάλος στόχος για τον ΠΑΟΚ.

Αυτή η ομάδα όσο βάρος και αν ρίξει στο κύπελλο, κανείς δεν εγγυάται – κανείς δεν υπογράφει ότι θα το πάρει. Αν πέσει όλο το βάρος στο κύπελλο και έρθει μία στραβοκλωτσιά, μετά τι γίνεται ; Γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ να διασφαλίσει τα νότα του στο πρωτάθλημα, να κάνει την καβάντζα του με ΑΕΚ – Εργοτέλη και Ολυμπιακό και μετά να αφοσιωθεί στον τελικό της 16 Μαρτίου με την ΑΕΚ για το κύπελλο.

Αυτό για μένα είναι βασικό. Όλα από το μυαλό ξεκινούν και αν εκεί φθάνουν λάθος μηνύματα, τότε το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό.
Ένα ακόμη χειρότερο μήνυμα που μπορεί να περάσει απόψε, είναι ότι η ΑΕΚ του Χιμένεθ είναι μία κακή, ανήμπορη και ακίνδυνη ομάδα. Έγκλημα κάνει όποιος ΠΑΟΚτσής το λέει και το διαδίδει. Όποιος υποτιμήσει αυτό το σύνολο του Δέλλα, του Λυμπερόπουλου, του Σκόκο του Μπλάνκο και των υπολοίπων, την πάτησε… Την πάτησε και αυτός που θα τους θίξει τον εγωισμό… (Αυτό το τελευταίο έχει πολύ βαθύτερο νόημα για το πώς πρέπει να αντιδράσει ο ΠΑΟΚ και για την σημερινή διαιτησία).

Μία μάχη τελείωσε…. Ο πόλεμος συνεχίζεται. Την Κυριακή έρχεται η επόμενη μάχη. Σε αυτή την δοκιμασία που έρχεται και τον επόμενο μήνα, ο ΠΑΟΚ ψάχνει για συμμάχους. Το παιχνίδι θα παίζεται φανερά ή στο παρασκήνιο κάθε μέρα. Ας έχει το νου του ο κόσμος, πως θα ενισχύσει την ομάδα του και όχι πως θα την αποδυναμώσει με τις εσωτερικές διαμάχες. Ουσιαστικά και επικοινωνιακά….

* Είναι ξεκάθαρο ότι ο Σιδηρόπουλος ήταν από τους καλύτερους της ΑΕΚ σήμερα. Δεν μένω στις αποβολές που με βάση το γράμμα του νόμου δίνονται, αν και δεν πρόκειται για ποδοσφαιρικές αποφάσεις. Πρόκειται για αποφάσεις που τιμωρούν μια ομάδα, από έναν άνθρωπο που δεν έχει παίξει ποτέ μπάλα, έναν άνθρωπο που έτσι και αλλιώς έδειξε ότι θέλει να αδικήσει τον ΠΑΟΚ.

Μένω στο ότι αυτή η πρόθεσή του αποδεικνύεται επί 74 λεπτά πριν τις αποβολές. Με τα δεκάδες φάουλ γύρω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, σε κάθε βουτιά παίκτη της ΑΕΚ. Μιας ομάδας που κατάλαβε ο Σιδηρόπουλος ότι δεν μπορεί αλλιώς να απειλήσει και την βοήθησε με όλα αυτά τα φάουλ να κλείσει τον ΠΑΟΚ στην περιοχή.

Το θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι πως ενόψει του πολέμου –που όπως αναφέραμε γίνεται σε όλα τα επίπεδα- θα εκμεταλλευτεί ΟΛΑ όσα έγιναν αυτή την βραδιά.
Ο Ζαγοράκης όσο και αν δεν μπορεί και δεν θέλει να γίνει σαν τον Μαρινάκη και τον Πατέρα (πιστεύει κανείς ότι μπορεί να ξεφτιλιστεί σαν κι’ αυτούς;) νομίζω ότι ήδη έχει το δικό του πλάνο στο μυαλό…

ΠΗΓΗ: paok24.com
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags