Facebook Pixel «Πέταξε» για τελικό η Νικόλ
Άλλα Σπορ
| 2011-03-05 17:52:00

«Πέταξε» για τελικό η Νικόλ

«Πέταξε» για τελικό η Νικόλ

Με δύο ακόμη προκρίσεις, μία σε τελικό από τη Νικόλ Κυριακοπούλου και μία σε ημιτελικό από τη Γεωργία Κοκλώνη, συνεχίστηκε για τα γαλανόλευκα χρώματα η δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Παρίσι.

Στα προκριματικά του επί κοντώ γυναικών, η Νικόλ Κυριακοπούλου πιστοποίησε στη γαλλική πρωτεύουσα την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αν και η πίεση ήταν μεγάλη και ο αγώνας για γερά νεύρα, η πρωταθλήτριά μας πήρε την πρόκριση για τον κυριακάτικο τελικό με επίδοση στα 4.55μ, ισοφαρίζοντας το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα.

Η Κυριακοπούλου πέρασε διαδοχικά με την πρώτη προσπάθεια τα 4,15 μ., 4,35 μ., 4,45 μ., με τη δεύτερη τα 4,50 μ. και στη συνέχεια η πρόκριση κρίθηκε στο όριο που αρχικά είχαν θέσει οι διοργάνωτες. «Ψυχολογικά αισθάνθηκα μεγάλη πίεση στον προκριματικό. Στα 4,50 μ. είχαμε μείνει 9 αθλήτριες και έπρεπε να περάσω τα 4,55 μ. για να μη μείνω εκτός τελικού. Ευτυχώς τα πρώτα άλματα τα πέρασα με τις πρώτες προσπάθειες γιατί αλλιώς θα αισθανόμουν μεγάλη κούραση», σχολίασε η πρωταθλήτριά μας.

Και συμπλήρωσε: «Όλα είναι πιθανά να συμβούν στον τελικό. Εάν κάνω μια επίδοση ίδια με του προκριματικού αλλά και παραπάνω, θα είμαι ευχαριστημένη. Το χρυσό μετάλλιο θα κριθεί στα 4,75μ. με 4,80μ. και τα υπόλοιπα από 4,70 μ. σε 4,65 μέτρα. Εννοείται ότι από τη στιγμή που θα είμαι στον τελικό θα προσπαθήσω να βελτιώσω το πανελλήνιο ρεκόρ».

Την οκτάδα συμπληρώνουν οι: Ρογκόβσκα (Πολωνία), Ρίζιχ (Γερμανία), Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία), Νικάνεν (Φινλανδία), Σβέντοβα (Λευκορωσία), Κιριάσοβα (Ρωσία), Γκαντσιέβ (Γερμανία), Πτσατσνίκοβα (Τσεχία).

Στα ημιτελικά η Κοκλώνη

Συνέχεια στις υποχρεώσεις της έδωσε και η Γεωργία Κοκλώνη στα 60μ γυναικών εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα ημιτελικά του αγωνίσματος που θα διεξαχθούν το απόγευμα. Σε μια άνετη κούρσα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε την πρόκριση τερματίζοντας δεύτερη στη δεύτερη προκριματική σειρά με χρόνο 7.28, που ήταν ο έβδομος καλύτερος.

Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών σημείωσε η Ουκρανή Μαρίγια Ριεμιέν με 7.17.

Αποκλείστηκαν Αγγελάκης και Καφούρου

Αντίθετα, δεν τα κατάφερε ο Άγγελος Αγγελάκης στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, αλλά και η Έλενα Καφούρου στο μήκος. Στα 60μ των ανδρών ο Αγγελάκης τερμάτισε σε χρόνο 6.77, που του έδωσε την 25η θέση στο σύνολο, ενώ στον ημιτελικό πήραν την πρόκριση 24 αθλητές. Ταχύτερος ήταν ο Γάλλος Κριστόφ Λεμέτρ με 6.59.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος. Με πειράζει που δεν έκανα και άλλες κούρσες σε αυτή τη διοργάνωση. Όταν είχα έρθει είχα στόχο να κάνω τρεις κούρσες στο Παρίσι και τελικά έκανα μόνο μία. Δεν πρόλαβα να το χαρώ», είπε ο πρωταθλητής μας.

Στον προκριματικό του μήκους των γυναικών η Καφούρου αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα. Από την πρώτη της κιόλας προσπάθεια η Ελληνίδα αθλήτρια άρχισε να κουτσαίνει, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στα 5,75 μ., που της έδωσε την 20ή θέση στο σύνολο.

«Μακάρι να μπορούσα να είχα αγωνιστεί κανονικά. Γιατί αυτό που έκανα σήμερα δεν ήταν σε καμία περίπτωση αγώνας. Ήθελα πολύ, αλλά δεν μπορούσα. Μέσα στον αγώνα προσπαθούσα να μη σκέφτομαι ότι πονάει το πόδι μου. Μέχρι ένα σημείο τα κατάφερνα, αλλά δεν μπορούσα να τρέξω», είπε η Καφούρου.

Την καλύτερη επίδοση σημείωσε η Ρωσίδα Γιούλια Πιντλούζναγια βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ με άλμα στα 6,74 μ., ενώ η Ιρίνε Πουστέρλα από την Ελβετία βελτίωσε το ρεκόρ της χώρας της με 6,71 μέτρα.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags