Facebook Pixel Μαθητές; Αναβολή; Μόνο στο μπάσκετ...
Life
| 2011-03-06 14:13:00

Μαθητές; Αναβολή; Μόνο στο μπάσκετ...

Μαθητές; Αναβολή; Μόνο στο μπάσκετ...

Οι μπασκετικοί έχουν το δικό τους καημό. Αναβλήθηκε ο τελικός του μπάσκετ για να μην γίνουν επεισόδια, αλλά στα ποδοσφαιρικά γήπεδα γίνεται χαμός.

Ο Φιλόσοφος στο superbasket.gr είχε ακριβώς την ίδια ιδέα με τον σκύλο, αλλά είδε το θέμα από τη δική του οπτική γωνία.

"Επεισόδια έγιναν στο Κλεάνθης Βικελίδης. Αλήθεια, ο κ. Μπιτσαξής θα αναβάλλει τα ματς Άρης - Ηρακλής που απομένουν σε όλα τα σπορ, μέχρι το τέλος της σεζόν;

Στο μπάσκετ είναι σπάνιο απίθανο να πέσει ξύλο, να μπουν οπαδοί μέσα και να κυνηγάνε τους παίκτες. Είτε τους δικούς τους, είτε τους αντίπαλους. Στο ποδόσφαιρο έγινε σε Παναθηναϊκός - ΑΕΚ, σε Αρης - Ηρακλής σε Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Και έχει γίνει και στη δεύτερη κατηγορία, συμβαίνει συχνά. Στο μπάσκετ είναι η εξαίρεση. Στο ποδόσφαιρο είναι πλέον κανόνας.

Κι όμως, στο ποδόσφαιρο ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού δεν έχει κάνει τίποτα. Ούτε μία αναβολή, ούτε ένα παιχνίδι με μαθητές. Το μπάσκετ την πλήρωσε και τελικός δεν γίνεται. Γιατί έτσι ήθελε από την αρχή η ΓΓΑ, όχι γιατί δεν μπορούσε να διεξαχθεί το ματς.

Δεν λέμε και στο μπάσκετ γίνονται ασχήμιες, υπάρχουν κακές στιγμές. Ομως ποτέ δεν έχει πληρώσει το ποδόσφαιρο κάτι. Αντίθετα ο τελικός αναβλήθηκε λόγω όσων συνέβησαν στο "Καραϊσκάκη". Κι όμως κ. Μπιτσαξής βρίσκεται ακόμα στη θέση του, δεν τον έχει ενοχλήσει κανείς.

Πολλοί σιωπούν, εμείς όχι. Το μπάσκετ βρίσκεται σε πόλεμο, θέλουν να το κάνουν ίσα και όμοια με το ποδόσφαιρο. Οχι, αυτό δεν γίνεται. Το μπάσκετ θα εκπροσωπεί πάντα επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα πρωταγωνιστούν, θα είναι σημείο αναφοράς. Και η Εθνική θα είναι αιώνια η επίσημη αγαπημένη. Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει αυτό σε κάποιους.

Αν τώρα θέλουν ο ΟΠΑΠ να δίνει στον Πανσερραϊκό, όσα δεν δίνουν σε ολόκληρη την Α1, θα υποστούν τις συνέπειες. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει... Στον τελικό στον Ελληνικό, πάντως, δύσκολα θα βλέπαμε σκηνές σαν του "Βικελίδης". Οπως δεν είδαμε κάτι ανάλογο στους τρεις προηγούμενους τελικούς που έγιναν εκεί ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Σε πολύ πιο τεταμένη κατάσταση.

Οχι, για να μην νομίζουν κάποιοι ότι θα τα κάνουν όλα όπως θέλουν και κανείς δεν θα μιλάει".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags