Facebook Pixel Γιατί οι εφημερίδες δεν ασχολούνται με τις κασέτες;
Life
| 2011-03-09 15:45:00

Γιατί οι εφημερίδες δεν ασχολούνται με τις κασέτες;

Γιατί οι εφημερίδες δεν ασχολούνται με τις κασέτες;

Εμείς αυτό δεν το καταλαβαίνουμε. Και δεν αναφερόμαστε στις εφημερίδες που χαρακτηρίζονται και παρουσιάζονται ως οπαδικές, αλλά στις αντικειμενικές ή αυτές που μοστράρονται ως αντικειμενικές.

Το θέμα με τις κασέτες είναι ή δεν είναι σοβαρό; Εμείς αυτό ρωτάμε. Παρουσιάζει ή δεν παρουσιάζει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον;

Ολη η πιάτσα βουϊζει εδώ και μέρες. Ο κόσμος ασχολείται με αυτό το ζήτημα. Στα φόρουμ γίνεται χαμός. Και ειδικά από χθες το βράδυ που βγήκαν οι πρώτες συνομιλίες στην φόρα.

Μια αθλητική εφημερίδα δεν πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα; Κι αν πρέπει τότε γιατί ψάχνουμε να το βρούμε με τα κυάλια στα πρωτοσέλιδα;

Όταν υπάρχει τέτοια βόμβα σαν κι αυτήν είναι δυνατόν να μην είναι πρώτο θέμα; Και να είναι πέμπτο, έκτο ή καθόλου; Ακόμα κι αν κάποιος θεωρεί ότι είναι π.χ. μονταρισμένες οι συνομιλίες ή ότι είναι προϊόν υποκλοπής ή ότι λένε μπούρδες, θα πρέπει να πάρει θέση. Ξεκάθαρη. Όχι να υπεκφεύγει. Από την άλλη, αν κάποιος θεωρεί ότι οι συνομιλίες βγάζουν λαβράκια για την άθλια εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τότε πάλι πρέπει να πάρει θέση.

Πάνω από τα μεταγραφικά ρεπορτάζ ή «ρεπορτάζ», αλλά ακόμα κι από τα διοικητικά του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ βρίσκεται η ίδια η αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για την οποία δήθεν όλοι κόπτονται. Πώς όμως; Κλείνοντας τα μάτια σε κάτι τόσο χοντρό σαν κι αυτό που βγαίνει στην φόρα; Ή μήπως όταν οι εφημερίδες κάνουν, όπως τώρα, ότι τις πιάνουν οι ντροπές; Αυτά είναι κωμικά.

Όταν ο εισαγγελέας ασχολείται, οι εκπομπές βγάζουν διαλόγους σαν κι αυτόν του Μπέου με τον Κούγια και στα σάιτ δημοσιοποιείται το περιεχόμενο των κασετών, τότε μια εφημερίδα δεν πρέπει απλά να κάνει καταγραφή, αλλά να κάνει και ρεπορτάζ, να ψάξει να βρει τι υπάρχει από πίσω και κυρίως να πάρει θέση!

Αυτό περιμένει ο κόσμος. Κι επειδή δεν το βλέπει, όχι τώρα αλλά επί χρόνια, γι’ αυτό οι εφημερίδες έχουν πάρει την κατρακύλα στην κυκλοφορία τους. Επειδή είναι αντικειμενικές στα εύκολα κι όχι στα δύσκολα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags