Facebook Pixel Δύσκολο καράβι ο Άρης
Life
| 2011-03-10 21:11:00

Δύσκολο καράβι ο Άρης

Δύσκολο καράβι ο Άρης

Ο Παντελής Ζουμπούλης γράφει για το ρίσκο της συμφωνίας του Σάκη Τσιώλη με τον Άρη, τη μετάβαση από μία μεσαία ομάδα σε μία μεγάλη και ρωτάει. Θα πετύχει ο Τσιώλης;

Δεν έχει κανείς την απαίτηση από τον Σάκη Τσιώλη να κάνει το «5 στα 5» στην συνέχεια. Η προσδοκία αυτή μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν είναι απαίτηση. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια απαίτηση. Αν, πάντως, ο Αρης πετύχει το απόλυτο ως το τέλος, σαφώς θα το πιστωθεί ο 52χρονος τεχνικός. Αν όχι, δεν πρόκειται να το χρεωθεί.

Όπως και να τελειώσει αυτή η σεζόν για τους «κίτρινους», εφόσον δεν είναι στην πεντάδα, ο νέος προπονητής του Αρη δεν πρόκειται να υποστεί καμία προσωπική φθορά. Είναι αυτονόητο κάτι τέτοιο, γιατί δεν προλαβαίνει να κάνει πολλά πράγματα σε δύο μήνες.

Βέβαια, μπορεί μαζί με τη διοίκηση να δηλώνουν ότι θα δώσουν τη μάχη τους –από τη στιγμή που υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες πρέπει ει να γίνει η ύστατη προσπάθεια- αλλά είναι προφανές ότι ο Τσιώλης θα κριθεί τη νέα χρονιά. Όχι φέτος. Αυτούς τους δύο μήνες έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλά το υλικό που παραλαμβάνει και να ετοιμάσει τον Αρη για την επόμενη σεζόν. Τότε, που και ο ίδιος το ξέρει από τώρα, δεν έχει το δικαίωμα να αποτύχει. Ο Αρης πρέπει του χρόνου τέτοια εποχή να είναι σίγουρος για την πεντάδα και την Ευρώπη, και όχι να αγχώνεται.

Ο Σάκης Τσιώλης έδειξε καλά δείγματα γραφής στον Ολυμπιακό Βόλου και το καλύτερο διαπιστευτήριο των προπονητικών του ικανοτήτων αποτελεί η πορεία της Βολιώτικης ομάδας. Δεν είναι τυχαία. Το ξέρει το αντικείμενο, είναι σοβαρός και μεθοδικός, έχει καλή επαφή με τους παίκτες, του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Παίζει καλό ποδόσφαιρο ο Βόλος. Είναι προπονητής με συγκεκριμένη φιλοσοφία και έχει σχέδιο. Δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη. Άλλο Βόλος όμως, άλλο Αρης. Τώρα θα κολυμπήσει στα βαθιά και είναι η πρώτη του φορά που βουτάει σε δύσκολα νερά ως προπονητής.

Ο Αρης είναι μεγάλο και δύσκολο καράβι. Στον Αρη θα έχει κάθε Κυριακή 20 χιλιάδες κόσμο στις κερκίδες να απαιτεί τη νίκη, η πίεση θα είναι μεγαλύτερη, τα αποδυτήρια πιο δύσκολα, ο κόσμος πιο απαιτητικός. Και γκρινιάρης πολλές φορές. Όλα αυτά δεν τα είχε στο Βόλο, ούτε σε καμία άλλη ομάδα της καριέρας του ως τώρα. Συνεπώς, καλείται να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση και πιθανόν να χρειαστεί να αναθεωρήσει κάποια πράγματα στη φιλοσοφία του.

Το low profile που έχει ίσως πρέπει να το αλλάξει κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί ίσως και να τον έχει αδικήσει στη μέχρι τώρα καριέρα του. Θέλουμε να πούμε ότι στον Αρη πιθανόν να χρειαστεί κάποιες φορές να πάρει και το… μαστίγιο, πρέπει να είναι έτοιμος.

Είναι η μεγάλη του ευκαιρία να αλλάξει την προπονητική του μοίρα και υποθέτουμε ότι θα αφοσιωθεί ψυχή τε και σώματι για να κερδίσει το πιο μεγάλο στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του.

Ο Αρης στρέφεται σε λύση Ελληνα προπονητή μετά από περίπου έξι χρόνια (ο Μιχαλήτσος είχε τον χαρακτήρα του υπηρεσιακού) κι αυτό ίσως κάτι να σημαίνει. Σε ότι αφορά τον Αρη, η επιλογή του Τσιώλη έχει τα θετικά της σημεία, έχει όμως και δόση ρίσκου. Το θετικό είναι ότι ο Τσιώλης έχει καιρό μπροστά του για να δουλέψει και να ετοιμάσει την ομάδα για την επόμενη χρονιά. Το γράψαμε και την προηγούμενη φορά ότι άποψή μας είναι πως αυτό το καλοκαίρι ο Αρης πρέπει να προχωρήσει σε μία γενικότερη αναθεώρηση της αγωνιστικής του φιλοσοφίας και η πρόσληψη Ελληνα προπονητή ίσως να παραπέμπει σε κάτι τέτοιο.

Για να πετύχει, πάντως, ο Τσιώλης στον Αρη, από τη στιγμή που δεν διαθέτει ακόμη το «ειδικό βάρος» για έναν ηλεκτρικό πάγκο όπως είναι αυτός που κάθεται από σήμερα, χρειάζεται να υποστηριχτεί από όλους με ειλικρινείς προθέσεις. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και να έχει… γερό στομάχι.

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags