Facebook Pixel Τρία δευτερόλεπτα για μια αιωνιότητα! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-03-11 10:19:00

Τρία δευτερόλεπτα για μια αιωνιότητα! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρία δευτερόλεπτα για μια αιωνιότητα! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Κορυφαίοι αθλητές, εκπληκτικοί προορισμοί και περίτεχνες καταδύσεις - το πρωτάθλημα Red Bull Cliff Diving World Series επιστρέφει για τρίτη χρονιά και υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις. Στις 22 Μαΐου αγώνας και στην Αθήνα!

Από το Μάρτιο έως το Σεπτεμβρίο του 2011, οι καλύτεροι αθλητές στον κόσμο θα εντυπωσιάσουν το κοινό με ριψοκίνδυνες καταδύσεις από τα 27 μέτρα, με στόχο την κατάκτηση του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή σε επτά απαιτητικούς αγώνες, ανάμεσα στους οποίους και ο αγώνας της Αθήνας, στις 22 Μαΐου!

Το πρωτάθλημα Red Bull Cliff Diving World Series αποτελεί την παγκόσμια πλατφόρμα των καλύτερων, πιο έμπειρων και δημιουργικών αθλητών.

Οι δωδεκάδα της νέας σεζόν διαμορφώθηκε από τους έξι καλύτερους συμμετέχοντες του 2010 που προκρίθηκαν αυτόματα, και από έξι ακόμα αθλητές οι οποίοι αφού αναμετρήθηκαν σε έναν προκριματικό γύρο μαζί με άλλους νέους και πολλά υποσχόμενους αθλητές, τον Ιανουάριο 2011, προκρίθηκαν στο φετινό πρωτάθλημα.

Όμως, το 2011, δεν αναμένεται απλώς μία μάχη μεταξύ των έμπειρων και των νέων αθλητών. Θα είναι μία χρονιά κατά την οποία η πλειοψηφία των αθλητών θα παρουσιάσει τουλάχιστον ένα νέο τύπο κατάδυσης. Αυτή είναι η ευκαιρία τους για να ξεχωρίσουν και να κάνουν τη διαφορά.

Η νέα μορφή του διαγωνισμού υπαγορεύει ότι μετά τις τρεις πρώτες καταδύσεις προκρίνονται μόνο οι καλύτεροι έξι αθλητές για μία τελική κατάδυση, γεγονός που προσθέτει επιπλέον αγωνία για τους αθλητές αλλά και για το κοινό.

Η επιτάχυνση, που ευνοείται από τη βαρύτητα, σε συνδυασμό με τις ακροβατικές κινήσεις που κόβουν την ανάσα, συνθέτουν το άθλημα του cliff diving. Σε μόλις τρία δευτερόλεπτα, οι αθλητές απογειώνονται από την πλατφόρμα ύψους 27 μέτρων, όσο δηλαδή το ύψος ενός οκταόροφου κτιρίου, αναπτύσσοντας ταχύτητες που ξεπερνούν τα 85χλμ.

Εκεί που δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, η απόλυτη αυτοσυγκέντρωση και ο έλεγχος του σώματος είναι απαραίτητα στοιχεία. Μία αλάνθαστη εκτέλεση μπορεί να ανταμειφθεί έως και με 10 βαθμούς από την επιτροπή πέντε διεθνών κριτών που βαθμολογούν την απογείωση, τη θέση του σώματος στον αέρα και τη βύθιση στο νερό.

Στον ελληνικό αγώνα ανάμεσα στην κριτική επιτροπή θα είναι ο Greg Louganis, o ελληνικής καταγωγής δύο φορές Χρυσός Ολυμπιονίκης, και πιο διάσημος αθλητής καταδύσεων όλων των εποχών!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, με έναν συγκλονιστικό τελικό που πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρα του αθλήματος, στη Χαβάη, ο Gary Hunt ανακηρύχθηκε πρωταθλητής για τη σεζόν 2010 και πήρε το στέμμα από τον Orlando Duque.

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος:

12 Μαρτίου: Rapa Nui ΧΙΛ
10 Απριλίου: Yucatán ΜΕΞ
22 Μαΐου: Αθήνα ΕΛΛ
18 Ιουνίου: La Rochelle ΓΑΛ
24 Ιουλίου: Malcesine ITA
20 Αυγούστου: Βοστόνη ΗΠΑ
4 Σεπτεμβρίου: Yalta ΟΥΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags