Facebook Pixel Οι διαμαρτυρίες για διαιτησίες είναι για τους... δευτερότριτους
Life
| 2011-03-14 00:06:00

Οι διαμαρτυρίες για διαιτησίες είναι για τους... δευτερότριτους

Οι διαμαρτυρίες για διαιτησίες είναι για τους... δευτερότριτους

O Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού στην Τούμπα και υποστηρίζει ότι οι μόνιμες φωνές για τις διαιτητικές αποφάσεις δεν ταιριάζει σε πρωταθλητές, όπως οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, μετά την ήττα του στην Τούμπα και πλέον η επόμενη ευκαιρία των πειραιωτών είναι στο εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Εκεί με νίκη, οι «ερυθρόλευκοι»στέφονται πρωταθλητές αν και όπως εξελίχθηκε το ματς στην Τούμπα, άνετα οι πειραιώτες θα μπορούσαν να έχουν πάρει από την 26η αγωνιστική την κούπα. Για τη διαιτησία του Κωνσταντινέα δε θα πούμε πολλά, απλά μόνο ότι δεν υπάρχει ούτε...υποψία πέναλτι στη φάση του Βιεϊρίνια.

Μάλλον ο Κωνσταντινέας τα έκανε θάλασσα στη συγκεκριμένη φάση και αυτό φαινόταν άλλωστε από τις αντιδράσεις του στις διαμαρτυρίες των παικτών του Ολυμπιακού. Δε χρειάζεται πάντως να σταθεί κανείς από τους «ερυθρόλευκους» στη συγκεκριμένη φάση, αυτό θα είναι λάθος. Οι φωνές, ειδικά οι μόνιμες, για τις διαιτητικές αποφάσεις είναι στην Ελλάδα το καλύτερο άλλοθι των...τριτοδεύτερων, είτε είναι πίσω δέκα πόντους είτε εικοσιεφτά.

Για το ματς λοιπόν, ο Ολυμπιακός δεν ήταν απογοητευτικός όσο στο ματς Κυπέλλου, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος πως έλειπαν ο Τοροσίδης και ο Μιραλάς και δεν κάνω καν αναφορά στους Ριέρα, Ραούλ Μπράβο. Το ματς λοιπόν στο πρώτο ημίχρονο το ήλεγχε απόλυτα ο Ολυμπιακός, που κατάφερε να σκοράρει και είχε δύο ακόμα καλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά στο φινάλε του ημιχρόνου δέχθηκε το 1-1.

Πάμε λοιπόν σε αυτή τη φάση και να σταθούμε σε δύο παίκτες των «ερυθρόλευκων». Από τη μία στον Ντένις Ρόμενταλ και από την άλλη στον Ούρκο Πάρντο. Απογοητευτική η αντίδραση του Δανού που «πιάνει αέρα» στην προσπάθεια του ν' αποκρούσει, τραγική όμως και η αντίδραση του Πάρντο που «δωρίζει» το γκολ στον Κουτσιανικούλη.

Για το δεύτερο μέρος τα πράγματα ήταν διαφορετικά, καθώς ο «δικέφαλος» του Βορρά είχε καλύτερα πατήματα, αλλά όλα έδειχναν πως αν δεν έδινε το πέναλτι ο Κωνσταντινέας δύσκολα η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έφτανε στη νίκη.
Αυτό όμως στο οποίο πρέπει να σταθεί κάποιος είναι στο ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε σωστή αντίδραση μετά το δεύτερο γκολ που δέχθηκε. Δεν μπόρεσε ν' απειλήσει ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τους φίλους των «ερυθρόλευκων». Η επικείμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, δε γίνεται να... κουκουλώσει τα προβλήματα που έχουν σαν ομάδα οι «ερυθρόλευκοι».

Κι εδώ πρέπει να σταθεί ο προπονητής των πειραιωτών και η διοίκηση της ομάδας. Όχι στο αν έδωσε πέναλτι για γέλια ο Κωνσταντινέας, αλλά στα κενά που έχει ο Ολυμπιακός σαν ομάδα. Σε αυτά τα κενά πρέπει να εστιάσει ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» και να κινηθεί ανάλογα η διοίκηση στο μεταγραφικό πεδίο. Αν το κάνει (και ο προπονητής και η διοίκηση) ο Ολυμπιακός θα έχει κερδίσει πολλά. Αν όχι τότε θα υπάρχει θέμα και μάλιστα μεγάλο.
REDάκια

*Ο Πάρντο δεν είναι ήρεμος και αυτό φαίνεται. Η νευρικότητα όμως του προκαλεί πρόβλημα, όπως και το ότι έχει υιοθετήσει ένα παιχνίδι πολύ έξω απ' τα δοκάρια του. Δείχνει να έχει υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του σε πολλές φάσεις και αυτό δεν του βγαίνει πάντα σε καλό.

*Ο Ντένις Ρόμενταλ καλό θα είναι να ετοιμάζει τις...βαλίτσες του για τη μεγάλη επιστροφή στην πατρίδα του. Ο Ολυμπιακός... τσίμπησε από τις τρεις καλές εμφανίσεις του Δανού στο Μουντιάλ και την... πάτησε. Το παιδί είναι αλλού γι' αλλού και ώρες ώρες λες πως δεν καταλαβαίνει τι γίνεται.

ΠΗΓΗ: www.sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags