Facebook Pixel "Ιστορικός συμβιβασμός"
Life
| 2011-03-14 11:46:00

"Ιστορικός συμβιβασμός"

"Ιστορικός συμβιβασμός"

Ο Κώστας Καίσαρης σχολιάζει στο blog του το... "κασέτα-gate", αλλά και τον ιστορικό συμβιβασμό που κλείνει την υπόθεση πριν καλά καλά αυτή ανοίξει...

Ο Αλέξης Κούγιας ψάχνει να βρει την τρίτη κασέτα. Δεν πρόκειται, όμως, να τη βρει ποτέ. Και δεν θα τη βρει, γιατί αυτός που την έχει δεν θα τη δώσει. Δεν θέλει να τη δώσει. Η υπόθεση Δαλούκα είναι ελεγχόμενη 100%.

Από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν είναι προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας οι δύο κασέτες που έχουν διαρρεύσει. Αυτός που τις είχε στη διάθεση του, θέλησε να δημοσιοποιηθούν. Για να στοχοποιήσει τον Αχιλλέα Μπέο και μόνο. Και σε αυτόν αποκλειστικά θα περιοριστεί η δικαστική διερεύνηση. Με το χειρότερο σενάριο να μιλάει για το κακουργηματικό αδίκημα της εκβίασης (εξαιρετικό δύσκολο όμως) και το καλύτερο στην αθώωση λόγω αμφιβολιών.

Πιλότος η κατάθεση Δαλούκα: «δεν δωροδοκήθηκα και δεν προσπάθησαν ποτέ να με δωροδοκήσοδυν». Προφανές. Αν έλεγε εκ των υστέρων ότι είχε προσπαθήσει ο Μπέος να τον δωροδοκήσει για το ματς Άρης-Παναθηναϊκός, θα ήταν υπόλογος γιατί το είχε αποκρύψει και δεν το είχε καταγγείλει ως όφειλε έγκαιρα. Δήλωσε άγνοια σχετικά με την υπόθεση του Ιταλού διαιτητή του Μακάμπι-Ολυμπιακός, ενώ αρνήθηκε ότι είχε την παραμικρή επαφή ή έστω ενόχληση από τους Μαρινάκη-Πατέρα.

Με δεδομένο ότι άλλος ουσιώδης μάρτυρας δεν υπάρχει, η κατάθεση Δαλούκα οδηγεί και την ποδοσφαιρική και την ποινική δικαιοσύνη στον μονόδρομο που ακούει στο όνομα Αχιλλέας Μπέος. Κάθε άλλο παρά τυχαίο. Γιατί αυτός και μόνο ήταν ο στόχος. Ούτε η αποκάλυψη κάποιου κυκλώματος, ούτε η εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Η ύπαρξη της περιβόητης τρίτης κασέτας είναι δεδομένη , όπως είναι πιθανό να υπάρχουν κι άλλες που δεν τις έχει ακούσει κανένας. Ο Βοργιάς έχει ρίξει στο τραπέζι το όνομα του Σοφοκλή Πιλάβιου, στην τηλεόραση όμως. Όχι στην κατάθεση του στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου. Ο Κούγιας που πράγματι την έχει ακούσει δεν την έχει στη διάθεση του και δεν μπορεί να την επικαλεστεί. Τονίζει, όμως, ότι ακούγονται ότι μιλάνε δύο κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Και πράγματι έτσι είναι. Οι οποίοι δεν λένε κάτι καινούργιο, αλλά επιβεβαιώνουν ότι γνωρίζουν. Ειδικότερα για το Μακάμπι-Ολυμπιακός, αλλά και για την πίεση στον Δαλούκα για το Άρης-Παναθηναϊκός που ακολούθησε. Κατά κάποιο τρόπο η τρίτη κασέτα επιβεβαιώνει τις άλλες δύο που έχουν κυκλοφορήσει.

Άλλο είναι, όμως, να βγάζει τον Μπέο στη σέντρα και εντελώς διαφορετικό η ιστορία να φτάνει σε πρόσωπα υπεράνω υποψίας. Που η γνώση τους και μόνο δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση. Στην Ιταλία έγινε το «Calciopoli» με τον Μότζι και τον υποβιβασμό της Γιουβέντους. Στην Ιταλία είχε γίνει πολύ νωρίτερα ο «ιστορικός συμβιβασμός». Όταν ο ηγέτης του κομουνιστικού κόμματος Ενρίκο Μπερλίγκουερ, τον είχε βάλει σαν στόχο για να βγει η αριστερά αλλά κι η χώρα από το αδιέξοδο. Η υπόθεση Δαλούκα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την διαδικασία της κάθαρσης του «Calciopoli», γιατί έχει ήδη προκύψει ιστορικός συμβιβασμός. Όχι ανάμεσα σε πολιτικά κόμματα, ή ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά σε επίπεδο προσώπων. Μπορεί να είμαστε αντίπαλοι, μπορεί να έχουμε ανταλλάξει βαριές κουβέντες, αλλά μέχρι εκεί. Υπάρχουν και όρια, ειδικότερα όταν τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται σοβαρά.

Η υπόθεση Δαλούκα έκλεισε πριν καλά καλά ανοίξει. Από την περασμένη Παρασκευή με την κατάθεση του. Στη σέντρα ο Αχιλλέας Μπέος κι όλοι άλλοι στην εξέδρα να παρακολουθούν το θέαμα.

Πηγή:sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags