Facebook Pixel "Οι κασέτες και τα κουκούτσια"
Life
| 2011-03-14 12:34:00

"Οι κασέτες και τα κουκούτσια"

"Οι κασέτες και τα κουκούτσια"

Ο Αντώνης Πανούτσος γράφει στο Πρώτο Θέμα για την... κασετολογία των τελευταίων ημερών, τα λάθος σφυρίγματα και κάποια ερωτήματα που γεννιούνται...

Στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη στο BLUE SKY ο πρώην διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς αποκάλυψε την ύπαρξη κασέτας που αναφέρεται στη διαιτησία του Γιώργου Δαλούκα στο ματς του περασμένου Σεπτεμβρίου ανάμεσα στον Αρη και τον Παναθηναϊκό. Στη μονταρισμένη κασέτα ακούγεται η φωνή του Αχιλλέα Μπέου να εξιστορεί τις συζητήσεις του αναφορικά με το γιατί πρέπει να σφυρίξει ο Δαλούκας αντί του Κάκου ώστε να δώσει «52% - 48% και όλα τα κουκούτσια υπέρ του Αρη». Η φωνή όμως του συνομιλητή του Αχιλλέα Μπέου δεν ακούγεται, δίνοντας την εντύπωση ότι ο Μπέος μιλάει στα ντουβάρια.

Ο Μπέος μοιάζει να μιλάει στα ντουβάρια και στη δεύτερη κασέτα που έβγαλε ο Αλέξης Κούγιας. Η κασέτα αναφέρεται στο ματς της Μακάμπι με τον Ολυμπιακό, που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι. Οι αναφορές στην κασέτα είναι για τον Ιταλό διαιτητή Λούκα Μπάντι που διαιτήτευσε το ματς. Σύμφωνα με αυτά που ακούγονται, ρωτήθηκαν δυο-τρεις άνθρωποι αν ο Μπάντι «πλησιάζεται», αλλά απάντησαν ότι είναι ένας νέος διαιτητής που θέλει να κάνει καριέρα. Στη συνέχεια της κασέτας γίνεται και πάλι αναφορά στον Γιώργο Δαλούκα ότι τα λεφτά -ακούγεται ότι είναι 200.000- ποτέ δεν έφτασαν στα χέρια του και ο Μπέος του λέει: «Τελειώσαµε μαζί, δεν θέλω ούτε καληµέρα. Σε έσωσα». Εδώ τελειώνουν και τα στοιχεία. Είναι δύο κασέτες αναμφίβολα με τη φωνή του Μπέου, απροκάλυπτα «πειραγμένες», που αυτός που τις μόνταρε άφησε τα κομμάτια που τον ενδιέφερε να ακουστούν. Σε δικαστήριο -ούτε καν αθλητικό- ως πειστήρια δεν στέκουν, αλλά ως στοιχεία από τα οποία μπορεί να ξεκινήσει μια έρευνα έχουν ανεκτίμητη αξία. Κυρίως γιατί εκτός από το ματς του Αρη με τον Παναθηναϊκό, που είναι εγχώριο και ενδιαφέρει μόνο την ΕΠΟ, γίνονται αναφορές σε δύο διεθνή ματς.

Το πρώτο είναι φυσικά το ματς της Μακάμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είχε χάσει το ματς και αποκλείστηκε. Από την κασέτα είναι σαφές ότι η προσπάθεια να πλησιαστεί ο διαιτητής ποτέ δεν έγινε, αφού ήταν νέος και πήγαινε για καριέρα, αλλά η πρόθεση παραμένει. Το δεύτερο ματς είναι ένα διεθνές ματς Πολωνία - Ισπανίας Under 21, δηλαδή του πρωταθλήματος Νέων. Το ματς είχε διαιτητεύσει τον περασμένο Ιούλιο ο Γιώργος Δαλούκας και είχε λήξει 1-0 υπέρ των Ισπανών. Η αναφορά στην πρώτη κασέτα «Οταν τον πήρα στην Πολωνία και του είπα “πρόσεχε, θα βγεις να βοηθήσεις; Μη µε εκθέσεις, γιατί τότε θα έρθουν Ρώσοι, Βούλγαροι, Ρουµάνοι και δεν θα μπορώ να τους ελέγξω”. Τον ρώτησα αν θέλει να παίξει. Του είπα “πρόσεχε, θα έρθει κόσµος που δεν μπορώ να ελέγξω. Και µη µου λες μετά να µπω ή να µην µπω μπροστά”» πιθανόν αφορά στο συγκεκριμένο ματς και αν πράγματι υπήρξε ενδιαφέρων στόχος, μπορεί να ήταν μόνο το Στοίχημα. Η UEFA είναι ευαίσθητη σε ύποπτα ματς σε σχέση με το Στοίχημα και για μία ακόμα φορά περιμένουμε να λύσουν τα προβλήματά μας οι ξένοι.

Το λάθος σφύριγμα

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε εντυπωσιάσει ο παροπλισμός του Γιώργου Δαλούκα για ένα ανύπαρκτο πέναλτι που είχε δώσει υπέρ του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Αρη. Η κίνηση αρχικά είχε περάσει ως επίδειξη δύναμης του Βαγγέλη Μαρινάκη, που μόλις είχε αναλάβει τον Ολυμπιακό. Από τότε, όμως, είχαν δημιουργηθεί απορίες. Πώς είναι δυνατόν ο πιο ελπιδοφόρος Ελληνας νέος διαιτητής, που μπροστά στον Μισέλ Πλατινί και υπό το περήφανο βλέμμα του Θόδωρου Θεοδωρίδη είχε διαιτητεύσει το ματς των Νέων ανάμεσα στην Ιντερ και την Μπάγερν πριν από τον τελικό του Τσάμπιονs Λιγκ, να φαγωθεί για ένα παλιοπέναλτι; Τελικά οι λόγοι που διπλωματικά δεν προβλήθηκαν από την ΕΠΟ μοιάζει να είναι πολύ πιο σημαντικοί από ένα λάθος σφύριγμα…

O Αλέξης Κούγιας

Οι λόγοι που ο Αλέξης Κούγιας μπλέχτηκε στην υπόθεση είναι περισσότεροι από το πάθος για την εξεύρεση της αλήθειας. Ο Κούγιας, που είναι πρόεδρος της Παναχαϊκής, βρίσκεται στην τελική ευθεία της κούρσας της Γ’ Εθνικής χωρίς ακόμα η Πανάχα να έχει εξασφαλίσει την άνοδό της. Καταγγέλλοντας τα κυκλώματα του παρασκηνίου, ο Κούγιας μπορεί να πιέζει τους διαιτητές, αφού κάθε αρνητικό σφύριγμα κατά της Παναχαϊκής θα καταλογίζεται «στα σχέδια του παρασκηνίου να εκδικηθούν τον ίδιο και την Παναχαϊκή για τις αποκαλύψεις που έκανε».

Οι συνομιλητές

Η ερώτηση του εκατομμυρίου είναι ποιοι είναι οι συνομιλητές του Αχιλλέα Μπέου στην πρώτη και τη δεύτερη κασέτα. Στην πρώτη κασέτα η περίπτωση να μιλάει με τον Νίκο Πατέρα μπορεί να αποκλειστεί. Εκτός αν ο Μπέος είχε τρελαθεί και εξηγούσε στον Πατέρα πώς προσπάθησε να αλλάξει τον Κάκο με τον Δαλούκα για να σφυρίξει το ματς υπέρ του Αρη. Στη δεύτερη κασέτα ο Πατέρας αρνείται ότι είναι αυτός που μιλάει με τον Μπέο, αλλά η πιθανότητα υπάρχει, στη λογική ότι του εξιστορεί τα παθήματα του Μαρινάκη στα χέρια του Δαλούκα.

Οι κασέτες

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, υπάρχει και τρίτη κασέτα, την οποία άκουσε, αλλά δεν τον άφησαν να την κρατήσει. Το ερώτημα όμως είναι πού τη βρήκε, αφού λέει ότι οι δύο πρώτες τού ήρθαν στο γραφείο με το ταχυδρομείο. Για να δούμε, όμως, πόσες θα βγουν οι κασέτες. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Βοργιά, είναι επτά ή οκτώ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags