Facebook Pixel Αλλάζει λογική o Άρης με τον Τσιώλη
Life
| 2011-03-14 18:57:00

Αλλάζει λογική o Άρης με τον Τσιώλη

Αλλάζει λογική o Άρης με τον Τσιώλη

Ο Παντελής Ζουμπούλης γράφει για το διαφορετικό πρόσωπο που έδειξε ο Άρης στον αγώνα με την Κέρκυρα, το οποίο φέρει την σφραγίδα του νέου του προπονητή…

Αναρωτιούνται, ίσως, πολλοί πως ο Άρης πέτυχε σ’ ένα μόνο παιχνίδι, στην Κέρκυρα, το ¼ των γκολ που πέτυχε συνολικά στο πρωτάθλημα μέχρι την Κυριακή. Πράγματι, αποτελεί θέμα προς διερεύνηση. Μην το ψάχνετε όμως.

Γιατί, όσο κι αν το ψάξετε, όσο κι αν προσπαθήσετε να το αναλύσετε, θα χαθείτε στην… ανάλυση. Δεν υπάρχει εξήγηση στο γεγονός ότι ο Άρης σημείωσε 4 γκολ στην Κέρκυρα ενώ μέχρι πρότινος είχε 16 γκολ σε 25 ματς, ανάγεται κι αυτό στη σφαίρα του... ανεξήγητου. Όπως τόσα και τόσα άλλα φέτος για τους "κίτρινους", μη λέμε ξανά τα ίδια...

Δεν είναι μόνο τα τέσσερα γκολ όμως που πέτυχε όμως ο Άρης σ’ αυτό το ματς. Επιτέλους εδέησε να σκοράρει ο Κόκε, επιτέλους είδαμε και κάτι από τον παλιό καλό Καστίγιο που σκόραρε κι αυτός.

Κάθε Δευτέρα βράδυ η δράση της Πριμέρα Ντιβιζιόν ολοκληρώνεται στη Unibet TV. Δες ζωντανά στις 22:00 Χετάφε-Αθλ. Μπιλμπάο με επιλογή μπόνους έως €250!
Αν προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τα τέσσερα γκολ, ο Άρης πέτυχε στην Κέρκυρα τέσσερα γκολ σε… δύο φάσεις. Τα πρώτα δύο προήλθαν από στημένη φάση κόντρα στη ροή του αγώνα, αφού μέχρι το 60’ εμφάνισε τις γνωστές του παθογένειες. Το τρίτο και το τέταρτο γκολ ήρθαν όμως από οργανωμένες προσπάθειες με εκπληκτικά τελειώματα. Η ασίστ του Νέτο στον Καστίγιο και μετά του Μεξικανού στον Κόκε ήταν… ζωγραφιές. Ο Αρης ανέβασε την απόδοσή του μετά το 60’ κι έφτασε στο 3-4 για δύο λόγους θαρρούμε.

Πρώτον, γιατί μετά το 2-2 μίλησε η ατομική ποιότητα κάποιων παικτών του. Του Καστίγιο, του Νέτο και του Κόκε κατά κύριο λόγο, αφού από δικές τους επινοήσεις έγινε το 2-2… 2-4. Δεύτερον, ο Τσιώλης το… παίδεψε πολύ από τον πάγκο και εν τέλει δικαιώθηκε για όλες τις επιλογές του. Τις εσωτερικές αλλαγές και αυτές στην ανάπαυλα.

Η κίνηση να πάει τον Καστίγιο στον άξονα δίπλα στον Κόκε μετά το 20’ αποδείχθηκε σοφή, αφού οι δύο τους έδειξαν ότι μπορούν να συνεργαστούν όταν είναι κοντά. Επειτα, η είσοδος του Τόχα και του Σακάτα στο β’ μέρος τον βοήθησαν προοδευτικά να ισορροπήσει, να κυκλοφορήσει λιγάκι τη μπάλα και με τον Γιαπωνέζο να κλείσει τον αριστερό διάδρομο που "έμπαζε". Η είσοδος των δύο παικτών στο κέντρο απελευθέρωσε τον Καστίγιο μπροστά και όλα αυτά μαζί έφεραν την "τεσσάρα".

Ο Τσιώλης διαχειρίστηκε πολύ καλά το ντεμπούτο του και εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι ο ερχομός του επέδρασε θετικά στη ψυχολογία των παικτών του. Τακτικά τα πήγε επίσης πολύ καλά. Εψαξε πολλές λύσεις από τον πάγκο μετά το 1-0 και το 2-1, έκανε αρκετές εσωτερικές αλλαγές μέχρι να βρει το σωστό σχήμα.

Αν και είναι νωρίς για συμπεράσματα, φαίνεται ότι ο Τσιώλης δεν είναι της λογικής να διαφυλάξουμε πρώτα το μηδέν πίσω και να κερδίσουμε 1-0, αλλά του να… βάλουμε περισσότερα γκολ από αυτά που θα δεχτούμε για να κερδίσουμε. Τον ενδιαφέρει περισσότερο η επίθεση από την άμυνα. Δεν είναι κακό αυτό, αρκεί να βρει τις σωστές ισορροπίες στην ομάδα. Εξάλλου, τις αμυντικές αρετές αυτής της ομάδας τις ξέρουμε, τις επιθετικές για διαφόρους λόγους δεν μπόρεσε να αναδείξει μέχρι τώρα.

Όσο για την εικόνα του Άρη μέχρι το 60’, έχουμε την εντύπωση ότι ευθύνεται στα… 49 επίσημα παιχνίδια που έδωσε από το ξεκίνημα της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι φανερό ότι ορισμένοι παίκτες είναι "σκασμένοι", ότι βρίσκονται στα όριά τους. Και υποθέτουμε ότι αυτό απασχολεί τον Τσιώλη, αλλά δεν έχει πολλές λύσεις αυτή τη στιγμή. Οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να αντέξουν ως το τέλος και να το παλέψουν για να μπουν στα πλέι όφ, έστω κι αν δεν εξαρτάται μόνο από τον Άρη...

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags