Facebook Pixel «Ευχαριστώ, δεν θα έρθω. Θέλω πράξεις, όχι λόγια»
Life
| 2011-03-14 21:32:00

«Ευχαριστώ, δεν θα έρθω. Θέλω πράξεις, όχι λόγια»

«Ευχαριστώ, δεν θα έρθω. Θέλω πράξεις, όχι λόγια»

Οριστική και… επίσημη είναι η «πόρτα» του Παναγιώτη Μπιτσαξή στην πρόσκληση της Σούπερ Λιγκ στο ΔΣ της Τρίτης, στο οποίο θα συζητήσουν την πρόταση του ΓΓΑ για «μεταφορά» του πρωταθλήματος στην ΕΠΟ.
 

Ο κ. Μπιτσαξής σε μία μακροσκελέστατη επιστολή του προς την Σούπερ Λιγκ αναφέρει πως δεν θα παραστεί στο ΔΣ και εξηγεί πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι παρών, αφού πρώτα περιμένει να του παρουσιάσουν τα πλάνα τους για τις αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, αναφέρεται για ακόμα μία φορά στο θέμα της χρηματοδότησης.

Αναλυτικά:

Ο  Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής έλαβε πρόσκληση με το ακόλουθο περιεχόμενο από την Super League « Κύριε Γενικέ, Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αύριο Τρίτη 15.03.2011 και ώρα 14:00 πραγματοποιείται έκτακτο Δ.Σ της Super League στα γραφεία του Συνεταιρισμού, με αποκλειστικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και ειδικότερα την επιστολή που αποστείλατε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, την Παρασκευή 11.03.2011. Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σας προσκαλούμε όπως παρευρεθείτε προσωπικά στην αυριανή συνεδρίαση, ώστε να πραγματοποιηθεί μία ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την θετική σας ανταπόκριση και παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε σχετικά για την παρουσία σας.»

Σχετικά με την πρόσκληση αυτή ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού απέστειλε την παρακάτω απάντηση:  

 Ευχαριστώ για την πρόσκληση και εύχομαι να έχετε μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για το καλό του ποδοσφαίρου. Στην επιστολή μου προς την ΕΠΟ την οποία απέστειλα εκ μέρους της Κυβέρνησης σημείωσα το εξής «Η Super League, υπό τις περιστάσεις με τον τρόπο που λειτουργεί αλλά και με τη συμπεριφορά σημαντικών παραγόντων που την απαρτίζουν είναι ακατάλληλη να διοργανώσει πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ φέρει την ευθύνη απέναντι στην Πολιτεία για την φερεγγυότητα και την αξιοπιστία όλων των πρωταθλημάτων».

Ανέφερα επίσης «Η Ελληνική πολιτεία διατηρεί το δικαίωμα κατά την κρίση της και σταθμίζοντας το δημόσιο συμφέρον να διακόψει εν όλω ή εν μέρει καθώς και να εξαρτήσει από προϋποθέσεις την κρατική χρηματοδότηση και σύντομα θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις». Γνωρίζετε άλλωστε ότι κατόπιν των ανωτέρω και με το δεδομένο τις παραπάνω θέσεις συμμερίζεται και ο ΟΠΑΠ έχουν ήδη ανασταλεί οι χρηματοδοτήσεις της τρέχουσας περιόδου.

Στην επιστολή μου αυτή απάντησε η ΕΠΟ δηλώνοντας ότι πολλές από τις θέσεις που διατυπώνονται με αυτήν « Ανταποκρίνονται σε προβληματισμούς που συζητάει η ΕΠΟ και εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πρωτοβουλίας για την συνολική αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου και των εθνικών πρωταθλημάτων». Σημειώνεται τέλος ότι η ΕΠΟ έχει κληθεί με την επιστολή μου «να προσκομίσει σαφές σχέδιο με το οποίο να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά σε οργανωτικό και πειθαρχικό επίπεδο, τα θέματα της βίας και της αξιοπιστίας, συγκεκριμένα μέτρα θωράκισης της διαιτησίας και συγκεκριμένες μεταβολές του πειθαρχικού της κώδικα».

Δεν έχει διαφύγει της προσοχής επίσης ότι η τοποθέτηση της Super League στην επιστολή μου, ανεξαρτήτως των επιμέρους θέσεων, σημειώνει ότι εκφράζεται «χωρίς προσπάθεια αποποίησης του μεριδίου ευθύνης που αντιστοιχεί στην Super League».
     
Με τα παραπάνω δεδομένα, εκτιμώ ότι η θέση της Πολιτείας έχει εκφραστεί με απόλυτη σαφήνεια και η παρουσία μου στην συνεδρίασή σας, κατόπιν της πρόσκλησής σας, δεν θα προσθέσει κάτι ουσιαστικό.
       
Το συντεταγμένο ποδόσφαιρο οφείλει άμεσα, με επίσημο εκφραστή την ΕΠΟ, αλλά και με συμβολή όλων των επιμέρους συνιστωσών της, να καταλήξει σε δέσμη μέτρων οργάνωσης των πρωταθλημάτων, που να εξασφαλίζουν την αξιοπιστία, την φερεγγυότητα, την καταπολέμηση της βίας και της διαφθοράς.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα στην κοινή γνώμη το ποδόσφαιρο, είναι δυστυχώς θλιβερή. Και αν σημαίνει κάτι το λεγόμενο αυτοδιοίκητο, πρέπει να ληφθούν από το ίδιο το ποδόσφαιρο τα εσωτερικά μέτρα που θα οδηγούν στην εξυγίανσή του. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η Πολιτεία, όπως με σαφήνεια έχει δηλώσει ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, δεν προτίθεται να χρηματοδοτεί ένα προϊόν που εξαθλιώνεται καθημερινά με πράξεις και παραλείψεις, εκ των οποίων πολλές είναι αρμοδιότητας της ποινικής δικαιοσύνης. Η διακοπή άλλωστε της χρηματοδότησης, είναι ήδη πραγματικότητα.

Αναμένουμε συγκεκριμένες πράξεις και έργα από το σύνολο των θεσμών του συντεταγμένου ποδοσφαίρου και ιδίως της ΕΠΟ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags