Facebook Pixel H άμυνα το κλειδί της πρόκρισης
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-14 22:09:00

H άμυνα το κλειδί της πρόκρισης

H άμυνα το κλειδί της πρόκρισης

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην Τούμπα και υποστηρίζει ότι για να πάρει το εισιτήριο προς τον τελικό η «Ένωση», θα πρέπει να διατηρήσει το μηδέν…

Πλέον η ΑΕΚ μπήκε στους ρυθμούς του επαναληπτικού.

Ένα ματς, ουσιαστικά τελικός για την ομάδα, που αυτή τη φορά θα παίξει με τον ΠΑΟΚ στην έδρα του και θα τον βρει με τον Γκαρσία και τον Βιτόλο ετοιμοπόλεμους.

Είναι γνωστό πως η μεγάλη δύναμη των Θεσσαλονικέων είναι αυτό το δίδυμο στα αμυντικά χαφ, απέναντι στο οποίο θα πρέπει να επιστρατεύσει εξίσου μεγάλη δύναμη και να μπορέσει να κερδίσει τις περισσότερες μονομαχίες στο κέντρο.

Είναι ευτύχημα για την «Ένωση» πως, αυτή την περίοδο, ο Ντιόπ είναι αυτός που περιμέναμε από την αρχή της σεζόν.
Το ενθαρρυντικό για την ΑΕΚ, είναι η εικόνα της τουλάχιστον στα μετόπισθεν. Τρία απανωτά ματς (έστω και στην έδρα της) που να μην δέχτηκε γκολ δεν είχαμε δει φέτος και αυτό συνέβη, από την ώρα που ο Ματέος σταθεροποιήθηκε στη σύνθεση της άμυνας.

Σημαντικό ρόλο έχει παίξει και το γεγονός πως το κέντρο στα τρία τελευταία ματς «κλείδωσε» και προσπάθησε -ειδικά στα ματς του Πρωταθλήματος με ΠΑΟΚ και Καβάλα- να μαρκάρει ψηλά και να κάνει ένα είδος επιθετικής άμυνας.

Το «κλειδί» για την πρόκριση θα είναι να κρατήσει η ΑΕΚ το μηδέν πίσω. Αν καταφέρει να περιορίσει τους κινδύνους, ένα γκολ κάποια στιγμή θα το βγάλει. Κατά τη δική μου άποψη, είναι προτιμότερο που η «Ένωση» παίζει τη ρεβάνς ενός 0-0 μακριά από την έδρα της.

Διότι με την συμπεριφορά που έχει δείξει στα εντός έδρας παιχνίδια γενικά, ένα 0-0 σε πρώτο ματς της Τούμπας θα ήταν πιο περίπλοκο για την ΑΕΚ να το διαχειριστεί σε ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Τουλάχιστον από τα αποτελέσματα που έχουμε μέσα στο 2011 για τους «κιτρινόμαυρους», αυτό προκύπτει.

ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags