Facebook Pixel Ακαδημίες Αγιαξ στην Ελλάδα
Life
| 2011-03-15 14:39:00

Ακαδημίες Αγιαξ στην Ελλάδα

Ακαδημίες Αγιαξ στην Ελλάδα

Οι φημισμένες ακαδημίες του Αγιαξ βρίσκονται πια και στην Ελλάδα, καθώς ο ολλανδικός σύλλογος εγκαινίασε επίσημα το Ajax Hellas YouthAcademy, όπως επίσημα ανακοινώθηκε.

Ο «Αίαντας» ξεκινά πρόγραμμα με τμήματα υποδομής σε 15 σημεία σε Ελλάδα και Κύπρο, των οποίων η διαχείριση θα γίνεται από τη βάση, που θα είναι στην Κέρκυρα.

Η συνεργασία του ολλανδικού συλλόγου με την εταιρία «All StarConsultancy», η οποία και δραστηριοποιείται στον αθλητικό τομέα, ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Αμστερνταμ.
Η συμφωνία θα είναι σε πρώτη φάση πενταετής και αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική ποδοσφαιρική κουλτούρα, να εμπλουτιστεί με στοιχεία από μία από τις αρτιότερες και πιο καταξιωμένες διεθνώς ποδοσφαιρικές ακαδημίες. Το έργο της συμφωνίας ήταν εκ προοιμίου δύσκολο, μιας και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Άγιαξ, που δέχτηκε να δημιουργήσει ακαδημίες στην Ευρώπη.

Η ακαδημία του Άγιαξ δεν χρειάζεται ειδικές συστάσεις, αφού αρκεί η αναφορά κάποιων εκ των πρωταγωνιστών της. Παίκτες που συνέδεσαν το όνομά τους με την παγκόσμια επιτυχία και είχαν κάνει τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα στις εγκαταστάσεις του Άμστερνταμ. Οι Σνάιντερ, Φαν ντερ Φάαρτ, Μπέργκαμ, Ζέεντορφ, Ντάβιντς, Φαν Μπάστεν είναι μερικοί από αυτούς. Τώρα η ίδια γνώση θα μεταδοθεί και στις ακαδημίες του Άγιαξ στον ελληνικό χώρο.

Το κόνσεπτ είναι η δημιουργία σταδιακά 15 ακαδημιών σε Ελλάδα και Κύπρο που θα λειτουργούν επίσημα υπό την αιγίδα και την οργάνωση του AFC Ajax με την ονομασία Ajax Hellas Youth Academy.
Η αγωνιστική φιλοσοφία και γνώση των Ολλανδών «αρχιτεκτόνων» ποδοσφαίρου θα μεταδοθεί στα ελληνικά ταλέντα. Ταλέντα που σίγουρα δε λείπουν από την Ελλάδα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος της All Star Consultancy και πρόεδρος τηςAjax Hellas Youth Academy, Γιώργος Καζιάνης:

«Έχουμε ταλέντα στην Ελλάδα, όμως υπολειπόμαστε ακόμη της σωστής τεχνογνωσίας για να τα διδάξουμε σωστά. Αυτός είναι ο λόγος που η συνεργασία μας με τον Άγιαξ είναι τόσο σημαντική. Οι ακαδημίες του Άγιαξ είναι παγκοσμίως γνωστές για την ποιότητά τους και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαζόμαστε μαζί τους».

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο υπεύθυνος προγράμματος του Ajax Development Αbroad και υπεύθυνος του πρότζεκτAjax Hellas Youth Academy, Eddie van Schaik: «Θα φέρουμε αρκετές φορές τους Έλληνες προπονητές στο Άμστερνταμ τα επόμενα χρόνια και με τη σειρά μας θα πηγαίνουμε και εμείς στην Ελλάδα για την απαραίτητη υποστήριξη. Ήδη υπάρχει πολύ υλικό διαθέσιμο για την έναρξη της ακαδημίας. Μία σειρά από DVD και γραπτές μεθόδους θα βοηθήσουν αρκετά σε πρώτο στάδιο τους Έλληνες προπονητές στο ξεκίνημα».

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την αισιοδοξία του κ. Καζιάνη για ένα επιτυχημένο εγχείρημα: «Η επόμενη γενιά Ελλήνων παικτών και προπονητών θα είναι σε θέση να ανεβάσει επίπεδο το ελληνικό ποδόσφαιρο, χάρη στη μοναδικότητα της ακαδημίας του Άγιαξ. Η ελληνική καταγωγή της ονομασίας του Άγιαξ, αλλά και η παρουσία αρκετών Ελλήνων που έχουν αγωνιστεί κατά καιρούς στην ομάδα έχουν δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Άγιαξ. Η Ajax Hellas Youth Academy θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τη δημοτικότητα του Άγιαξ στον ελλαδικό χώρο».

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags