Facebook Pixel Υπερτερούμε παντού
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-15 19:09:00

Υπερτερούμε παντού

Υπερτερούμε παντού

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τη ρεβάνς του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, τονίζοντας ότι την ανωτερότητα των «ασπρόμαυρων» σε σχέση με την «Ένωση», της οποία το μόνο χαρακτηριστικό που φοβίζει είναι η… κωλοφαρδία της.

Ο ΠΑΟΚ παίζει με την ΑΕΚ όλη του τη χρονιά και βέβαια υπέρ της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης. Μία ποδοσφαιρική δικαιοσύνη που πρέπει να υποστηρίξει ο ορθολογικά χτισμένος ΠΑΟΚ απέναντι σε μία ομάδα που χτίστηκε από έναν παρηκμασμένο προπονητή – Μπάγεβιτς – και με χρήματα που μπαίνουν στα χρέη μίας Ανώνυμης εταιρίας που λίγα χρόνια πριν χαριστικά από την Πολιτεία της είχαν χαριστεί.

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά αβαντάζ, αρκεί να προσεγγίσει σωστά το παιχνίδι. Η σωστή προσέγγιση λέει «μόνο νίκη». Αυτό που μας τρομάζει στην ΑΕΚ είναι η κωλοφαρδία της. Και αυτό δεν χτίστηκε έτσι απλά. Σε παιχνίδια την τελευταία τετραετία που δεν είχε κάνει φάση στη Τούμπα, όλο κάτι γινόταν και έβαζε γκολ.

Μόνο πέρυσι στα πλέι οφς δεν φάγαμε. Ακόμη και φέτος, χωρίς να μας έχουν κάνει φάση βρέθηκε το πέναλτι στον Τζιμπούρ για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.

Η αλήθεια είναι πως υπερτερούμε σε όλους τους τομείς και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι.

Είμαστε πιο δουλεμένη ομάδα ανασταλτικά από αυτούς. Έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία από αυτούς. Έχουμε ισχυρότερες προσωπικότητες από αυτούς. Παίζουμε στο γήπεδό μας, έχουμε τεράστιο κίνητρο.

Αυτοί βάζουν πιο εύκολα γκολ, αλλά αυτό το ακούω βερεσέ. Βάζουν πιο εύκολα, γιατί παίζουν άναρχα και δέχονται πιο εύκολα. Μόλις βρούνε μία καλά οργανωμένη ομάδα, σε μία απλά υποφερτή μέρα της, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αγώνα.

Η πρόκριση είναι καθαρά δικό μας θέμα. Τους κερδίζουμε περνάμε, δεν τους κερδίζουμε, αποκλειόμαστε. Αυτοί να μας κερδίσουν αν είμαστε απλά καλοί δεν μπορούν.

Η παρουσία – ορισμός του Μάνταλου, σίγουρα είναι καλύτερος από τους Κάκου, αλλά νομίζω πως η συμπεριφορά απέναντί του πρέπει να είναι ανάλογη με αυτή που έτυχε εναντίον του Ολυμπιακού στο κύπελλο.

Δεν έχει κερδίσεις κανείς τους το δικαίωμα της εμπιστοσύνης και κυρίως ο Πιλάβιος που ίσως τώρα θα πρέπει να αποδείξει πως ο Ζαγοράκης δεν είναι τυχαίο που δεν τον θεωρεί υπαίτιο νούμερο ένα για τα όσα γίνονται. Αλλά πολύ φοβάμαι πως το παλικάρι δεν μπορεί. Είναι εγκλωβισμένο και αν η εντολή θέλει ο Μάνταλος να σφυρίξει ΑΕΚ, θα πρέπει να του δώσουμε να καταλάβει πως «εδώ είναι Τούμπα».

Για να είμαι ειλικρινής, έχω μία αηδιαστική σιγουριά πως θα κερδίσουμε την Τετάρτη. Δεν με αναγνωρίζω και ελπίζω να με δικαιώσει το ένστικτό μου. Πάντα είμαι χαμηλών τόνων, πάντα σέβομαι τον αντίπαλο, αλλά μία μικρότερη ομάδα δεν μπορεί να μου απλώνει τον μανδύα της αλαζονείας. Κάτι που έκαναν αυτοί μετά το 4-0 που τους έκανε προσφορά το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας μας.

Όλοι όσοι θα μπούμε στη Τούμπα την Τετάρτη, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα. Αυτό το τρόπαιο δε πρέπει να χαθεί. Μας ανήκει…

ΠΗΓΗ: www.paok24.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags